Select Menu

Το 10% της αξίας των συμβάσεων που υπέγραφε στην Ελλάδα μοίραζε σε “μίζες” η Siemens, αλλά η μερίδα του λέοντος (8%) πήγαινε σε υπηρεσιακούς μεγαλοπαράγοντες και μόνον το το 2% μοιραζόταν σε πολιτικούς.

Αυτό είναι το μόνο νέο στοιχείο που προκύπτει από την εξέταση πρώην και νυν στελεχών του γερμανικού γκρουπ, με τα οποία συναντήθηκε χθες στο Μόναχο μέλη το κλιμάκιο μελών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Οι Ελληνες βουλευτές συνάντησαν “στόματα ερμητικά κλειστά” όταν ζήτησαν ονόματα για τους αποδέκτες του μαύρου χρήματος.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το στοιχείο για την κατανομή των μιζών (8% σε υπηρεσιακούς παράγοντες, 2% σε πολιτικούς) απεκάλυψε ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ, πρώην διαχειριστής των “μαύρων ταμείων” της Siemens.

Σε ερώτηση αν δόθηκαν χρήματα σε “μικρό κόμμα”, ο κ. Σίμιτσεκ απάντησε αρνητικά. Οσον αφορά τα ανόματα αυτών που πήραν τις μεγάλες μίζες, παρέπεμψε τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής στον Μιχ. Χριστοφοράκο. Από τον πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas οι βουλευτές της εξεταστικής επιτροπής θα πάρουν κατάθεση σήμερα.

Κανένα νέο στοιχείο δεν προέκυψε και στις συναντήσεις των βουλευτών της επιτροπής με τον γενικό διευθυντή της Siemens Πέτερ Σόλμσεν και του πρώην υπουργού Οικονομικών της Βαυαρίας Τέο Βάιγκελ, ο οποίος είναι τώρα “υπεύθυνος δαφάνειας” της εταιρείας.
 Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top