Select Menu

Τέταρτη αναθεώρηση του ελλείμματος μέσα σε ένα χρόνο
Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναθεωρεί για 4η φορά μέσα σε 1 χρόνο το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης του 2009.

Έλλειμμα το οποίο είναι ήδη «φουσκωμένο» από την ίδια κατά 8,8 δισ. ευρώ (ή 3,7% του ΑΕΠ), αφού ματαίωσε «ώριμες» δημόσιες εισπράξεις του 2009, μετέφερε εισπράξεις του 2009 στο 2010 και μετέθεσε πληρωμές του 2010 στο 2009.

Έτσι, σήμερα, το έλλειμμα φαίνεται να διαμορφώνεται περίπου στο 15% του ΑΕΠ, από 13,8% του ΑΕΠ (στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού), από 13,6% του ΑΕΠ (τον Απρίλιο), από 12,7% του ΑΕΠ (στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης).

Όμως, η Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής που συνέστησε ο Υπουργός Οικονομικών, υπό το συντονισμό βέβαια του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, αναφέρει ότι «αν υπάρξουν αποκλίσεις [από το 12,7% του ΑΕΠ], εκτιμάται ότι αυτές θα είναι πολύ μικρές» (Ιανουάριος 2010, σελ. 31).

Το ερώτημα είναι απλό:

Ή η Επιτροπή δεν έκανε σωστές εκτιμήσεις ή η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε, συνεχίζει να «φουσκώνει» το έλλειμμα του 2009.

Απαιτούνται συνεπώς, άμεσα, ξεκάθαρες απαντήσεις…».
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top