Select Menu

Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί, και δεν θα κουραστούμε να γράφουμε, ότι η κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι πηγή σκανδάλων και διαφθοράς.

Από την επομένη της Μεταπολιτεύσεως, και αφού ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας ο κοινοβουλευτισμός, ξεκινούν τα σκάνδαλα και η διαφθορά σε διατρέχει τον ιστό του δημόσιου τομέα. Σκάνδαλα πολιτικά, νομικά, πολιτιστικά, και κυρίως οικονομικά. Η διαφθορά διατρέχει ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, από τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη μέχρι, και τον τελευταίο κλητήρα. Η διαφθορά στο δημόσιο έχει γίνει καθεστώς, και τίποτα δεν προχωρά σε αυτή την χώρα εάν δεν υπάρξει ο σχετικός χρηματισμός δηλαδή "το φακελάκι".

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός, που η χώρα μας με τις ευλογίες των πολιτικών ανεδείχθη πρωταθλήτρια της διαφθοράς στην Ευρώπη, και βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση παγκοσμίως. Τώρα τα μαντάτα μας έρχονται από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα από τον Ζαν - Κλωντ Γιούνκερκ ο οποίος είναι επικεφαλής του EYROGROUP, και ο οποίος δήλωσε ότι πρωθυπουργός της Ελλάδος του είπε «κυβερνά μία διεφθαρμένη χώρα». Μετά το πολιτικό θέμα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, κατά παγία τακτική των πολιτικών, το ένα κόμμα να τα ρίχνει στο άλλο, όλοι ψάχνουν να βρουν τον πρωθυπουργό και ο Γιούνκερκ να ανασκευάζει τις δηλώσεις του.

Η οικονομική κρίση η οποία κτύπησε την χώρα μας, λόγω της κακοδιοίκησης αλλά και της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος από τους πολιτικούς, είχε σαν αποτέλεσμα να παρθούν δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα. Οικονομικά μέτρα τα οποία πάντα τα υφίστανται οι συνήθεις ύποπτοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι. Οικονομικά μέτρα, τα οποία μειώνουν ακόμη περισσότερο τα ήδη πενιχρά μας εισοδήματα, και οι συνεχείς ανατιμήσεις βασικών ειδών διατροφής, μειώνουν ακόμη και την αγορά σε είδη πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα το καλάθι της νοικοκυράς να επιστρέφει στο σπίτι σχεδόν άδειο.

Παγκόσμια οικονομική πρωτοτυπία και επιτυχία του υπουργού εθνικής οικονομίας Παπακωνσταντίνου, είναι το γεγονός ότι, σε περίοδο μεγάλης ύφεσης για την χώρα ο πληθωρισμός έχει εκτιναχτεί στο 5,7%.

Κάποτε θα πρέπει ο Παπακωνσταντίνου να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό την παγκόσμια αυτή πρωτοτυπία της Ελληνικής οικονομίας. Όμως η διαφθορά στην δημόσια διοίκηση καλά κρατεί, και τα λαμόγια παρά την μεγάλη οικονομική κρίση, συνεχίζουν το πάρτι τους σε βάρος του λαού. Το μεγάλο φαγοπότι, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες, συνεχίζεται με μίζες, χρηματισμούς(χορηγίες τα λένε τώρα), φακελάκια, στην χώρα της διαφθοράς που λέγεται Ελλάδα.

Αυτά αποκαλύπτονται από την έκθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Διεθνής Διαφάνεια. Και τη μας λέγει η συγκεκριμένη ΜΚΟ.

Ενώ οι εξεταστικές επιτροπές για τα σκάνδαλα και τους χρηματισμούς βρίσκεται σε εξέλιξη, και παρά τις αποκαλύψεις, η διαφθορά ζει και βασιλεύει. Η ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια καταγγέλλει την Ελλάδα, σχετικά με την αντιμετώπιση δωροδοκιών από ξένες εταιρείες. Αν και δημιουργήθηκε μεγάλο θέμα με τους χρηματισμούς των πολιτικών από την SIEMENS, τίποτα σε αυτόν τον τόπο δεν επηρεάζει τους "λαδιάρηδες" και τους διεφθαρμένους.

Η Διεθνής Διαφάνεια αναφέρει συγκεκριμένα για την χώρα μας ότι, «δεν έχει σημειωθεί καμιά πρόοδος στην εφαρμογή της συνθήκης, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η οποία είχε ως στόχο την καταπολέμηση της δωροδοκίας των κυβερνητικών αξιωματούχων από ξένες εταιρείες».

Και προφανώς για να κάνει αυτές τις παρατηρήσεις για την χώρα μας, θα έχει, σίγουρα, στοιχεία τα οποία θα επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ εδρεύει στο Βερολίνο. Αναφέρει σε έκθεση της ότι, την προηγούμενη χρονιά στην Ελλάδα, αναδείχθηκαν περιπτώσεις δωροδοκιών από την SIEMENS, την Depuy (υγειονομικός εξοπλισμός), Φεροστάαλ ( υποβρύχια), και Ντάϊμλερ (οχήματα).

Στην έκθεση της αναφέρει επίσης ότι: «το σύστημα στην Ελλάδα παρουσιάζει πολλές αδυναμίες στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, και για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις η δικαστική εξουσία έχει πολύ περιορισμένες αρμοδιότητες. Οι ποινές για αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι αρκετά υψηλές, και αναφέρεται επίσης και στον νόμο έκτρωμα περί ευθύνης υπουργών».
Επίσης η συγκεκριμένη ΜΚΟ, «εκφράζει τις αμφιβολίες της για την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας, για τις χρονοβόρες διαδικασίες εκδικάσεως υποθέσεων αυτού του είδους, και τον μη συντονισμό μεταξύ των αρχών».

Τέλος αναφέρει ότι: «δεν αναφέρονται κρούσματα χρηματισμού ξένων πολιτικών αξιωματούχων από Ελληνικές εταιρείες».

Συμπέρασμα: Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η χώρα της κλεπτοκρατίας, και της διαφθοράς. Με την σύμπραξη των πολιτικών, η διαφθορά εξακολουθεί να υφίσταται. Ο Ελληνικός λαός χωρίς να συμμετέχει στον βίο και την πολιτεία τους εξευτελίζεται διεθνώς από τους πολιτικούς. Σε ένα Εθνικό κράτος, τέτοιου είδους φαινόμενα, θα είχαν παταχθεί εντός 24 ωρών. Και όσοι θα είχαν αναμιχθεί σε υποθέσεις διαφθοράς άμεσα θα είχαν καταδικαστεί και φυλακιστεί. Θέλουμε λοιπόν να παταχθεί η κομματοκρατία, και η διαφθορά στην χώρα μας; Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί, ώστε το εθνικό κράτος να γίνει πραγματικότητα.

Νίκος Παπαγεωργίου
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top