Select Menu

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Πόσες φορές έχουν όλοι ομολογήσει πως για την τραγική κατάσταση της οικονομίας ευθύνονται οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών... Είναι μία διαπίστωση με την οποία πίστευα πως δεν διαφωνεί κανείς. Μέχρι που άκουσα τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να ανακοινώνει στη Βουλή ότι η εξεταστική θα ασχοληθεί με τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία.

Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι λάθος και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Αλλωστε πριν από 15 μέρες ο ίδιος είχε αποκαλύψει στους δημοσιογράφους ότι ήταν πρόθεσή του να εξετάσει η Βουλή τα πεπραγμένα και των κυβερνήσεων του κ. Κώστα Σημίτη. Προφανώς, η ισχυρή αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού ανάγκασε τον διάδοχό του να υποχωρήσει.

Ο λόγος για τον οποίο ο κ. Παπανδρέου είχε αποφασίσει να προτείνει την εξέταση της κατάστασης της οικονομίας τα τελευταία 15 χρόνια ήταν η πίεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τιμωρία όσων ευθύνονται για την οικονομική τραγωδία της Ελλάδας. Δυστυχώς, αναγκάζονται να πιέζουν οι ξένοι πιστωτές μας για τα αυτονόητα, που αποτελούν υποχρέωση του ελληνικού πολιτικού κόσμου. Επρεπε να ήταν απαίτηση των ίδιων των πολιτικών η αλήθεια και μόνο η αλήθεια, η διαφάνεια και η τιμωρία των ενόχων, που, ως γνωστόν, όλοι καλύπτονται από βουλευτική ασυλία.

Το τελευταίο διάστημα διεξάγονται στο Ταμείο πολλές συζητήσεις για το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Οι αρμόδιοι για την Ελλάδα περνούν από κόσκινο κάθε πληροφορία και ενημερώνονται για όλες τις δηλώσεις και ανακοινώσεις που αφορούν την οικονομία. Είναι συμπέρασμά τους πως στη χώρα μας απουσιάζει παντελώς η πολιτική βούληση για να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Και θα βγάλω το καπέλο στους σκληρούς καπιταλιστές του Ταμείου, που συνεχίζουν να φωνάζουν και να επιμένουν για συλλήψεις φοροφυγάδων, σε μία εποχή που στην Ελλάδα το θέμα έχει εξαφανιστεί από την επικαιρότητα. Οι «κακοί» δανειστές μας διαδίδουν μάλιστα πως ο μεγαλύτερος Ελληνας φοροφυγάς συμπεριφέρεται ως ο απόλυτος κυβερνήτης της περιοχής στην οποία ζει και λέει σε όποιον ενδιαφέρεται να τον ακούσει πως το κράτος του χρωστά, δεν χρωστά αυτός στο κράτος.

Ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα δικαίωμα να καθοδηγήσει την έρευνα για την οικονομία και αρνούμενος να διευρύνει την υπό εξέταση περίοδο κάνει ακριβώς το αντίθετο απ' ό,τι συμφώνησε με το Ταμείο. Για να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο της οικονομίας και για να μη χωριστεί ξανά η Ελλάδα στα δύο, πρέπει η έρευνα να καλύψει όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο. Μέσα σε δύο χρόνια ουδείς μπορούσε να βάλει το «φέσι» των 250 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα.

Αλλωστε οι στατιστικές δείχνουν ότι η μεγαλύτερη ζημιά έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα ο Κώστας Καραμανλής «άφησε το μαγαζί να τρέχει μόνο του», σίγουρα η κυβέρνησή του έστειλε ψευδή στοιχεία στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον, σίγουρα φέρει ευθύνη, αλλά το ξέρει και ο σημερινός πρωθυπουργός, πως δεν φέρει όλη την ευθύνη, έστω και αν την αποδέχεται με τη σιωπή του να υποστηρίξει την πενταετία του.

Ο κ. Παπανδρέου έπρεπε να δείξει γενναιότητα και δεν έπρεπε να επιτρέψει να τον παρασύρουν μερικοί σύμβουλοί του που ασχολούνται με τη μικροπολιτική και δεν έχουν όραμα. Αλλωστε ο ίδιος είναι αυτός που συμφώνησε με τους δανειστές μας πως για να επιτύχει το πρόγραμμα σταθερότητας «πρέπει να βάλει πλάτη ο λαός». Γιατί να βοηθήσει ο λαός, όταν διαπιστώνει πως «όλα τα ίδια μένουν»...
 

ΥΓ και ας υποθεσουμε οτι μαθαινουμε τελικα ποιος τα "εφαγε" τα λεφτα, σε τι ακριβως θα χρησιμευσει αυτη η πληροφορια στον Ελληνικο λαο? Θα ξερει την αληθεια? Ε και? Θα μαθει ποτε ο ελληνικος λαος για τους οικονομικους δολοφονους της CIA? Θα μαθει για το ποιες τραπεζες, οργανισμοι και κρατη θυσαυριζουν στην πλατη του Ελληνα φορολογουμενο, κανωντας το Ελληνικο χρεος Business?

Κυριε Ιγνατιου μιας και ειστε εκει στην μακρινη Νεα Υορκη, δεν κανετε και ενα "ρεπορταζ" για την "συμβολη" του ιδρυματος Ροκφελερ και των Αμερικανων στην Ελληνικη οικονομια? Πλακα θα ειχε....


Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top