Select Menu

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τα επεισόδια της Ακρόπολης
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και τη χρήση δακρυγόνων που έκαναν, προκειμένου να αναγκάσουν τους συμβασιούχους να αποχωρήσουν από το χώρο.
Μάρτυρες των επεισοδίων έγιναν και πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι έφτασαν στην Ακρόπολη για να καλύψουν το θέμα.

Το BBC γράφει για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ακρόπολη και για τη χρήση δακρυγόνων που έγινε από τους αστυνομικούς προκειμένου να ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος.

Αναφέρει μάλιστα ότι στην Ελλάδα πραγματοποιείται μπαράζ απεργιών και διαμαρτυριών εξαιτίας των σκληρών οικονομικών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Το Associated Press, ένας εικονολήπτης μάλιστα του οποίου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, αναφέρει ότι μάρτυρες των γεγονότων που συνέβησαν στον Ιερό Βράχο έγιναν εκατοντάδες τουρίστες, οι οποίοι ήθελαν να επισκεφθούν τον χώρο.

«Ξέρουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, αλλά δεν είναι δίκαιο οι άνθρωποι που έρχονται από την άλλη άκρη της γης για να δουν την Ακρόπολη να εμποδίζονται να εισέλθουν στον χώρο», αναφέρει στο Associated Press ένας Ισπανός τουρίστας.

Το πρακτορείο Reuters, με τηλεγράφημά του αναφέρει ότι η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει τους εργαζόμενους από την Ακρόπολη και περιγράφει τα επεισόδια που σημειώθηκαν πάνω στον Ιερό Βράχο.

Τα γεγονότα που συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης περιγράφονται και από το France 24, όπου αναφέρεται ότι έγινε και μία προσαγωγή. Το πρακτορείο κάνει λόγο και για την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρές μειώσεις στα κρατικά έξοδα και έχει παγώσεις τους μισθούς στον δημόσιο τομέα για να μειώσει τις δαπάνες.

«Η αστυνομία άνοιξε ξανά την Ακρόπολη, επεισόδια και συλλήψεις» είναι ο τίτλος του σχετικού θέματος από το ιταλικό πρακτορείο Ansa, τονίζοντας ότι πολλοί τουρίστες που έφτασαν στον αρχαιολογικό χώρο διαμαρτυρήθηκαν ανοιχτά για την κατάσταση που επικρατεί.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top