Select Menu

Οδικές υποδομές, όπως αυτοκινητόδρομοι και γέφυρες, που συνδέουν την Ευρώπη με την Ασία, ενέταξε στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεών της, η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της.
Η κυβέρνηση στοχεύει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες πώλησης μέχρι το τέλος του 2012. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των οδικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των δύο κρεμαστών γεφυρών κατά μήκος των Στενών του Βοσπόρου, θα φέρουν στα ταμεία του Δημοσίου έσοδα, που κυμαίνονται από πέντε μέχρι επτά δισεκατομμύρια δολάρια.

Ορισμένες από τις κορυφαίες, ευρωπαϊκές εταιρίες, μεταξύ των οποίων οι ιταλικές Astaldi και Atlantia, η γαλλική Egis Projects και οι ισπανικές Abertis και Brisa έστρεψαν την προσοχή τους στις προοπτικές της ανάπτυξης που παρουσιάζει η Τουρκία, δήλωσαν, τραπεζικά στελέχη στο πρακτορείο ειδήσεων "Ρόιτερ".

Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου ιδιωτικοποιήσεων της Τουρκίας- η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως- τα δικαιώματα λειτουργίας των γεφυρών, των δρόμων και των συναφών εγκαταστάσεων θα παραχωρηθούν για 25 χρόνια. Στη λίστα ιδιωτικοποιήσεων των οδικών υποδομών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ένας οδικός άξονας που συνδέει την πόλη Εντίρνε (Αδριανούπολη) με την 'Αγκυρα, καθώς και αυτοκινητόδρομοι στη νότια Τουρκία.

Πρόσφατα, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της τουρκικής κυβέρνησης είχε στο επίκεντρό του, την πώληση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και του δικτύου διανομής. Η Διαχειριστική Αρχή Ιδιωτικοποιήσεων ανακοίνωσε ότι όλα τα δίκτυα θα ιδιωτικοποιηθούν μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2011. Η τουρκική κυβέρνηση αναμένει ότι τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα διαμορφωθούν, φέτος, σε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
express.gr
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top