Select Menu

 Οι τουρκολιγούρηδες της Θράκης
Άθλια επιλογή της Ρηγίλλης για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ακολουθεί ανάλογη του ΠΑΣΟΚ! Σε μια απαράδεκτη διελκυστίνδα για το ποιος θα «γοητεύσει» το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, έχουν αποδοθεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο δικομματισμός δίνει και εδώ τα ρέστα του! Όλα για την ψήφο!
Το κυβερνών κόμμα, έχρισε υποψήφιό του για την εθνικά ευαίσθητη περιφέρεια το νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη, γνωστό για τις πολύ «στενές» σχέσεις που διατηρεί με το τουρκικό προξενείο (στο ψηφοδέλτιό του ήταν η Σιμπέλ Μουσταφάογλου και αυτός την έκανε αντινομάρχη). Στόχος, η προσέλκυση της μειονοτικής ψήφου. Η Ρηγίλλης όμως, δεν πήγε πίσω: έχρισε υποψήφιο για την ίδια περιφέρεια, το νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη.

Το «μπουμπούκι» της Ρηγίλλης...
Ο Παυλίδης, το έχει το συνήθειο να εξευμενίζει διαρκώς και ποικιλοτρόπως τους τουρκόφρονες της μειονότητας στο νομό του. Επιπλήττει («ευγενικά» αλλά το κάνει) όσους διαχωρίζουν τους Πομάκους από τους τουρκογενείς. Δεν κρύβει μάλιστα τη δυσφορία του όταν αναφέρεται δημόσια ο όρος «Πομάκος». Επίσης, παράγοντες του νομού του καταλογίζουν ότι «έκλεινε τα μάτια» επί σειρά ετών σε παρανομίες που αφορούσαν στο ύψος των μιναρέδων (το καθορίζει με σαφήνεια ο νόμος) στα τεμένη του νομού. Φυσικά, με το προξενείο τα πάει μια χαρά... Και γιατί να μην τα πάει, αφού τους κάνει τα χατίρια; Αλήθεια, τι λένε οι χριστιανοί στην Ξάνθη (νομός και του πολιτικά αποτυχημένου Ξυνίδη...) για όλα αυτά;

«Γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της συμφοράς
Ο Παυλίδης, δεν άλλαξε τακτική μετά το χρίσμα που έλαβε από τη ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ψηφοδέλτιό του θα φιγουράρουν ο εκπαιδευτικός Μεχμέτ Ντερντιμάν, άτομο γνωστό για τα φιλοτουρκικά του και ανθελληνικά του αισθήματα, ο Μπαράν Μπουρχάν, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (!) και πρόσωπο αμφιλεγόμενο που φυσικά δεν έχει αναστολές να δώσει ένα μικρό ρεσιτάλ πολιτικού αμοραλισμού. Να και ο Μουσταφά Κατραντζί! Προσέξτε εδώ περίπτωση «γαλάζιου» υποψηφίου: είναι πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που επί χρόνια τώρα μάχεται ανοικτά και ποικιλοτρόπως, τα συμφέροντα της χώρας μας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Αυτά όσον αφορά στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο... Με τη φόρα που έχουν πάρει, είναι ικανοί να βάλουν στο ψηφοδέλτιο και τον Δημητρά! Υπάρχουν και άλλες επιλογές
Όλα αυτά τα γράφουμε για να αντιληφθούν επιτέλους κάποιοι, ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν άλλαξαν ούτε θα αλλάξουν ποτέ, παρά τις κατά καιρούς διαφοροποιημένες αποχρώσεις στη ρητορική τους και στην πρακτική τους. Μόνη λύση είναι η απόρριψη των ανθρώπων του δικομματισμού. Στις 7 Νοεμβρίου, όταν προ της κάλπης πάρετε τα ψηφοδέλτια στα χέρια σας, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές.
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top