Select Menu


Σύμφωνα με τις αλλαγές που έκαναν στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας οι μνημονιακές κυβερνήσεις, άλλαξε η σειρά ικανοποίησης των δανειστών στον πίνακα κατάταξης, μετά από τον πλειστηριασμό ακινήτων. Τώρα πρώτες ικανοποιούνται οι τράπεζες και όχι οι εργαζόμενοι και το Δημόσιο όπως παλιά!

Ας υποθέσουμε ότι ένας δανειολήπτης έχει αποφασίσει να πληρώνει κανονικά τις δόσεις της τράπεζας, η οποία έχει υποθήκη πάνω στο ακίνητο, αλλά δεν γουστάρει ή δεν έχει άλλες οικονομικές δυνατότητες πλέον για να πληρώνει και το ελληνικό Δημόσιο. 

Τι θα κάνει τότε η κυβέρνηση;

Γνωρίζοντας η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να εισπράξει τίποτα, από τον πλειστηριασμό του ακινήτου, δεδομένου ότι (όπως είπα πιο πάνω) πρώτη θα ικανοποιηθεί η τράπεζα και θα πάρει σχεδόν όλο το εκπλειστηρίασμα εκείνη, ποιο λόγο θα έχει η κυβέρνηση να βγάλει το σπίτι του πολίτη στον πλειστηριασμό, αφού δεν πρόκειται να εισπράξει τίποτα το Δημόσιο;

Θα το κάνει άραγε μόνο για λόγους εκδικητικούς ή λόγους συνετισμού;

Που το πάτε ρε μάγκες τελικά;

Στο να χάσουν οι πολίτες τα σπίτια τους;

Πείτε το μας ξεκάθαρα!

Π.Χασάπης

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top