Select Menu


Κύμα αποκρατικοποιήσεων παραδέχονται εμμέσως τα κυβερνητικά στελέχη προωθώντας με διαδικασίες εξπρές ρύθμιση με την οποία εντάσσονται άμεσα στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων - τη λεγόμενη Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών- κρατικές εταιρείες και οργανισμοί όπως οι αστικές συγκοινωνίες, τα ΕΛΤΑ και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αμαρουσίου. Διαβάστε συγκεκριμένα τι αναφέρεται στο έγγραφο που δόθηκε στη Βουλή και περιλαμβάνει τα μέτρα που αναμένεται να νομοθετηθούν με ψηφοφορίες το Σαββατοκύριακο.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης κατέθεσαν ορισμένα μόνο παραρτήματα με νομοτεχνική βελτίωση. Οι πίνακες περιλαμβάνουν και τις ΔΕΚΟ που μπαίνουν στο υπερ-ταμείο και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την μερική ή ολική εκποίησή τους. Μεταξύ αυτών η ΔΕΗ, οι αστικές συγκοινωνίες, οι σιδηρόδρομοι, το Μετρό, η ΕΥΔΑΠ κ.α.


Σύμφωνα με τα κατατεθέντα παραρτήματα οι ΔΕΚΟ που περνάνε άμεσα στο Ταμείο (σ.σ. με την έναρξη λειτουργίας του) είναι:  ΟΑΣΑ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ ΑΕ

Επίσης, σε επόμενο διάστημα θα μπουν οι: ΕΥΑΘ ΑΕ, ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΕΛΒΟ ΑΕ, Αττικό ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Κτηριακές Υποδομές ΑΕ και ΔΕΗ ΑΕ

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 197 σκοπός της Εταιρίας Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) είναι «να κατέχει τις συμμετοχές του κράτους σε δημόσιες επιχειρήσεις, να διαχειρίζεται επαγγελματικά και να επαυξάνει την αξία των συμμετοχών αυτών και να τις αξιοποιεί σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ…».

Επίσης, στα παραρτήματα περιλαμβάνονται και τα ακίνητα που παραμένουν στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ. Ωστόσο, η κυβέρνηση αρνείται να καταθέσει την αντίστοιχη λίστα με τα 19 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που περνούν στην ιδιοκτησία του Ταμείου. 

Αποδεικνύεται λοιπόν για ακόμη μια φορά ότι στόχος τους δεν είναι απλώς η εξαθλίωση του πληθυσμού μέσω των φόρων, η την συρρίκνωση κάποιων εργατικών κατακτήσεων ή το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων αλλά η καθολική υποταγή μας σε αυτούς και η κατά κράτος επικρατησή τους απεναντί μας.

Καθημερινά επίσης αποδεικνύεται ότι στόχος τους είναι και ή άμβλυνση της έννοιας «πατρίδα» της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία ξεπουλιούνται με ταχείς ρυθμούς και φυσικά και, εάν ακόμη δεν γίναμε, σε λίγο θα γίνουμε ξένοι στον τόπο μας.

Για να μας τα επιβάλουν όλα αυτά, οι σημερινοί κυβερνητικοί Εφιάλτες έχουν αναλάβει εργολαβικό ρόλο. Σε αυστηρή επίσης επιφυλακή και οι άλλοι από τους εταίρους του δικομματισμού με τους δορυφόρους τους. Δεν παύουν καθημερινά να καταθέτουν διαπιστευτήρια και εγγυήσεις προς τους ανθρώπους του πλούτου, ότι θα είναι οι άξιοι συνεχιστές των προκατόχων τους.

Άνθρωποι επικίνδυνοι, χωρίς αξίες και ιδανικά, οσφυοκάμπτες των μεγάλων αφεντικών τους και αδίσταχτοι τύραννοι για το λαό. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει ιερό και όσιο. Η αξία, γι’ αυτούς, είναι έννοια αποκλειστικά συνυφασμένη με το κέρδος, χωρίς περιορισμούς και αναστολές.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης κατάφεραν να εξαπολύσουν μια γενικευμένη και καλά σχεδιασμένη επίθεση την κατάλληλη στιγμή, εναντίον όλων των Ελλήνων, οι οποίοι, όπως μέχρι στιγμής τουλάχιστον αποδείχτηκε ήταν ανοχύρωτοι και ανήμποροι να την αποκρούσουν, την στιγμή που ξεπουλάνε σαν ντίλερς τα πάντα στην Ελληνική επικράτεια!

Και ενώ ήδη μας έχουν κλέψει το όνειρο, τώρα κλέβουν ακόμη και αυτή την ίδια μας τη ζωή!

Ποιος θα σταματήσει αυτή την προδοσία; Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι. Η οικονομική κρίση έρχεται και παρέρχεται, αλλά το ξεπούλημα όλων θα βαρύνει για πάντα την ιστορία μας και σαν έθνος και σαν λαός, αλλά και σαν άνθρωποι με κάποια αξιοπρέπεια και όχι όπως μας κατάντησαν, επαίτες των σκουπιδιών των διαφόρων «αρχόντων».

Αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να είναι ουδέτερος, κανείς δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Η ουδετερότητα και η απλή παρατήρηση των γεγονότων από τη μεριά αυτών που καθημερινά ληστεύονται, από τις αποφάσεις των κυβερνητικών ραγιάδων-προδοτών, οι οποίοι μάλιστα ανερυθρίαστα δήλωσαν ότι δεν μπορούν χωρίς αφέντη, αυτούς βοηθάει.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top