Select Menu


Μια ενδιαφέρουσα έρευνα για την κοινή πρακτική των ξένων μυστικών υπηρεσιών να "στήνουν τρομοκρατικές οργανώσεις", ως μέσο πίεσης κυβερνήσεων...

Ξεκινάμε με ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύθηκε το περασμένο Μαϊο στα «Παραπολιτικά» και το οποίο μας ενημερώνει για τον «Έλληνα» πράκτορα της CIA που παρακολουθούσε τον Καραμανλή (και πιθανόν σύνδεσμος με τη 17ΝΟΕ!)

Γι' αυτό και το look τύπου «Τζίμη Πανούση». Στα Εξάρχεια θα πρέπει να ήταν πολύ γνωστός αυτός ο cool τύπος.

Ακολουθεί ολόκληρο το  άρθρο:

Ξετυλίγεται σιγά-σιγά ο µίτος του περίφηµου σχεδίου «Πυθία», που είχε στόχο τη φυσική εξόντωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραµανλή, των ιστοριών γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών και του σχεδιασµού για την ανατροπή του γεωπολιτικού-ενεργειακού πρότζεκτ της τότε κυβέρνησης, µε αδιάσειστα στοιχεία και διάφορους πρωταγωνιστές που έρχονται στο φως.

Τρία χρόνια αφού άρχισε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση, ο ανακριτής κ. ∆ηµήτρης Φούκας κάλεσε τους δικηγόρους των εµπλεκοµένων για να υπογράψουν το πέρας της. Παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, το ενδιαφέρον εστιάζεται σε συνολικά τέσσερα πρόσωπα. Ο λόγος για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιµάκη, δύο πρώην υπαλλήλους της ΕΥΠ και τον «αόρατο» πράκτορα της CIA William G. Basil, που αποδείχτηκε ότι ήταν ο συνδετικός κρίκος µεταξύ των υποθέσεων.

Στη φωτογραφία που δηµοσιεύουν αποκλειστικά σήµερα τα «Π» φαίνεται ένας κύριος µε πυκνό λευκό µούσι και µαύρο πουκάµισο, µαζί µε άλλα δύο πρόσωπα, µία γυναίκα και έναν άνδρα, να χαµογελάει πλατιά. Κάλλιστα θα µπορούσε να υποθέσει κανείς ότι είναι ιερωµένος, µόνο που η δουλειά του δεν είχε ποτέ σχέση µε τη θρησκεία. Είναι ο 66χρονος Ελληνοαµερικανός πρώην πράκτορας της CIA William G. Basil ή William B.B. ή Βασίλης Βασιλειάδης, που έστησε το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών το 2004 και για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλµα σύλληψης από τον ανακριτή κ. ∆ηµήτρη Φούκα.


ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ

Η φωτογραφία του υπερκατάσκοπου από την Κάρπαθο, όπως τον αποκαλούν, τραβήχτηκε, σύµφωνα µε πληροφορίες, τον Μάιο του 2009 στον Λυκαβηττό, όταν εκείνος ήταν 60 ετών. Η εµφάνιση του William G. Basil στο µοναδικό αυτό ντοκουµέντο, εκτός από ιερωµένο, θα µπορούσε να παραπέµψει άνετα κάποιον ακόµα και σε Αφγανό Ταλιµπάν. Αυτό, όµως, είναι αναµενόµενο για όσους γνωρίζουν καλά τις συνεχείς µεταµφιέσεις που έκανε τις δεκαετίες που ήταν στον σκοτεινό κόσµο των µυστικών υπηρεσιών.

Ο πρώην επιτελικός της CIA, που, µετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, επέστρεψε επισήµως ως πρώτος γραµµατέας της αµερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, τα τελευταία έξι χρόνια εργάζεται κυρίως στη Μέση Ανατολή, µε ενδιάµεσους σταθµούς στην Αθήνα και τη Βαλτιµόρη. Η επιθυµία του να καταθέσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι δεδοµένη, όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, αλλά και το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Την είχε εκφράσει, άλλωστε, το 2014 µέσω των συνηγόρων του, αλλά τελικά δεν εµφανίστηκε ποτέ στον ανακριτή και το γιατί είναι πολύ εύκολο να απαντηθεί: Λόγω της θέσης του στη CIA και του απορρήτου που κάλυπτε όλες τις επιχειρήσεις στις οποίες είχε λάβει µέρος όταν ήταν στην Αθήνα, θεωρείται απίθανο να καταθέσει.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ

Ανάµεσα στις υποθέσεις στις οποίες εµπλέκεται ο William B. ξεχωρίζει αυτή που αφορά στις παρακολουθήσεις των συνοµιλιών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραµανλή, κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησής του και άλλων αξιωµατούχων, η οποία «έσκασε» σαν βόµβα τον Μάρτιο του 2005. Ο πρώην πράκτορας φέρεται να είναι αυτός που αγόρασε µέσω της συζύγου του τέσσερα καρτοκινητά-«σκιές» από κατάστηµα του Πειραιά το καλοκαίρι του 2004. Αυτά τα τηλέφωνα, µαζί µε άλλα, χρησιµοποιήθηκαν για να υποκλέπτονται οι τηλεφωνικές συνοµιλίες, µε τη βοήθεια του κακόβουλου λογισµικού παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας και άγνωστης προέλευσης που είχε «προσβάλει» το υποσύστηµα νοµίµων συνακροάσεων της Vodafone.

Ο William B., µετά τα «αποκαλυπτήρια» της υπόθεσης από τον κ. Γιώργο Κορωνιά, έφυγε µόνο για λίγο, επέστρεψε όµως ξανά µε τον τίτλο του πρώτου γραµµατέα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Αναχώρησε τον Φεβρουάριο του 2006, λίγα 24ωρα µετά την περίφηµη συνέντευξη Τύπου των τριών υπουργών της κυβέρνησης Καραµανλή, όµως, όπως φάνηκε, πηγαινοερχόταν συνεχώς στη χώρα µας µέχρι πέρυσι τον Ιανουάριο.

Εµπλοκή Καρχιµάκη

Στοιχεία για ποινική εµπλοκή προέκυψαν για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιµάκη (φωτ.). Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας, κλήθηκε να απολογηθεί τον Νοέµβριο του 2013 για ηθική αυτουργία σε παραβίαση µυστικών της Πολιτείας. Ολα ξεκίνησαν µετά από έρευνα στο σπίτι και το γραφείο του πρώην βουλευτή, που έγινε έπειτα από αναφορά υπαλλήλου της ΕΥΠ, στενής συνεργάτιδας πρώην επικεφαλής σε νευραλγικό τµήµα της Υπηρεσίας. Σε αυτήν αναφερόταν η πρόσκληση που δέχτηκε από τον κ. Καρχιµάκη να πάνε σε εστιατόριο, µε τον πολιτικό να φέρεται να της είπε: «Φέρε µου και κανένα χαρτί». Αυτό βέβαια το αρνήθηκε ο πρώην βουλευτής, όπως και η υπάλληλος, επίσης κατηγορούµενη στην υπόθεση.


Σύµφωνα µε την αναφορά, η συνάντηση έγινε τον Νοέµβριο ή τον ∆εκέµβριο του 2005. Στον διάλογο συµµετείχε και άλλος υπάλληλος της ΕΥΠ, που επίσης κατηγορείται για παραβίαση µυστικών της Πολιτείας. Ο τελευταίος φέρεται να ρώτησε «Τι χαρτιά είναι αυτά;», παίρνοντας την απάντηση από την πρώην υπάλληλο: «Του δίνουµε το ενηµερωτικό που παίρνει και ο πρωθυπουργός». Ο κ. Καρχιµάκης αρνήθηκε ότι έπαιρνε ενηµερωτικό σηµείωµα και εξέφρασε την απορία γιατί η αναφορά αυτή δεν έγινε από τότε. Κατά τη διάρκεια των ερευνών στο γραφείο και το σπίτι του πρώην βουλευτή βρέθηκαν διαβαθµισµένα έγγραφα της ΕΥΠ και του Στρατού. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε τα πήρε και ότι τα ευρήµατα ήταν η δικογραφία του Βατοπαιδίου και ένα έγγραφο της Αεροπορίας.

Ο «µετρ» των µεταµορφώσεων και η πλούσια

Η περίφηµη γενειάδα του William B. (σαν αυτή της φωτογραφίας), όπως είπαν στον γράφοντα συγγενείς και φίλοι του από την Κάρπαθο, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία, είναι µόνο µία από τις δεκάδες «µεταµορφώσεις» του.

Στην επαγγελµατική κάρτα του κατά κόσµον Βασίλη Βασιλειάδη -ή Bill όπως τον ξέρουν όλοι στο νησί- την οποία επίσης έχουν δηµοσιεύσει αποκλειστικά τα «Π», αναφέρεται ως πρώτος γραµµατέας Περιφερειακών Υποθέσεων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας δρούσε από τα µέσα της δεκαετίας του ’90 ως επιχειρησιακός πράκτορας, δραστηριοποιούµενος κυρίως στην εξάρθρωση της «17Ν». Συνεργάστηκε πολύ στενά µε τον έτερο Ελληνοαµερικανό πράκτορα της CIA Τζον Κυριάκου, ο οποίος επίσης υπηρέτησε στην Αθήνα από τα τέλη της δεκαετίας του ’90.


Αντισυµβατικός σε ό,τι είχε να κάνει µε το ντύσιµο και την εµφάνισή του, προτιµούσε να οδηγεί µοτοσυκλέτα και όχι κάποιο από τα θωρακισµένα αυτοκίνητα της πρεσβείας. Με αυτή συµµετείχε σε παρακολουθήσεις ξένων πρακτόρων ή Αράβων που πήγαιναν στην πρεσβεία για να δηλώσουν ότι είχαν διάφορες πληροφορίες για θέµατα τροµοκρατίας. Ηταν εκείνος που φέρεται να αντιλήφθηκε στα τέλη του 1999 µια οµάδα Ιρανών σε αυτοκίνητο, η οποία επιχείρησε να παρακολουθήσει τη µεταφορά ενός υπόπτου από τη Μέση Ανατολή από «συναδέλφους» του σε αποµονωµένη περιοχή της Αθήνας. Ο Basil τους αποµάκρυνε παρενοχλώντας τους µε τη µηχανή, αφού ανάµεσα σε αυτά που τον διακρίνουν είναι και η εκπληκτική αίσθηση ακρίβειας σε παράτολµες µανούβρες.

«ΔΙΚΤΥ»

Ο ρόλος του στην περίφηµη επιχείρηση «∆ίκτυ» αποδείχτηκε καθοριστικός, όταν έναν χρόνο πριν από τους Ολυµπιακούς Αγώνες έγινε µυστική επιδροµή στην πρεσβεία του Ιράκ. Αµερικανοί και Ελληνες πράκτορες της ΕΥΠ αποµάκρυναν µεγάλες ποσότητες εκρηκτικών ειδών και υλών, υπό την καθοδήγηση του «αόρατου» µέχρι σήµερα πρώην στελέχους της CIA, που, όπως αποκαλύφθηκε από τη δικογραφία, ήταν η «σκιά» του Κώστα Καραµανλή και άλλων εκατό αξιωµατούχων.

Στην Ελλάδα ο William B. εµφανίσθηκε για τελευταία φορά στις 7 Ιανουαρίου του 2014, στην Ολυµπο της Καρπάθου, όπου παραβρέθηκε στην επιµνηµόσυνη δέηση του καθηγητή Μανώλη Σακέλλη, συγγενή του από την πλευρά της γυναίκας του. «Τρόµαξα να τον γνωρίσω», µας είπε ένας από τους πολλούς φίλους του, που δεν επιθυµούσε να δηµοσιοποιηθεί το όνοµά του. «Είχε µακριά µούσια και δεν θύµιζε σε τίποτε τον Bill που γνώριζα. Είναι απίστευτο πώς αυτός ο άνθρωπος µεταµορφωνόταν ώστε να µην τον αναγνωρίζουµε ακόµη κι εµείς που τον ξέρουµε χρόνια», συνέχισε ο ίδιος.

Αµέσως µετά, σύµφωνα µε τις πληροφορίες, ο William G. Basil έφυγε για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, όπου ασχολείται µε τη σύνταξη εκθέσεων και εκτιµήσεων για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, την τροµοκρατία και την ασφάλεια. Ολες αυτές καταλήγουν στα κεντρικά της CIA και της NSA, στο Λάνγκλεϊ και το Μέριλαντ, αντίστοιχα.

Εκτός κάδρου ο Αλεξ Ρόντος

Οταν ο ανακριτής ∆. Φούκας ανέλαβε την υπόθεση των υποκλοπών, το 2012, πήρε στα χέρια του έναν άδειο φάκελο και µια ποινική δίωξη κατά αγνώστων. Τώρα, η δικογραφία αυτή αριθµεί εκατοντάδες σελίδες, µε αποκαλυπτικές καταθέσεις, στοιχεία από τηλεφωνικές άρσεις απορρήτου και έγγραφα της ΕΥΠ, που δείχνουν πως οι υποκλοπές έγιναν από συγκεκριµένα πρόσωπα, ενώ υπήρχε και σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, στο οποίο περιλαµβανόταν η απόπειρα δολοφονίας κατά του Κώστα Καραµανλή.Εκτός από τον Basil, έτερος πρωταγωνιστής στην ανακριτική έρευνα για το σχέδιο «Πυθία» θεωρήθηκε ο διπλωµάτης και πρώην στενός συνεργάτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντος (φωτ.).


Ο τελευταίος κλήθηκε ως µάρτυρας µετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για δεκάδες πρόσωπα, διαδικασία που έδειξε ότι επιχειρηµατικά λόµπι επεδίωκαν την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού προς εξυπηρέτηση συµφερόντων τους. Από τον Απρίλιο του 2013 και για τουλάχιστον έξι µήνες οι τηλεφωνικές συνοµιλίες του διπλωµάτη βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, µε κάποιες από αυτές να αποκαλύπτουν σηµαντικά στοιχεία. Βάσει των καταγραφών, ο Αλεξ Ρόντος φερόταν να είναι γνώστης πληροφοριών για το σχέδιο «Πυθία», αλλά και για τις προσπάθειες µαταίωσης της συµφωνίας για τον αγωγό South Stream από ξένα κέντρα.

Οι συνοµιλητές του κλήθηκαν να καταθέσουν ως µάρτυρες, γιατί από όσα καταγράφηκαν προέκυψε ότι δύο πολιτικοί γνώριζαν για την ανοχή ξένης χώρας απέναντι σε ενέργειες αποσταθεροποίησης της Ελλάδας. Ενέργειες οι οποίες υποκινούνταν από επιχειρηµατίες µε δραστηριότητα σε κράτος της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι φέρεται να είχαν επιστρατεύσει και πρώην πράκτορες µυστικής υπηρεσίας µε σκοπό τη µαταίωση του πρότζεκτ για τον αγωγό. Ο Αλεξ Ρόντος, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον ανακριτή, απάντησε πως τέτοια σενάρια ακούγονταν τότε, επισηµαίνοντας ωστόσο ότι κατά την εκτίµησή του δεν είχαν βάση. Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, άλλωστε, δεν προέκυψε κάποια αξιόποινη πράξη για αυτόν.

Υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας βοήθησε την 17Ν στη δολοφονία Γουέλς

Όταν αποκαλύφθηκε η σχέση CIA με 17ΝΟΕ, οι γελοίοι δημοσιογράφοι για να το κουκουλώσουν έγραψαν ότι η 17ΝΟΕ είχε δικό της άνθρωπο στην Πρεσβεία ...κι όχι το ανάποδο που είναι το φυσιολογικότατο, η Πρεσβεία δηλαδή να δίνει εντολές στη 17ΝΟΕ!


Σύμφωνα με απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας Stratfor, οι οποίες έφτασαν στo Wikileaks και αναδημοσιεύονται στην εφημερίδα "Τα Νέα", «είναι πιθανό» η 17 Νοέμβρη να είχε βοήθεια από υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας στη δολοφονία του Ρίτσαρντ Γουέλς σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα το 1975 από την "17 Νοέμβρη".

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Stratfor, σε αλληλογραφία του με πρώην αξιωματούχους υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, αναφέρεται στο ενδεχόμενο εμπλοκής υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας στη δολοφονία του Γουέλς.

Το μήνυμα στάλθηκε από τον Φρεντ Μπάρτον, αντιπρόεδρο της "σκιώδους CIA", όπως σύμφωνα με τα "Νέα" χαρακτηρίζεται η Stratfor. Παραλήπτης είναι το πρώην αφεντικό του από τις υπηρεσίες Ασφαλείας του Διπλωματικού Σώματος των ΗΠΑ.

"Άκουσα από μία πολύ καλή πηγή στην Υπηρεσία (CIA), ότι τον Γουέλς τον παγίδευσε ένας υπάλληλος στην πρεσβεία. Έχεις ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο;" αναφέρει ο Μπάρτον στο e-mail του. 

Μισή ημέρα μετά το ερώτημα ήρθε και η απάντηση. Ο παραλήπτης μεταξύ άλλων έγραφε:

"Θυμάμαι ότι πολλοί πίστευαν πώς μέλη της 17 Νοέμβρη είχαν διεισδύσει στην κυβέρνηση (την ελληνική) και όπως καλά γνωρίζεις, οι Έλληνες παρακολουθούσαν τους διπλωμάτες των ΗΠΑ για να αναγνωρίσουν τους αξιωματικούς πληροφοριών. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας, ήξεραν ποιος ήταν και ποιος δεν ήταν αξιωματικός πληροφοριών. Δυστυχώς ο Γουέλς θα μπορούσε να αναγνωρισθεί και να στοχοποιηθεί εύκολα όχι μόνο από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από την 17 Νοέμβρη" 

Ο Ρίτσαρντ Γουέλς δολοφονήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1975, όταν μαζί με τη σύζυγό του έφτασε έξω από το σπίτι του στο Ψυχικό, μετά από δεξίωση που είχε παραθέσει ο Αμερικανός πρέσβης.

Τρεις άνδρες, τους πλησίασαν, οι δύο απομάκρυναν τη σύζυγο και τον οδηγό και ο τρίτος δολοφόνησε με τρεις σφαίρες τον Γουέλς. Επρόκειτο για το πρώτο χτύπημα της 17 Νοέμβρη, ενώ ο Ρ. Γουέλς ήταν ο πρώτος σταθμάρχης της CIA στην ιστορία που έπεσε θύμα δολοφονίας.

Σε άλλο μήνυμά του, τον Ιούνιο του 2010, ο αντιπρόεδρος της Stratfor, αναφερόμενος στο χτύπημα με ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία, εκφράζει τις αμφιβολίες του για την ικανότητα των Ελλήνων αστυνομικών, να ταυτίσουν το ρουκετοβόλο.

Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων, έγραψε σε στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ: "Οι πιθανότητες οι Έλληνες να το έκαναν από μόνοι τους είναι λίγες. Εμείς πιθανότατα το κάναμε και τους αφήσαμε να εισπράξουν τα εύσημα."


Οι ΗΠΑ θυσίασαν δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες προκειμένου να βάλουν στο χέρι τα κρατικά πετρέλαια του ΙΡΑΚ, ψάχνωντας δήθεν για πυρηνικά όπλα.

Σίγουρα ΔΕΝ θα μας παρεξένευε εάν μαθαίναμε ότι μία μεγάλη βιομηχανία πανάκριβων οπλικών συστημάτων ΘΥΣΙΑΣΕ έναν άνθρωπο προκειμένου να πιέσει μία κυβέρνηση να καταχρεωθεί για την αγορά των δικών της οπλικών συστημάτων. Το εμπόριο και ο πλούτος είναι η βασική αιτία πολέμου στην ιστορία της ανθρωπότητας κι όχι ο εθνικισμός. Και σ'αυτόν τον εμπορικό πόλεμο ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ η ανθρώπινη ζωή είναι ασήμαντη. 

Θυμίζουμε πως την Αμερικανική Χούντα των Συνταγματαρχών ακολούθησε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος τόλμησε να βγάλει την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το 1974 ως αντίδραση στην Αμερικανική αδιαφορία για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Έναν χρόνο μετά, τον "τσαμπουκά" του Καραμανλή απέναντι στις ΗΠΑ, εκμηδένισε η δολοφονία του Αμερικανού Σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα από την 17Ν. 

Ξέρετε τι ακολούθησε αυτή την "αδυναμία" της Ελλάδας δήθεν να προστατέψει έναν Αμερικανό αξιωματούχο;;; Ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας μας με στόχο την εξισορρόπηση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Αιγαίο. Στην ιστοσελίδα του Κων.Καραμανλή αναφέρεται ενδεικτικά:
"Έτσι, υλοποιήθηκε ένα ευρύτατο εξοπλιστικό πρόγραμμα: ενδεικτική, η εκτεταμένη ανανέωση του πολεμικού υλικού του Στρατού Ξηράς, η παραγγελία σημαντικού αριθμού αρμάτων μάχης, ο επανεξοπλισμός παλαιών μονάδων του Στόλου και η παραγγελία υποβρυχίων, σκαφών επιφανείας (τορπιλακάτων, πυραυλακάτων, ορισμένες ελληνικής ναυπηγήσεως) και σύγχρονων φρεγατών. Η Πολεμική Αεροπορία ενισχύθηκε με σύγχρονα αεροσκάφη, όπως τα γαλλικά Mirage και τα αμερικανικά Corsair A-7 και F-4".

Στο ερώτημα εάν οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να "κανονίσουν" την εκτέλεση του Γουέλς από τη 17Ν με σκοπό την επαναφορά στην τάξη της "άτακτης" Ελλάδας που "έριξε" τη χούντα της CIA, η απάντηση είναι "ΦΥΣΙΚΑ...ΝΑΙ".

Δεδομένου του όγκου της αγοράς εξοπλισμών που ακολούθησαν η απώλεια ενός Αμερικανού πολίτη είναι μηδαμινής αξίας μπροστά στα δισεκατομμύρια δολάρια με τα οποία χρεώθηκε το Δημόσιο για να εξοφλήσει της Αμερικανικές και Γαλλικές βιομηχανίες όπλων.

Είναι εντελώς ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ... κάθε φορά που κάποια κέντρα στις ΗΠΑ επιθυμούν να ΠΙΕΣΟΥΝ την Ελλάδα να λάβει ΔΥΣΚΟΛΕΣ και ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ($$) αποφάσεις για προμήθειες του Δημοσίου, να χρησιμοποιούν ως ΑΦΟΡΜΗ ένα αντι-αμερικανικό χτύπημα.

Τα τελευταία 100 χρόνια ΚΑΘΕ παράνομη επέμβαση των ΗΠΑ σε ξένες χώρες είχαν ως αφορμή ένα μικρό ή ένα μεγάλο στημένο "περιστατικό". Διότι η επέμβαση απαιτεί χρηματοδότηση και η χρηματοδότηση επιτυγχάνεται πιο εύκολα όταν υπάρχει συναισθηματική φόρτιση και διάθεση για εκδίκηση.

Eίχαμε την "τύχη"... να ακούσουμε τον Σημίτη ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟ να ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ τις ΗΠΑ για την "ευτυχή" κατάληξη του θερμού επεισοδίου στα Ίμια...με ΜΟΝΟ τρεις νεκρούς από Ελληνικής πλευράς πάντοτε. Η "χάρη" αυτή ΞΕΠΛΗΡΩΘΗΚΕ με την παράδοση του Κούρδου Οτσαλάν από ΕΛΛΗΝΙΚΑ χέρια προκειμένου να προκληθεί ρήγμα στην Ελληνοκουρδική συμμαχία κατά των Τούρκων.

Θυμόμαστε και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Από τον Πρωθυπουργό έως τον τελευταίο Υπουργό...ήταν όλοι υπό παρακολούθηση. Κι αυτοί που είχαν πρόσβαση στις συνομιλίες όλων αυτών θα μπορούσαν ΠΟΛΥ πιο έυκολα να "χαλάσουν" μία μεγάλη διακρατική συμφωνία, θα μπορούσαν ΠΟΛΥ πιο εύκολα να ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ τους πολιτικούς για την επίτευξη των στόχων τους. 

Και ξέρουμε ΠΟΛΥ καλά ΠΟΙΟΣ θα μπορούσε να πετύχει την μαζική παρακολούθηση τηλεφώνων με τη συνεργασία μίας εταιρίας ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ συμφερόντων όπου συμμετέχει και μεγαλο-προμηθευτής του Δημοσίου. Κι όπως ο Ζαχόπουλος , έτσι κι ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε για ΝΑ ΜΗΝ τον "αυτοκτονήσουν". (Οι νταβατζήδες των ΜΜΕ κατάφεραν ακόμα και το σκάνδαλο των υποκλοπών να το χρησιμοποιήσουν εναντίον του Καραμανλή που υπήρξε θύμα της υπόθεσης ο οποίος όμως έπρεπε να διαχειριστεί την κρίση χωρίς να δείξει τους ενόχους και φανεί γραφικός.)

Κοινή πρακτική το στήσιμο τρομοκρατικών οργανώσεων απο μυστικές υπηρεσίες, ως μέσο πίεσης κυβερνήσεων.

Το 2007...δήθεν "αριστεροί τρομοκράτες" κατάφεραν να σπάσουν ένα μικρό τζάμι στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Ο Ρουσόπουλος έσπευσε να τονίσει ότι : «Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικές και θα παραμείνουν εξαιρετικές.» Διότι ΑΥΤΟΣ είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ στόχος της δήθεν τρομοκρατίας. Να τρομοκρατηθεί η κυβέρνηση και να υπακούσει στους ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ και ανθελληνικούς σχεδιασμούς των ξένων κέντρων λόγω της δήθεν αδυναμίας της να προστατεύσει τους Αμερικανούς στο Ελληνικό έδαφος.Την ευθύνη για το χτύπημα στην πρεσβεία ανέλαβε η οργάνωση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" .


Σύμφωνα με την εφημερίδα Παρασκεύη, ο μακαρίτης Επαναστατικός Αγωνιστής, Λάμπρος Φούντας ήθελε να χτυπήσει τον Βουλγαράκη ακριβώς την ίδια εποχή που ο Βουλγαράκης δεχόταν απειλές από τον Αμερικανό Πρέσβυ για να παραλάβει το εικονικό δημόσιο έργο C4I έχοντας ήδη αποκαλυφθεί ότι η CIA παρακολουθούσε τα τηλέφωνα της κυβέρνησης.



Και η ρουκέτα μαιμού στην Αμερικάνικη πρεσβεία και η πλήρης αδιαφορία των Αμερικάνων στη σύλληψη του Μαζιώτη και η δήλωση Χρυσοχοίδη (ΑΦΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΕΑ) ότι ΔΕΝ θα παραλάβει το C4I… δεν αφήνουν περιθώρια για συμπτώσεις. 

Στις 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ βρέθηκε το οπλοστάσιο του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ...


Και μία μόλις μέρα μετά , στις 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι ΔΕΝ παραλαμβάνει το C4I.


Δύο μήνες μετά ... να και μία βόμβα κι ένας ακόμα αθώος ...νεκρός!!


Mάλιστα η δεκασέλιδη προκήρυξη της ΣΕΧΤΑΣ μετά τη δολοφονία του αστυνομικού δεν περιείχε τις λέξεις «ΗΠΑ» και «Αμερικάνοι» αλλά χιλιάδες άλλες μπούρδες και ο πρώτος που έσπευσε να συλλυπηθεί την οικογένεια του αστυνομικού ήταν ο Αμερικανός Πρέσβυς κάτι που δεν έκανε ποτέ για άλλους αδικοχαμένους Έλληνες. 

Αλλά επειδή τα λεφτά είναι πολλά ... δεν είναι και δύσκολο να βρεις στην Ελλάδα των πεινασμένων μερικούς ακόμα φονιάδες αθώων ανθρώπων με "επαναστατική" προβιά...για να αναλάβουν να πείσουν κάποιον υπουργό να παραλάβει ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ έναντι δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

(Διαβάστε εδώ και εδώ ΠΟΣΑ πληρώσαμε για το C4I που ΠΟΤΕ δεν λειτούργησε! Το μόνο πλάνο από την αίθουσα C4I που έτυχε να δούμε στην TV ήταν ένα δωμάτιο με μερικούς πεταμένους , σκονισμένους υπολογιστές κι εκτυπωτές που δεν ήταν καν συνδεμένα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Στο διαδίκτυο φυσικά δεν εντοπίσαμε ΤΙΠΟΤΑ σχετικό με την εγκατάσταση του συστήματος στην Ελλάδα. Το σύστημα πληρώθηκε και ΔΕΝ παραλήφθηκε ΠΟΤΕ ολοκληρωμένο σύμφωνα με καταγγελία από το ΠΑΣΟΚ)

Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τα λεφτά μας και πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουμε ως χώρα ΜΟΝΟ ως μηχανή παραγωγή πλούτου για συγκεκριμένους κύκλους. Οι πολιτικοί χρειάζονται στους τυράννους μας ως βιτρίνα για να βρίσκουν τις κατάλληλες προφάσεις να χώνουν στις τσέπες μας τα πλοκάμια των Αμερικανοεβραικών εταιριών.

Το αμερικάνικο σκάνδαλο Κοσκωτά … είχε ως αποτέλεσμα τον φόνο απο την 17ΝΟΕ του διευθυντή του Κοσκωτά … ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και την απόπειρα ενάντια στον επίσης εμπλεκόμενο Γεώργιο Πέτσο… κλασικά με προκηρύξεις γεμάτες παραπλανητικές κι αβάσιμες μπούρδες.

Η υπόθεση έκλεισε με ΕΝΑΝ μόνον υπεύθυνο το ξυπόλητο Κοσκωτά που προτίμησε τη σιωπή και τη φυλακή από μία ρουκέτα. Κι όμως κατάφεραν να φορτώσουν το σκάνδαλο στον ίδιο τον Ανδρέα όπως ακριβώς φόρτωσαν στον Καραμανλή τις παρακολουθήσεις της CIA ολόκληρης της κυβέρνησης.

Μήπως η Λιάνη … τυχαία βρέθηκε στην αγκαλιά του γερο-Ανδρέα; Τα φωτομοντάζ πιστεύετε ότι έγιναν τελευταία στιγμή;

Αν ερχόντουσαν οι Αμερικάνοι να μας πουλήσουν όπλα έτσι απλά ΧΩΡΙΣ να λαδώσουν και χωρίς να απειλούν τις ζωές πολιτικών και συγγενών τους τότε θα τους είχαμε ξεσκίσει στα παζάρια και τελικά θα έχαναν. Αντίθετα … ελέγχοντας όλα τα στάδια της πορείας του χρήματος από τις τσέπες μας στις τσέπες τους … είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Ανακοινώνουν οι πολιτικοί ότι μας χρειάζεται το C4I , λαδώνουν τους δημοσιογράφους με ποσοστά από την πώληση ώστε να μας το περιγράψουν ως ένα πανάκριβο, άκρως απαραίτητο κατά της τρομοκρατίας εργαλείο και μας πείθουν να αποδεχτούμε να χρεώσουμε και τα εγγόνια μας για να το αγοράσουμε… για να μην συμβεί κάτι απρόβλεπτο στους πολυπόθητους Ολυμπιακούς που με απευθείας αναθέσεις ΕΦΑΓΑΝ 13 ΔΙΣ ευρώ.

Το σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει τρομοκρατική ομάδα στον πλανήτη που να ΜΗΝ εκπαιδεύτηκε και να σχετίζεται με τις ΗΠΑ

Η τρομοκρατία έχει ρίσκα και είναι ακριβό χόμπυ άρα απαραίτητα συνδέεται με μεγάλες μπίζνες. Κανένας δεν θα παραστήσει τον τρομοκράτη εάν δεν έχει ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ την προστασία του και ως συνήθως η Αντιτρομοκρατική διαθέτει Αμερικανούς συμβούλους. Έτσι οι καθυστερημένοι Ξηροί-Ντάλτον φορτώθηκαν ολόκληρη τη δράση της 17 ΝΟΕ από την εποχή που δεν είχαν γεννηθεί ακόμα.

Μετά τον θάνατο του Σταθμάρχη της CIA από τη 17ΝΟΕ … η Ελλάδα (όλο τύψεις) προχώρησε στο μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα του αιώνα με τεράστιες αγορές… φυσικά από τις ΗΠΑ.

Άραγε πόσα άλλα απίστευτα παρασκήνια λαμβάνουν χώρα πίσω απο τις πλάτες μας που πολύ άπλα ακόμη δεν τα γνωρίζουμε;!

Σ.Σ.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top