Select Menu


Ti ξέρετε για το "Παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι"; Tο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα με ονομασία "Ουράνιο Τόξο"; Την "τουρκική μειονότητα" στην Θράκη που ανακάλυψε ο Αμερικανός πρόξενος της Θεσσαλονίκης; Αν δεν έχετε ιδέα, πολύ απλά διαβάστε παρακάτω τι αλιεύσαμε...

Μερικούς μήνες πριν «απελευθερωθεί» η Ελλάδα από την κυβέρνηση Καραμανλή με τη βοήθεια της Μοσάντ, του Γιωργάκη, του Soros και του Strauss Kahn ... ο Αμερικανός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη ερχόταν σε επαφή με πράκτορες, αυτόκλητους εκπροσώπους μειονοτήτων υπαρκτών και φανταστικών, προκειμένου να τους χρηματοδοτήσει ώστε να ανοίξουν ταυτόχρονα πολλά εσωτερικά μέτωπα.

Εκείνη η ξαφνική έξαρση της δράσης των πρακτόρων , η άφθονη ροή χρήματος για εκδόσεις κλπ, ήταν και η αφορμή να ασχοληθώ προσωπικά με την έρευνα γύρω από το Μακεδονικό αρθρογραφώντας άνευ αμοιβής σε τοπική εφημερίδα. 


Μόλις άρχισαν οι πρώτες διαπιστώσεις και η δημοσίευση σχετικών άρθρων...άρχισε να βρέχει μηνύσεις και αγωγές.


Αγωγή απο τον επικεφαλής του πολιτικού κόμματος «Ουράνιο Τόξο».

Αγωγή απο όλη την παρέα του πολιτικού κόμματος «Ουράνιο Τόξο».

Είχα εντοπίσει μάλιστα ότι η Ελλάδα όχι μόνο χρηματοδοτούσε τις ΜΚΟ του Soros που κατέφευγαν εναντίον της Ελλάδας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ... αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ιδρύσει οργανισμό σχετικά με τις ολιγότερες ομιλούμενες γλώσσες (EBLUL) ο οποίος δρούσε ενάντια στα εθνικά συμφέροντα των χωρών της Ευρώπης. 

Μαζί με πράκτορες του Soros δημιουργούν ή συντηρούν «καταπιεσμένες» και γκετοποιημένες αρκετές μειονότητες . Τις μειονότητες αυτές που δήθεν προστατεύουν τις χειραγωγούν και τις χρησιμοποιούν ως τρομοκρατικές οργανώσεις όποτε τους βολεύει. Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα με τις μειονότητες ...γίνονται βέβαια σε όλες τις χώρες κι ελέγχονται από τα ίδια ακριβώς κέντρα που συνδέονται με τα Σιωνιστικά Συμφέροντα. 

Σε καταγγελία που είχα κάνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μου απάντησαν ότι το EBLUL είχε μόλις αυτονομηθεί από τον κορμό της Ε.Ε. δηλαδή δεν χρηματοδοτείται απευθείας από εμάς ...αλλά συνεχίζει να παίρνει χρήματα δικά μας μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων ώστε η ΑντιευρωπαΪκή του δράση να μην δημιουργήσει νομικές ευθύνες στους χρηματοδότες τους από την ΕΕ. (εδώ η καταγγελία σε μορφή PDF

Οι «σύμμαχοί» μας οι Αμερικανοί μαζί με τους «συμμάχους» μας στην Ευρώπη χρησιμοποιούν ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα για να πληρώνουν πράκτορες και προδότες να χτυπούν την Ελλάδα όποτε κρίνεται απαραίτητο. 

Οι προκλήσεις των πρακτόρων μέσω των μειονοτικών θεμάτων σίγησαν σημαντικά μόλις έφυγε ο Καραμανλής διότι θέλουν τον κόσμο συγκεντρωμένο στην αποπληρωμή των νέων φόρων και δεν θέλουν να εμφανιστεί ένα κράτος σε διάλυση , όπου οι πράκτορες αλωνίζουν αλλά πρέπει να εμφανίζεται σε πλήρη συγκρότηση ...ώστε να φοβάται ο πολίτης να ΜΗΝ είναι συνεπής στις δόσεις του.

Όλα αυτά μέχρι να νομοθετήσουν μερικές εκατοντάδες νόμους που θα δώσουν τον πλήρη έλεγχο του ιδρώτα μας στους τοκογλύφους.

Διαβάστε μερικά παλιά άρθρα για να δείτε πόσο «φίλοι» είναι οι φίλοι και σύμβουλοι των γενίτσαρων που μας κυβερνούν και τα συμπεράσματα δικά σας...


1. Άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ αποκαλύπτει σχέδιο «made in USA» για αποσταθεροποίηση στη Θράκη και στη Μακεδονία! -Της Αμαλίας Νεγρεπόντη για το Πρώτο Θέμα (αρ. φυλ.173, σελ.30-31)

Το Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης απεργάζεται και ήδη έχει θέσει σε κίνησηαποσχιστικό σχέδιο τύπου Κοσόβου για την Ελλάδα, μέσω της δημιουργίας και της υπόθαλψης θέματος «τουρκικών και μακεδονικών μειονοτήτων που κατοικούν στη Δυτική Θράκη και στη Μακεδονία και καταπιέζονται από το ελληνικό κράτος»!

Άκρως απόρρητο κορυφαίας εθνικής σημασίας έγγραφο της ΕΥΠ αποκαλύπτει σχέδιο «made in USA» αποσταθεροποίησης στη Θράκη και στη Μακεδονία, που στοχεύει στη σμίκρυνση της Ελλάδας.

Το τιτλοφορούμενο με κεφαλαία και υπογεγραμμένο ως «άκρως απόρρητο» έγγραφο της ΕΥΠεστάλη στις 19 Μαΐου 2008 στο υπουργείο Εξωτερικών και από εκεί προωθήθηκε «προς ενημέρωση» στις πρεσβείες μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κάτι που δείχνει την ανησυχία που προκαλεί στη κυβέρνηση.

Το έγγραφο κρούει των κώδωνα του κινδύνου για «άκρως ύποπτες και εκτός πάσης αρμοδιότητος», όπως χαρακτηρίζουν διπλωματικοί κύκλοι, ενέργειες του Αμερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έλαβαν χώρα στις 14 Μαΐου 2008 και προφανώς στόχευαν– ευτυχώς μάλλον απρόσφορα – στη δημιουργία θέματος εκ του μη όντος, εντάσεων και καλλιέργειας αισθήματος αδικίας σε Έλληνες πολίτες, ηγετικές προσωπικότητες από τουςμουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης και στελέχη του «Ουράνιου Τόξου», της πολιτικής ένωσης που αυτοαποκαλείται «πολιτικό κόμμα της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, στο άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίον καλούν προς ενημέρωση συγκεκριμένους παράγοντες και εκπροσώπους φορέων και ομάδων και τους… αναθέτουν και συγκεκριμένα καθήκοντα!

Αρχικά αναφέρει το έγγραφο: «Κύκλοι του Αμερικανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης απευθύνθηκαν (14/5) στο επικεφαλής του «Ουράνιου Τόξου» Παύλο Βοσκόπουλο, ζητώντας ενημέρωση για τον αριθμό των ευρωβουλευτών οι οποίοι παρέστησαν σε ημερίδα με θέμα «Οι αγνοημένες μειονότητες της Ελλάδας: Τούρκοι Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες», που έλαβε χώρα (17/4) σε αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου».


Ακριβώς την ίδια μέρα, την ίδια ερώτηση απηύθυναν οι Αμερικανοί και στον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής του EBLUL Αθανάσιο Παρίση (επίσης στέλεχος του «Ουράνιου Τόξου»).


Οι…ανακρινόμενοι ωστόσο εμφανίστηκαν… αδιάβαστοι και έτσι έμειναν μετεξεταστέοι!. «Ωστόσο, και οι δύο ερωτηθέντες εμφανίστηκαν ανενημέρωτοι και δεσμεύτηκαν να απαντήσουν αφού πρώτα ερευνήσουν το θέμα».

Οι Αμερικανοί ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω και – εκτός από τους αυτοπροσδιοριοζόμενους ως «μέλη της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα» Έλληνες πολίτες – επιχείρησαν να εμπλέξουν στις αναζητήσεις τους και μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης.

Έτσι, την ίδια πάλι μέρα «για το ίδιο ως άνω ζήτημα οι υπόψη αμερικανικοί προξενικοί κύκλοι απευθύνθηκαν (14/5) στον γνωστό μειονοτικό δημοσιογράφο της Κομοτηνής και εκδότη της τουρκόφωνης εφημερίδας «Τρακιανίν Σεσί», Ντεντέ Αμπτουλαχήμ». Εκείνος είπε, σύμφωνα με το έγγραφο στους Αμερικανούς ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν και ορισμένοι ευρωβουλευτές, «μεταξύ των οποίων, ο Γ. Γεωργίου του ΛΑΟΣ, ο Κύπριος Μ. Ματσάκης» και ορισμένοι άλλοι των οποίων τα ονόματα δεν θυμόταν. Κατόπιν τούτου, «από πλευράς Αμερικανικού Προξενείου ζητήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των παρευρεθέντων στην ημερίδα ευρωβουλευτών»!

Αφού δρομολογήθηκε αυτό το πρώτο αίτημα των Αμερικανών – και πάντα την ίδια μέρα – «οι ανωτέρω αμερικανικοί κύκλοι» έψαξαν τα κατάστιχά τους και ανατρέχοντας στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στο 1994 (!), θεώρησαν πως βρήκαν έρεισμα το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των φορέων και οπαδών του «Ουράνιου Τόξου» και του ελληνικού κράτους και να δώσει ευκαιρία στις ΗΠΑ να κατηγορήσουν την Ελλάδαγια «εκλογική νοθεία» και μάλιστα σε ευρωεκλογές, σε βάρος της «εθνικής μακεδονικής μειονότητας».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο: «…ζήτησαν (14/5) από τονΑθανάσιο Παρίση διευκρινίσεις σχετικά με την «απόκλιση» που, όπως ισχυρίστηκαν, εντόπισε η αμερικανική πλευρά,συγκρίνοντας τα στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών και του «Ουράνιου Τόξου», αναφορικά με το αριθμό των ψήφων που απέσπασε το «Ο.Τ» στις εκλογές (σ.σ.: ευρωεκλογές του 1994)». Αναφέρεται εξάλλου ότι «το ελληνικό ΥΠΕΣ έκανε λόγο για 1.139 ψήφους, ενώ το «Ο.Τ.» ΓΙΑ 6.136».

Μάταιες όμως οι αμερικανικές προσπάθειες απ ‘ ό, τι φάνηκε: «Ο Παρίσης από την πλευρά του δήλωσε «έκπληκτος» καθώς, όπως ισχυρίστηκε, δεν είχε περιέλθει στην αντίληψή τους κάποια απόκλιση στον αριθμό που δόθηκαν εκατέρωθεν, ούτε είχαν υποβάλλει ενστάσεις για το τελικό αποτέλεσμα…
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμερικανική πλευρά είχε παρερμηνεύσει τα στοιχεία καθόσον, όπως υπογράμμισε, οι 1.139 ψήφοι αφορούσαν μόνο στην περιοχή της Φλώρινας ενώ οι 6.136 το σύνολο της ελληνικής επικράτειας».

Διπλωματικοί κύκλοι τονίζουν πως και μόνο η επιλεκτική και μυστική πρόσκληση προς ενημέρωση που απηύθυναν οι αμερικανικές προξενικές αρχές προς τρίτα πρόσωπα, συγκεκριμένα προς Έλληνες πολίτες, για εσωτερικά ζητήματα που έγιναν ή συζητήθηκαν στην Ελλάδα και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ενέργεια «απαράδεκτη και κατά πλήρη υπέρβαση κάθε αρμοδιότητας».

ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Το αμερικανικό σχέδιο «κοσοβοποίησης» της Ελλάδας φαίνεται πως περιλαμβάνει έγερση θέματος εθνικών μειονοτήτων, οι οποίες κατοικούν σεσυγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες της επικράτειας και συνορεύουν με γειτονικές χώρες: την Ήπειρο (για την οποία έχει εγείρει αξιώσεις η Αλβανία), αλλά και τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (που διεκδικεί η Τουρκία).
Αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες, οι οποίες υπό τον όρο της ανωνυμίας μίλησαν, παραδέχονται ότι «πάντα οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως των «Μακεδόνων», των Αλβανών (κυρίως των Τσάμηδων που κατοικούν στην Ήπειρο), των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και όποιων άλλων μπορεί να υπάρχουν».

Υψηλόβαθμοι διπλωμάτες που διακρίνονται για την πείρα αλλά και την ψυχραιμία και την μετριοπάθεια με τις οποίες έχουν χειριστεί ευαίσθητα εθνικά ζητήματα, διευκρινίζουν πως ένα αμερικανικό σχέδιο σμίκρυνσης της Ελλάδας «θα συνέφερε πρακτικά τις ΗΠΑ. Η περιοχή μας έχει ξαναποκτήσει μεγάλη σημασία επειδή πλέον θα είναι και από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς κόμβους.

Επομένως είναι στις επιδιώξεις των ΗΠΑ να περιλαμβάνεται ο έλεγχος αυτής της περιοχής.

Αυτό μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα σεδύο περιπτώσεις: εάν στα εδάφη αυτά βρίσκονται και πολλά λιλιπούτεια, αμφίβολης βιωσιμότητας, κράτη τύπου Σκοπίων και Κοσόβου, και όχι ένα μεγάλο – και άρα πιο ισχυρό – κράτος.

Και δεύτερον, αν τα εδάφη αυτά ανήκουν σε μεγάλες χώρες (όπως η Τουρκία και η Αλβανία), τις οποίες όμως οι Αμερικανοί ανεπισήμως χαρακτηρίζουν «απολύτως ελεγχόμενες και θερμά φιλικές» προς τις ΗΠΑ. Τα δυο σενάρια μπορεί να προωθούνται εναλλακτικά αλλά και συμπληρωματικά».

ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ Η ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

Μακροχρόνια πρακτική του επίσημου αμερικανικού κράτους η αναγνώριση «εθνικών μειονοτήτων» που κατοικούν στην Ελλάδα:

Εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο κόσμο το 2006 και το 2007 (παρομοίως και σχεδόν όλες τις προηγούμενες χρονιές): «(Στην Ελλάδα τίθενται) περιορισμοί στην ικανότητα αυτοπροσδιορισμού των εθνικών μειονοτήτων και (υπάρχουν) δυσμενείς διακρίσεις και κοινωνικός αποκλεισμός σε βάρος των εθνικών μειονοτήτων…»

Δήλωση του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ (φωτό), σε συνέντευξη Τύπου στις 7 Απριλίου 2008:
«Η μακεδονική γλώσσα υπάρχει. Ο μακεδονικός λαός υφίσταται. Το θέμα της (μακεδονικής) εθνότητας, ξέρετε, είναι απλώς γεγονός σε σχέση με όσα μπορώ να διακρίνω».
Από δήλωση του νούμερο δυο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Τόμας Κάντριμαν(φωτό), στον ελληνικό Τύπο, τον Νοέμβριο του 2006. «(…) η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης(…), η αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα».

Διευκρίνιση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σέιν ΜακΚόρμακ για τον χαρακτηρισμό «Κάντριμαν» (Νοέμβριος 2006): «(…) ο ορισμός της μειονότητας στις ΗΠΑ είναι διαφορετικός από τον ορισμό που χρησιμοποιείται από την Ελλάδα και άλλες χώρες.(…) Συζητούμε το θέμα αυτό ως μέρος ενός ευρύτερου διαλόγου με τους Έλληνες φίλους μας, συμπεριλαμβανομένης της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη».

Επίσημη κατάθεση της επικεφαλής της αποστολής των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη Φελίς Γκάερ (φωτό), 29 Σεπτεμβρίου 2005:

«Η κακή μεταχείριση εκ μέρους της Ελλάδοςτων εθνικών τουρκικών, αλβανικών και μακεδονικών μειονοτήτων της παραμένει λόγος ανησυχίας των ΗΠΑ…».

Συνέντευξη του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Νίκολας Μπέρνς (φωτό) στην «Καθημερινή – Herald Tribune» στις 22 Οκτωβρίου 2005: «Έχουμε μία μακροχρόνια πρακτική αναγνώρισης σχετικά με την ύπαρξη μειονοτήτων στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι νέο. Θυμάμαι ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν εκτιμούσε το γεγονός αυτό. Εμείς απλώς πρέπει να εμμείνουμε στην δική μας άποψη».


2. Ο Αμερικανός πρόξενος "στήνει" μειονότητες στη Βόρεια Ελλάδα - Της Αμαλίας Νεγρεπόντη για το Πρώτο Θέμα (αρ.φυλ.174, σελ.36-37)

Το νέο άκρως απόρρητο έεγραφο της ΕΥΠ προς την Ντόρα Μπακογιάννη, το οποίο καταγράφει τις απαράδεκτες και προσβλητικές κινήσεις του ίδιου του Hoyt Brian Yee. (Φωτό)

Δεύτερο αμερικάνικο σχέδιο κοσοβοποίησης της Ελλάδας μέσω της δημιουργίας ζητήματος «μειονοτήτων» (τουρκικής, βουλγαρικής, «μακεδονικής». κ.λ.π.)!

Στο φώς νέο «άκρως απόρρητο προσωπικό» έγγραφο κορυφαίας εθνικής σημασίας,το οποίο απέστειλε προ ολίγων ημερών η ΕΥΠ προς την υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, όπου «ανάβει κόκκινο συναγερμό» για την «αδιανόητα και απροκάλυπτα» , όπως την χαρακτηρίζουν ανώτεροι κύκλοι του ΥΠΕΞ, «εκτός κάθε ορίου και νομιμότητας» δράση, σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, του ίδιουτου Αερικανού πρόξενου κ Hoyot Brian Yee, του 40χρονου«ειδικού» σε θέματα διάλυσης κρατών, εκ των καθοριστικών « παικτών» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατά τη διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, των νατοϊκών επιδρομών κατά της Σερβίας και της αποσταθεροποίησης της περιοχής.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό προξενείοτης Θεσσαλονίκης και η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας επιβεβαιώνουν de facto (εξέδωσαν ανακοίνωση που γνωστοποίησαν πως «δεν διαψεύδουμε ούτε επιβεβαιώνουμε, δεν σχολιάζουμε, όπως εξάλλου είναι πάγια τακτική μας») την αποκάλυψη του «Θέματος» της προηγούμενης εβδομάδας. Επρόκειτο γιασχέδιο τύπου «Κοσσόβου» για την Ελλάδα.

Το νέο «άκρως απόρρητο» έγγραφο που οι μυστικές υπηρεσίες έστειλαν απευθείας στην ΥΠΕΞ κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, με νεότερες και ακόμα πιο απίστευτες λεπτομέρειες για τη δράση του αμερικανικού προξενείου και του ίδιου του Αμερικανού πρόξενου κ.Hoyot Brian Yee.

Με τίτλο «Δραστηριότητες»/ Επαφές διπλωματικών παραγόντων των ΗΠΑ στη Φλώρινα, οι Έλληνες πράκτορες καταγράφουν με λακωνικό σκωπτικό αλλά και συγκρατημένα αγανακτισμένο ύφος τις απαράδεκτες πράξεις στις οποίες φαίνεται («σύμφωνα με πληροφορίες πηγής υψηλής αξιοπιστίας») να προέβησαν εκ νέου οι Αμερικανοί «στο πλαίσιο του πάγιου ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν διπλωματικοί κύκλοι των ΗΠΑ στη χώρα μας επί όλων των εξελίξεων που αφορούν στο Μακεδονικό και στους περί αυτό δραστηριοποιούμενους».

Πλέον, όπως φανερώνεται από το «άκρως απόρρητο - προσωπικό» έγγραφο της ΕΥΠ, στις …δραστηριότητες του αμερικανικού προξενείου της Θεσσαλονίκηςπρωτοστατεί ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόξενος, γεγονός που δεν αφήνει κανένα περιθώριο οι προγενέστερες«απαράδεκτες, καθ ' όλα ύποπτες και εκτός κάθε διπλωματικού πλαισίου και ορίων πράξεις», όπως χαρακτηρίζουν ανώτατες διπλωματικές πηγές, να ήταν «πρωτοβουλία συγκεκριμένων στελεχών του προξενείου – και όχι απευθείας εντολή «από πάνω».

Τη «δραστική παρέμβαση» του Αμερικανικού προξενείου στις εξελίξεις διαπίστωσε η ΕΥΠ, σύμφωνα με το έγγραφο, «στις αρχές του προηγούμενου μηνός Μαΐου», όταν «ο Αμερικανός πρόξενος Yee Hoyt παρενέβη δραστικά προς τους αρμόδιους φορείς της ΠΓΔΜ προκειμένου να τους πείσει να άρουν την απόφαση μη συμμετοχής αντιπροσωπείας της χώρας τους στο Σεμινάριο Διασυνοριακής Συνεργασίας (15/05) στη Φλώρινα, η οποία είχε ληφθεί στον απόηχο προφανώς της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι».

Ανώτεροι διπλωματικοί δηλώνουν «εμβρόντητοι με μία καθ’ όλα απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά τόσο της χώρας μας όσο και των Σκοπίων».

Απ’ ό ,τι φάνηκε όμως από την συνέχεια, όταν οι Αμερικανοί «παρεμβαίνουν δραστικά προς τους αρμόδιους φορείς της ΠΓΔΜ προκειμένου να τους πείσουν», τους…πείθουν. «Η ως άνω αμερικανική προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα στην αποστολή στη Φλώρινα μικρής αντιπροσωπείας , αποτελούμενης από μόλις δύο άτομα».

Ενώ λοιπόν προς τους Σκοπιανούς οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν ως ενδεδειγμένο μέσο «δραστικής παρέμβασης» το «καρότο» της πειθούς, προς την Ελλάδα προφανώς επιλέγουν το «μαστίγιο» των αυστηρών «συστάσεων», προκειμένου οι αρμόδιοι ελληνικοί φορείς επί ελληνικού εδάφους (Φλώρινα) να μην τολμήσουν να κάνουν οτιδήποτε μπορεί να θίξει τις ευαισθησίες της σκοπιανής αντιπροσωπείας και τη δυσαρεστήσει! Το έγγραφο της ΕΥΠ τα λέει όλα:

«Ο Αμερικανός διπλωμάτης, μάλιστα φέρεται να προέβη και σε συστάσεις και προς τους εμπλεκόμενους ελληνικούς φορείς/διοργανωτές ώστε να υιοθετήσουν πιο προσεκτική συμπεριφορά έναντι της σκοπιανής αντιπροσωπείας, για την αποφυγή τυχόν περαιτέρω προβλημάτων, αλλά και για τη θετική έκβαση της εκδήλωσης».

Επειδή όμως ο Αμερικανός πρόξενος, όσο ικανός και νέος να είναι, δεν προλαβαίνει εντελώς μόνος του να τα κάνει… όλα, φρόντισε προφανώς στο πλαίσιο της αποκεντρωτικής συμμετοχικής εργασίας «delegating responsibilities», ώστε τον «παράγοντα Ουράνιο Τόξο» (της πολιτικής ένωσης που αυτοαποκαλείται κόμμα της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα») να τον χειριστεί υφιστάμενός του.


Έτσι, «ανώτατος υπάλληλος του αμερικανικού προξενείου, ο οποίος συνόδευε τον Αμερικανό πρόξενο Hoyt στη Φλώρινα, προκειμένου να παραστεί στις εργασίες του προαναφερόμενου σεμιναρίου, φέρεται να συναντήθηκε με τον Π, Βοσκόπουλο, (φωτο) από τον οποίο και ενημερώθηκε για υποτιθέμενα προβλήματα της "μακεδονικής» μειονότητας".

Στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης που φέρεται να είχε με τον κ. Βοσκόπουλο, αυτός ο «ανώτερος υπάλληλος» του αμερικανικού προξενείου ασχολήθηκε – προφανώς στη λογική «μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» - και με έτερο παρεμφερές ζήτημα ζωηρού αμερικανικού ενδιαφέροντος.
Έτσι: «Ο εν λόγω υπάλληλος φέρεται ναδήλωσε, επίσης, εντυπωσιασμένος από την ιστοσελίδα του «γνωστού» Ν. Στοΐδη, (φωτο) προτιθέμενος, μάλιστα, να τον επισκεφτεί σύντομα στην Έδεσσα».

Μια αναζήτηση στο Ίντερνετ φανερώνει πως ο αναφερόμενος πιο κάτω στο άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ ως «αυτοπροβαλλόμενος ως αυτόκλητος υπερασπιστής των εν Ελλάδι «μειονοτήτων»» Νικόλαος Στοΐδης αυτοτιτλοφορείται επικεφαλής οργάνωσης στην Έδεσσα, η οποία αποκαλείται «Βουλγαρικά ανθρώπινα δικαιώματα στη Μακεδονία».

Η δε χαίρουσα τόσης εκτίμησης και θαυμασμού από τους Αμερικανούς σχετική ιστοσελίδα του κ. Στοΐδη (www.bulgarmark.org) εγείρει δυστυχώς αυταπόδεικτα ερωτήματα για τους λόγους που τόσο εντυπωσίασε τους Αμερικανούς διπλωμάτες, σε βαθμό μάλιστα να τον επαινούν σε τρίτους (στον Π.Βοσκόπουλο) και να εκφράζουν τις προθέσεις τους να «τον επισκεφτούν σύντομα στην Έδεσσα»!


3. «Με προσέγγισε ο Αμερικανός πρόξενος για να θέσουμε θέμα μειονότητας στην Θράκη» -  Των Χρήστου Μπόκα, Κυριάκου Κεσίσογλου για το Πρώτο Θέμα (αρ.φυλ.251, σελ.34-35)



Ο Αμερικανός πρόξενος της Θεσσαλονίκης περιόδευσε στα μειονοτικά χωριά για να συζητήσει με πράκτορες της Άγκυρας και ζήτησε παρέμβαση του εισαγγελέα όταν τον φωτογράφησε φακός του «ΘΕΜΑτος» τους συνέλαβε εν ώρα ….εργασίας.

Μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «ΘΕΜΑτος», τα οποία έφεραν στο φως παλαιότερη έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), βάσει της οποίας «το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης απεργάζεται και ήδη έχει θέσει σε κίνηση αποσχιστικό σχέδιο τύπου Κοσόβου για την Ελλάδα, μέσω της δημιουργίας και της υπόθαλψης «τουρκικών» και «μακεδονικών» μειονοτήτωνπου κατοικούν στη Δυτική Θράκη και στη Μακεδονία και «καταπιέζονται» από το ελληνικό κράτος», ο φωτογραφικός φακός της εφημερίδας συνέλαβε στελέχη του αμερικανικού προξενείου εν ώρα…εργασίας στα μειονοτικά χωριά της Θράκης. Ενοχλημένοι οι Αμερικανοί από την παρουσία των δημοσιογράφων του «ΘΕΜΑτος», ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας και τον εισαγγελέα ώστε να συνεχίσουν, ανενόχλητοι και μακριά από τη δημοσιότητα, την «καταγραφή» των απόψεων των «καταπιεσμένων» μουσουλμάνων»!

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου κ Μπαράκ Ομπάμα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τη δήλωση για «130.000 Τούρκους που υποφέρουν στην ελληνική Θράκη», οι Αμερικανοί έκαναν την εμφάνισή τους στη Δυτική Θράκη. Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, κλιμάκιο του αμερικανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον πρόξενο Ρόμπερτ Κινγκ, περιόδευσε στα μειονοτικά χωριά της Θράκης.

Ο πρώτος σταθμός της διπλωματικής αποστολής ήταν το μειονοτικό χωριό Τοξότες, το τζαμί του οποίου είχαν αποπειραθεί προεκλογικάάγνωστοι να το κάψουν. Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρόξενος συναντήθηκε με τον μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, καθώς ένα από τα «προβλήματα» που έθεσε ο Ερντογάν στον Αμερικανό πρόεδρο ήταν και αυτό του διορισμού του θρησκευτικού ηγέτη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο κ. Κινγκ όμως δεν έχασε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τους εγκάθετους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ο Αμερικανός διπλωμάτης είχε πολύωρη συζήτηση με τον νομικό εκπρόσωπο της παράνομης – σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου – «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Ορχάν Χατζή Ιμπράμ, ο οποίος , όπωςείχε δηλώσει, είναι «Τούρκος» και θα αγωνιστεί «για την αναγνώριση της μειονότητας με τον όρο «τουρκική»».

Οι Αμερικανοί, οι οποίοι εκδηλώνουν έμπρακτο ενδιαφέρον για τα θέματα που αφορούν στηΘράκη, συζήτησαν και με τον πρόεδρο του «Συλλόγου επιστημόνων Δυτικής Θράκης», και ιδιαίτερα με την κυρία Περβίν Χαϊρουλά, η οποία με τη βοήθεια της Άγκυρας εργάζεται για την ίδρυση τουρκικού πανεπιστημίου στην Κομοτηνή.


Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις προθέσεις των ηγετών της μειονότητας να ηγηθούν αυτόνομων κινήσεων σε περίπτωση αλλαγής του εκλογικού νόμου του 3%. Για το λόγο αυτό, όταν έφτασε την Κομοτηνή ο Αμερικανός πρόξενος επισκέφθηκε το γραφείο του παραιτηθέντος βουλευτή της Ν.Δ. Αχμέτ Ιλχάν.

Βέβαια, η αμερικανική αποστολή επιθυμούσε να παραμείνει κρυφή η «ειδική αποστολή» της στην ελληνική Θράκη, γι αυτό και όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία δημοσιογράφου του «ΘΕΜΑτος» κινητοποίησε μέχρι και τον εισαγγελέα ώστε να αποφύγει τον φωτογραφικό φακό. Αρχικά ο κ. Κινγκ απαίτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις να απομακρύνουν τον συνεργάτη της εφημερίδας και όταν συνειδητοποίησε ότι ο φωτογραφικός φακός μας συνέχιζε να παραμονεύει, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα Ξάνθης!

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΜΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Η συγκεκριμένη επίσκεψη του αμερικανικού κλιμακίου στην ελληνική Θράκη και οι συναντήσεις του κ. Κινγκ με μειονοτικούς κύκλους που απεργάζονται σενάρια συνδιοίκησης της περιοχής έρχονται να επαληθεύσουν το κορυφαίας εθνικής σημασίας έγγραφο της ΕΥΠ που αποκαλύπτει το σχέδιο «made in USA» αποσταθεροποίησης στη Θράκη και στη Μακεδονία.

(Ο Βοσκόπουλος του Ουράνιου Τόξου είχε καλέσει σε εξέγερση τους ψευτομακεδόνες 
από την εκπομπή Αθέατος Κόσμος!! - εδώ το βίντεο )

Άλλωστε, μεταξύ άλλων, στο έγγραφο της ΕΥΠ περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο καλούν προς ενημέρωση συγκεκριμένουςπαράγοντες και εκπροσώπους φορέων και ομάδων με πλούσια ανθελληνική δράση, όπως ο επικεφαλής του «Ουράνιου Τόξου» Παύλος Βοσκόπουλος, αλλά και ο γνωστός μειονοτικός δημοσιογράφος Αμπντουλαχίμ Ντεντέ, και μάλιστα τους…αναθέτουν και συγκεκριμένα καθήκοντα! Αυτή τη φορά βέβαια στην αμερικανική τους ατζέντα προσέθεσαν και τονμειονοτικό δικηγόρο που έχει σκοπό ζωής την αναγνώριση της μειονότητας ως «τουρκική» Χατζή Ιμπράμ.

Επιπλέον, οι κινήσεις του νέου Αμερικανού πρόξενου αποτελούν συνέχεια της δράσης του προκατόχου του Χόιτ Μπράιαν Γι, ειδικού σε θέματα διάλυσης κρατών, εκ των καθοριστικών παικτών της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατά τηδιάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, των νατοϊκών επιδρομών κατά της Σερβίας και της αποσταθεροποίησης της περιοχής.


4. Βίντεο με πρωταγωνιστές Βοσκόπουλο, Λιάνη και...Λοβέρδο - Απο το blog taxalia

Δώστε προσοχή και στα δύο βίντεο. Αξιοσημείωτη είναι η υπεράσπιση Βοσκόπουλου για την ....Ρεπούση!

Το ποιοί βρισκόταν στην αίθουσα μπορεί να το συμπεράνει κανείς από το ότι ο Βοσκόπουλος μιλούσε για "Μακεδονική" μειονότητα και δεν αντέδρασε κανείς....ούτε ο Λιάνης ούτε ο μελλοντικός υπουργός Εξωτερικών... (Τα βιντεο )




5. Η Ντόρα επιχορηγούσε το "Παρατηρητήριο του Ελσίνκι" 

Περισσότερα σχετικά με τον σκοτεινό ρόλο του "παρατηρητηρίου" μπορείτε να διαβάσετε εδώ.





6. Το ΥΠΕΞ χρηματοδότησε τον Δημητρά που βρίζει την Ελλάδα! - Πηγή: Πρώτο Θέμα, Κυριακή 20/9/2009

Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης έδωσε 60.000 ευρώ σε ΜΚΟ «συγγενή» με το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, το οποίο προπαγανδίζει την ύπαρξη μακεδονικής, τουρκικής, αλβανικής και βλάχικης μειονότητα στη χώρα μας. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την Ελλάδα στα διεθνή φόρα για δήθεν καταπίεση ανύπαρκτων μειονοτήτων στη χώρα μας και το υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδότησε τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ο ίδιος ίδρυσε και διευθύνει.


Aν και η ανθελληνική δράση του κ. Παναγιώτη Δημητρά, μέλους και εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), είναι γνωστή στους υπηρεσιακούς κύκλους του υπουργείου Εξωτερικών, εντούτοις το 2004 ο τότε υφυπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης χρηματοδότησε τη ΜΚΟ που διευθύνει με το ποσό των 60.000 ευρώ.

Πρόκειται για την Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Ερευνας (ΕΤΕΠΕ), που ουσιαστικά λειτουργεί επικουρικά για το ΕΠΣΕ προκειμένου να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Η ΜΚΟ του κ. Δημητρά χρηματοδοτήθηκε τον Νοέμβριο του 2004 για την υλοποίηση δράσης που αφορούσε στην καταπολέμηση της εμπορίας αλλοδαπών γυναικών και από το συνολικό ποσό εισέπραξε ήδη το 50% (30.000 ευρώ).

Αν και επανειλημμένως ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αδωνις Γεωργιάδης έχει ζητήσει αναλυτικά στοιχεία για την κατάληξη της συγκεκριμένης χρηματοδότησης, μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την υπουργό Εξωτερικών. «Εφερα το θέμα στη Βουλή ζητώντας να μας δημοσιοποιήσουν την έκθεση απολογισμού της δράσης για την οποίαχρηματοδοτήθηκε η συγκεκριμένη ΜΚΟ και αν τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου χρησιμοποιήθηκαν για την καταπολέμηση του trafficking ή για την ανθελληνική δράση κ. Δημητρά», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στο «ΘΕΜΑ», χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη ΜΚΟ «θυγατρική» του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει πως, παρότι η δράση της ΜΚΟ του κ. Δημητρά ολοκληρώθηκε τυπικά στις 31/5/2005, εντούτοις στις 29/9/2008 ενεργοποιήθηκε εκ νέου, με απόφαση της ΥΔΑΣ, εντελώς ανεξήγητα.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) κ. Μερκούριο Καραφωτιά, έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία η έκθεση πεπραγμένων και ο οικονομικός απολογισμός από την ΕΤΕΠΕ, αλλά ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία προκειμένου να εκταμιευτεί η δεύτερη δόση των 30.000 ευρώ προς τον κ. Δημητρά. Με βάση τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν καταχωρημένα στο αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών, η ΕΤΕΠΕ συστεγάζεται με το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, που από το 1993 λειτουργεί δυσφημιστικά για τη χώρα στο εξωτερικό, κάνοντας λόγο ανοιχτά και απροκάλυπτα για «ύπαρξη μακεδονικής, τουρκικής, αλβανικής, βλάχικης μειονότητας στην Ελλάδα».

Kρατική χρηματοδότηση δίπλα στη σκοπιανή!

Η χρηματοδότηση των δράσεων του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι από δημόσιες υπηρεσίες δεν αποτελεί μυστικό. Εκτός από το υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς παλαιότερα χρηματοδότησε τις ανθελληνικές δράσεις του ΕΠΣΕ, φιγουράροντας μάλιστα και ως «σπόνσορες» στην επίσημη ιστοσελίδα του δίπλα στην σκοπιανή οργάνωση Macedonian Human Rights Movement of Canada. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για εθνικιστική οργάνωση Σκοπιανών του Καναδά, η οποία ευθέως κάνει λόγο για «κατεχόμενη» από την Ελλάδα Μακεδονία. Ο πρόεδρος της MHRM κ. Bill Nicholov είχε γράψει σε ένα φόρουμ στο Διαδίκτυο το 1998:

«Η Ελλάδα θα χάσει τη Μακεδονία του Αιγαίου από τους Mακεδόνες, τη Θράκη και την Κύπρο από την Τουρκία και την Hπειρο από την Αλβανία. Τι θα απομείνει τελικά σε σας τους δήθεν Eλληνες; Ο μικρός σας βράχος που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% αλβανική. Η Μακεδονία στους Μακεδόνες».

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι είναι παράρτημα του International Helsinki Federation for Human Rights, το οποίο έχει βάλει λουκέτο μετά την καταδίκη σε φυλάκιση τριών ετών του πρώην οικονομικού διευθυντή Rainer Tannenberger για υπεξαίρεση 1,2 εκατ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, το ΕΠΣΕ εξακολουθεί να εμφανίζεται ως... παράρτημά του, χρησιμοποιώντας και το σχετικό λογότυπο.

ΥΓ. Η Αμαλία Νεγρεπόντη, που έγραψε όλα τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που ξεσκέπαζαν τη δολιότητα των Αμερικανών, παραιτήθηκε από το Πρώτο Θέμα κι έφυγε ...στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη), από όπου γράφει πλέον μόνο στα Αγγλικά: http://www.amalianegreponti.com/
Το γιατί, αναφέρεται σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα εδώ. Συμπερασματικά προκύπτει πως η κ.Νεγρεπόντη, πήρε μέρος σε μια ενδο-προξενική κόντρα Αμερικανών, (Ο Νίκολας Μπερνς ήθελε να "φάει" τον πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Yee) και έτσι βγήκαν τα άπλυτα στην φόρα, αλλιώς πολύ πιθανόν να μην μαθαίναμε ποτέ τίποτα απο τα παραπάνω...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top