Select Menu


Την στιγμή που ο ελληνικός λαός πεθαίνει στην πείνα, οι προύχοντες της Ε.Ε. μας στέλνουν ραβασάκια εκατομμυρίων ευρώ για την διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών!!

Σύμφωνα με το agrotypos.gr, νέο πρόστιμο, ύψους 167 εκατομμυρίων ευρώ, καταλογίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μπγιάλα.

«Καλούμαστε να πληρώσουμε πρόστιμα 375 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2008-2011, στο θέμα της διαχείρισης των βοσκοτόπων», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «αιφνιδιαστικά, τις τελευταίες ημέρες, ήρθε άλλο ένα πρόστιμο από την ΕΕ για την περίοδο 2012-2013, ύψους 167 εκατομμυρίων ευρώ και δεν ξέρουμε τι άλλο μας περιμένει ακόμη για την περίοδο του 2014».

Στη συνέχεια, ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι κατά το παρελθόν έγιναν πολλά λάθη, με αποτέλεσμα η χώρα μας να δέχεται διαρκώς πρόστιμα, συμπληρώνοντας ότι δεν είχε δοθεί η απαιτούμενη βαρύτητα στη διαχείριση των βοσκοτόπων.

Η επιβολή προστίμων στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας, και δή στους κτηνοτρόφους μας απο την Ε.Ε. δε έιναι κάτι νέο, αλλά πάγια τακτική της απο την δεκαετία του 1990!

Ενδεικτικό το πρόστιμο των 5 δις δραχμών στους κτηνοτρόφους το 1996 λόγω... υπερπαραγωγής γάλακτος!!! (εδώ περισσότερα)

Και μερικοί ακόμα αναρωτιούνται πως καταστράφηκε ο πρωτογενής τομέας της Ελληνικής οικονομίας...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top