Select Menu


Γιατί κανείς δεν ανέφερε ότι υπήρχε η πρόταση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιούνκερ; Γιατί άργησε δύο μέρες η δημοσίευσή της;

Γράφει ο Στάθης Διομήδης

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν κος Γιούνκερ, την Κυριακή το απόγευμα, ανάρτησε στο twitter την πρόταση που είχαν λέει συμφωνήσει οι θεσμοί για την Ελλάδα «Για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και σε άπταιστα Ελληνικά!

Και συνεχίζει λέγοντας: «Οι συζητήσεις επ' αυτών των προτάσεων συνεχιζόταν με τις ελληνικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής ενόψει του Eurogroup της 27ης Ιουνίου 2015. Υπήρχε συναντίληψη όλων των εμπλεκομένων πλευρών ότι η σύνοδος αυτή του Eurogroup θα επιτύγχανε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα…»

Και κλείνει επισημαίνοντας ότι: «Παρόλα αυτά, δεν έγινε εφικτή η τυπική ολοκλήρωση και παρουσίαση στο Eurogroup της τελικής εκδοχής αυτού του εγγράφου, ούτε της περίληψης μιας συνολικής συμφωνίας, λόγω της μονομερούς απόφασης των ελληνικών αρχών να εγκαταλείψουν τη διαδικασία το βράδυ της 26ης Ιουνίου 2015».

Ασχέτως του περιεχομένου της νέας πρότασης, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα και απορίες. Αναρωτιέται άραγε κανείς, γιατί δεν ενημερώθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός για τη βελτιωμένη πρόταση από την Ελληνική αντιπροσωπεία ή από τον Πρόεδρο της Κομισιόν. O Πρωθυπουργός Τσίπρας βρισκόταν στις Βρυξέλλες άλλωστε όλη μέρα την Παρασκευή. Κανείς Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν του είπε τίποτε;

Το ανυπόγραφο κείμενο που παρουσιάζει ο κος Γιούνκερ φέρει ημερομηνία 26/6/15 (Παρασκευή) και ώρα 8μμ.

Γιατί άραγε χρειάστηκε δύο μέρες για να δημοσιοποιηθεί; Και το πιο σημαντικό όλων; Στην έκτακτη σύνοδο του Eurogroup που έγινε ΣΑΒΒΑΤΟ ενημερώθηκε ο ΥΠΟΙΚ της Ελλάδος και οι υπόλοιποι υπουργοί της Ευρωζώνης για αυτή την πρόταση; Ένα τελευταίο ερωτηματικό που έρχεται αβίαστα είναι ότι Σάββατο και Κυριακή έγιναν εκατοντάδες δηλώσεις από εκπροσώπους των θεσμών του χάους αλλά και από υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά και από τον πολύ κο Ντάισελμπλουμ, αλλά κανείς, το τονίζω κανείς, δεν ανέφερε ότι υπήρξε αυτή η πρόταση. Την είχε ξεχάσει ο κος Γιούνκερ σε κάνα συρτάρι, λες και ήταν το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ… Θα ήθελα πολύ να μας πει εάν και πότε εστάλη αυτή η πρόταση σε Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους και με κάποιο τρόπο να μας το επιβεβαιώσει.

Όπως στις 16/6 που ψευδώς έλεγε ο κος Γιούνκερ ότι αυτός δεν έκανε προτάσεις για φπα και ενέργεια την ώρα που ταυτόχρονα έδινε στον Πρωθυπουργό Τσίπρα πρόταση των θεσμών του χάους με ακριβώς τέτοιες προτάσεις. Τέρας αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας…

Αγαπητέ κε Γιούνκερ ρισκάρω να πω ότι μας δουλεύετε καθώς εάν υπήρχε αυτή η πρόταση, εχθές που έγιναν δύο απανωτά eurogroup θα την ανεμίζατε και εσείς και οι Γερμανικοί δορυφόροι σαν λάβαρο επελαυνόντων στρατευμάτων.

Δε θέλω να στενοχωρήσω τον κο Γιούνκερ αλλά ακόμη τουλάχιστον δεν έχουμε κάνει λοβοτομή…

Υ.Γ. Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιστορικές για τη χώρα και το Λαό. Ασχέτως γεγονότων, επιλογών και αποφάσεων καλό θα είναι να επικρατήσει ψυχραιμία, σύνεση και ομόνοια. Άλλωστε όπως λέει και το λαϊκό άσμα: «Έλληνες είμαστε θα βρούμε τρόπο να ζωντανέψουμε αυτόν τον τόπο»!!!

*Aρθρογράφος, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, εθελοντής διασώστης, αλλά και συντονιστής της εθελοντικής ομάδας ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top