Select Menu


Απόγνωση απορία πίστη ελπίδα και με έμφυτη μεγάλη υπομονή, σχεδόν γαϊδουρινή που λένε, τέτοια που να κλατάρει τον γάιδαρο. Τι να το κάνω όμως που ξεπερνάω κάθε λογικό όριο του εαυτού μου, απλά για να θέλω και να ελπίζω ότι θα επιβιώσω από όλα όσα γίνονται γύρω μου· από ένα σάπιο σύστημα που το βλέπω το ζω το ακολουθώ και κάθε μέρα μέσα του χάνω την ιδιά μου την ύπαρξη. 

Στα τόσα χρόνια δεν πήρα πολιτική θέση ποτέ και για κανέναν λόγο (αυτό ήταν καθαρά επιλογή μου και άποψη μου· ίσως το μοναδικό δικαίωμα που δεν μου έχει αφαιρεθεί, για τον εμφανέστατο λόγο ότι δεν ενοχλεί το σύστημα, ακόμα). Πάντα έβαζα και βάζω τον εαυτό μου στη θέση ενός θεατή, ενός τρίτου, που κοιτάζει τα πράγματα γύρω του σφαιρικά και αντικειμενικά για όλους.

 Και όχι μόνο στις καθημερινές μου λειτουργίες με τους άλλους ανθρώπους αλλά και στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας μας που όσο πάει σβήνει. Ούτε τώρα φυσικά θα πάρω θέση -όπως θα ήταν αναμενόμενο- με τους μεν ή με τους δε... Θα πάρω όμως τη θέση που έχω εγώ για μένα και πιστεύω εγώ για όλα. Θα μείνω στη θέση μου την ακέραια και την εξωτερική που αντικειμενικά θέλει να πιστεύει πως έχω δίκιο σε όλα· γιατί δεν είμαι ούτε ηλίθιος ούτε πρόβατο όπως πολύ καλά τους βολεύει να είμαι! 

Είμαι νοήμων άνθρωπος, έχω πάει σχολείο μέχρι οποία τάξη κατάφερα να βγάλω, έχω πάει φαντάρος υπηρετώντας το χρέος μου στην Ελλάδα μας, εργάζομαι σχεδόν από τα 14 μου χρόνια βγάζοντας τα προς το ζην αρνούμενος να επιβαρύνω τους γονείς μου που ήδη δύσκολα τα έφερναν εις πέρας εκείνα τα χρόνια. Δούλεψα και δουλεύω έντιμα πληρώνοντας τους φόρους μου, τον ασφαλιστικό μου φορέα, τις παραβάσεις μου, τα λάθη μου και ότι πρέπει να κάνω για να λειτουργήσει σωστά η πατρίδα μου που υπερ-αγαπώ! 

Και σήμερα με μεγάλο πόνο και εκνευρισμό αντιλαμβάνομαι ότι αφού κανένα σχέδιο τους δεν μπορεί να περάσει, έβαλαν σε λειτουργία το παλιό σύστημα, του διαίρει και βασίλευε, που εφάρμοσε αψογά στους αρχαίους Έλληνες η ρωμαϊκή αυτοκρατορία μετά την κατάκτηση των τότε Ελληνικών συμμαχιών, πόλη-κράτος που είχαν ιδρύσει οι πολιτισμένοι Αρχαίοι Έλληνες. 

Βλέπετε ότι η ιστορία επαναλαμβάνετε;;; Τι έκαναν λοιπόν οι πανέξυπνοι Ρωμαίοι κατακτητές; Διέλυσαν την δημοκρατία και δίχασαν τον Ελληνικό λαό ώστε να μην μπορεί να συμμαχήσει, αποδυναμώνοντας τους, και έτσι κυριάρχησαν και πέρασαν το δικό τους. Το ίδιο ζούμε και τώρα, εγώ το βλέπω κάθε μέρα από όλους, να μείνουμε Ευρώπη, όχι να φύγουμε... να μείνουμε στο ευρώ, όχι να γυρίσουμε στη δραχμή. Και έχουν άποψη και γνώμη όλα τα πρόβατα, λες και ξέρουν τι είναι το ένα ή τι είναι το άλλο. Αδέλφια μου Έλληνες λυπάμαι που μιλάω τόσο άσχημα για όλους μας αλλά η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Σαν αγράμματος και ανίκανος να κατανοήσεις τα του οίκου σου, κάθεσαι σε μια γωνιά ή πας οπού σε πάνε. Σαν ημιμαθής όμως έχεις και άποψη, βόδι, παρασέρνοντας τον κάθε αγράμματο κοντά σου. 

Σκέφτηκαν λοιπόν πολύ σοφά οι εταίροι μας και είπαν, βάλε τα βόδια να σφαχτούν μεταξύ τους, να μην ξέρουν τι θα τους γίνει, τι θα τους έρθει και εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας και τα τόσο έξυπνα -βολικά για εμάς σχέδια. Και τα βόδια, εμείς, αμέσως τσιμπήσαμε... γίναμε οι μεν και οι δε, με σκοπό απλά τη φαγωμάρα μας και όχι την ενότητα μας να μην περάσει τίποτα. 

Ο διχασμός καλά κρατεί και αυξάνετε. Εφαρμόστηκε και στη σύγχρονη Ελλάδα μετά το έπος του 40. Ακόμα και σήμερα αν ανοίξεις κουβέντα οι μεν θα λένε για τους καπετάνιους του ΚΚΕ και οι άλλοι μισοί για τους ταγματασφαλίτες τους σωτήρες! Και οι μεν και οι δε έσφαζαν Έλληνες, οποίος και αν είχε δίκιο ήταν μια παγίδα που τότε λειτούργησε αψογά για να μας κρατάει διχασμένους. 

Ξυπνατεεεεεεεεεεεεεεε το ίδιο κάνουν και τώρα! Κατά βάθος πιστεύω ότι μας αξίζει να διαλυθούμε και σαν λαός και σαν κράτος και σαν έθνος και σαν τα πάντα γιατί ήμαστε άχρηστοι και ανίκανοι. Επιβιώσαμε 400 ολόκληρα χρόνια σαν υπόδουλος λαός και αναγεννηθήκαμε με την ας το πούμε Ελληνική επανάσταση και δεν ήμαστε ικανοί να επιβιώσουμε 100 χρόνια ελεύθεροι... γιατί από το πρώτο Ελληνικό ελεύθερο κράτος, με πρώτη μας πρωτεύουσα το Ναύπλιο, μέχρι σήμερα είχαμε τόση ελευθέρια που φαίνεται μας έπεσε πολύ. Τον θέλει τον ραγιά του ο Έλληνας για να ζήσει τελικά... και αφού λοιπόν ήμαστε τόσο ανίκανοι και άχρηστοι να καταλάβουμε το παιχνίδι που παίζουν όλοι πάνω μας, ας γκρεμιστούμε να σβήσουμε από το να λιώνουμε λίγο λίγο μέρα με τη μέρα όπως τόσα χρόνια τώρα. 

Σαν να λέμε: βγάλε την μπρίζα ρε γιατρέ και άσε τον ασθενή να αναπαυθεί, έχει κουραστεί να ζει με ενέσεις ζωής αναμένοντας το ξεψύχισμα του. Μερικοί από εμάς γράφουν και λένε για τους αρχαίους, ωραία! Και τι σχέση έχουν εδώ σήμερα και πως μπορούν να βοηθήσουν; Ότι ο χρυσός αιώνας του περικλή έχτιζε Παρθενώνες, όταν όλοι αυτοί που μας κουνάνε σήμερα το δάχτυλο ζούσαν σε σπηλιές, κ.α. το ξέρουν αμφότεροι όλοι, και λοιπόν; Βοηθάει σε κάτι σήμερα; Όχι! Ότι ο Μέγας Αλέξανδρος της Ελληνικότατης Μακεδονίας μας, κατέκτησε όλον τον τότε γνωστό κόσμο βοηθάει σε κάτι σήμερα; Όχι! Και όμως όλα αυτά αν τα δεις από την πλευρά που πρέπει ίσως ανοίξουν μερικά ματιά αυτιά και μυαλά. 

Αγαπητοί μου συμπορευόμενοι στην ανήφορα που μας ξαναέβαλαν να ανεβούμε (γιατί η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται) ήμαστε ένα μέρος της και εμείς και θα γράψουμε την δική μας στα όσα συμβαίνουν. Και εγώ θα ήθελα πάρα πολύ από τον ιστορικό του μέλλοντος να με αναφέρει και να μιλάνε για εμένα όπως μιλάμε σήμερα για τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Λεωνίδα ,τον Μέγα Κωνσταντίνο του Βυζαντίου και άλλους σπουδαίους Έλληνες. Ποιος μπορεί να καταλάβει το γιατί; Κάνεις! 

Θα σας το εξηγήσω εγώ όσο μπορώ με το αμόρφωτο και φτωχό μου μυαλό που λέει τόσο πολλά, μόνο και μόνο επειδή από παιδί δεν μπόρεσε να με βάλει σε καλούπι ούτε η μάνα που με γέννησε... οπότε ήταν και είναι φυσικό να μην με παρασέρνει τίποτα από όσα μας τυφλώνουν. Εκείνα τα χρόνια λοιπόν, όλοι αυτοί που ανέφερα είχαν μια τεράστια διαφορά με αυτούς που μας κυβερνάν σήμερα· ήταν όλοι ηγέτες και όχι καριερίστες. Πολιτικά όρνεα και πουλημένα τομάρια! Αν σήμερα ο πονεμένος και ταλαίπωρος αυτός Ελληνικός λαός είχε έναν ηγέτη σαν αυτούς θα έφτανε πάλι στα άδυτα της γης και του Άδη, και θα έγραφε ιστορία! Και αυτά τα καθίκια όλα, οι δικοί μας, οι μεν και οι δε που λέμε, το ξέρουν. Το ξέρουν πολύ καλά πως αν σηκωθεί ένας ηγέτης και δείξει με το δάχτυλο το δρόμο, όπως τον δείχνει χρόνια τώρα ο καημένος ο Κολοκοτρώνης, ξω από την παλιά βουλή, ξέρουν πολύ καλά πώς να περπατήσουμε και να πάμε πιο μπροστά από όλους τους ρεεεεεεεεεεε... ξυπνάτε!!! Όταν ρε όλοι αυτοί ανακάλυψαν πως το κρέας τρώγεται εμείς είχαμε χοληστερίνη!!!

Μην πέφτετε λοιπόν στα τρυπάκια που μας σκάβουν μην διχάζετε τη γνώμη σας και μην έχετε πολιτική πίστη σε κανέναν. Είναι επαγγελματίες ρήτορες και απατεώνες. Αυτό σπούδασαν, κανένας δεν πήγε σε σχολή σωτήρα! Αν ήταν σωτήρες θα μας είχαν σώσει εδώ και καιρό, δεν μπορεί εγώ και εσύ αγράμματε Έλληνα να βλέπεις το πώς και οι υποτίθεται αυτοί μορφωμένοι να μην το ξέρουν. Βρε το ξέρουν αλλά το σχέδιο εξόντωσης αλλά λέει...!

Καλά τα λες ρε φίλε θα μου πείτε αλλά τι να κάνουμε;;; Όσο δεν βγαίνει κάποιος να σηκώσει το δάχτυλο να δείξει και να χτυπήσει πάνω σε ένα τραπέζι το χέρι και να πει πάμε παιδιά όλοι μαζί δεν θα γίνει τίποτα. Αφήστε λοιπόν να βγει η μπρίζα και ας πεθάνουμε προκειμένου να φυτοζωούμε. Έχουμε πεθάνει και αναγεννηθεί από τις στάχτες μας αιώνες τώρα ξανά και ξανά, ας γίνει ακόμα μια δεν θα χαλάσει το γλυκό. Και θα έχουμε και ενεργό ρολό στην ιστορία. Σταματήστε τη διχόνοια, ήμαστε ένα όλοι μας, μην επιτρέπετε να υποβιβάζουν και να παίζουν με τη νοημοσύνη σας. 

Κ. Π. Μαυρογιαλούρος, ως αληθινός εκ βάθρων ψυχής Έλληνας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top