Select Menu


Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στο ραντεβού με τον Γ. Βαρουφάκη ξεκαθάρισε με η χωρίς δημοψήφισμα τα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε προσερχόμενος αρχικά για την συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη και για στη συνεδρίαση του Eurogroup στις δηλώσεις του εννόησε ότι:με ή χωρίς δημοψήφισμα τα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν.

« Αν είναι καλό το δημοψήφισμα ας το κάνουν. Ισως να είναι και κάτι καλό αν αυτό χρειάζεται για να αποδεχθεί ο ελληνικός λαός αυτά που πρέπει να γίνουν» είπε ο κ. Σόιμπλε ερωτηθείς για το θέμα του δημοψηφίσματος.

Ο γερμανός Υπουργός είπε ότι «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» και ότι «η Ελλάδα πρέπει να κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια».

«Το πρόγραμμα πρέπει να υλοποιηθεί τουλάχιστον έως ένα σημείο» είπε και υποσημείωσε ότι ναι μεν δεν παίζουμε ποδόσφαιρο αλλά σας εξηγώ ποιοι είναι οι κανόνες.

Στις 20 Φεβρουαρίου είπε η Ελλάδα αποδέχθηκε τους κανόνες αυτούς και από τότε ο χρόνος κυλάει.

O Γερμανός υπουργός δήλωσε επίσης ότι υπήρξαν αρκετές παρεξηγήσεις για το τι σήμαινε η Συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου. Για να υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος πρέπει αυτή να εγκριθεί από τους τρεις θεσμούς, συμπλήρωσε.
Το ΔΝΤ είναι μέρος των τριών θεσμών

Σημείωσε μάλιστα ότι το ΔΝΤ δεν παίζει κάποιον χωριστό ρόλοστη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, παρά είναι και αυτό μέρος των τριών θεσμών που λειτουργούν από κοινού.

Οι προσπάθειες κάποιων να αποδώσουν στο ΔΝΤ έναν ιδιαίτερο ρόλο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.


Μοσκοβισί: Πρέπει να γεφυρώσουμε το κενό

Πρέπει να γεφυρώσουμε το κενό, εάν θέλουμε μια συμφωνία το επόμενο διάστημα, δήλωσε από την πλευρά του ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

Και πρόσθεσε: «Η συνάντηση είναι σημαντική γιατί πρέπει να υπάρξει ένα διαφορετικό πνεύμα από αυτό της Ρίγας... Περιμένουμε νέο πνεύμα, ελπίζω κατά τη συνεδρίαση να σημειωθεί καλή πρόοδος. Η συνεδρίαση δεν θα είναι καταληκτική, το ξέρουμε αυτό».


Ντομπρόβσκις: Υπάρχουν ακόμη αρκετά να γίνουν

Μετά το Eurogroup στη Ρίγα, οι διαπραγματεύσεις έχουν βελτιωθεί, αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετά πράγματα που πρέπει να καλυφθούν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις. Επικεντρωνόμαστε στο σενάριο που επιτυχώς ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, συμπλήρωσε ο κ. Ντομπρόβσκις και σημείωσε: είναι σημαντικό όλες οι χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.


ΥΠΟΙΚ Αυστρίας: Η πρόοδος δεν είναι αρκετή

«Υπάρχει πρόοδος αλλά δεν είναι αρκετή. Συνήθως όταν αλλάζεις την ομάδα διαπραγμάτευσης τότε όλα ξεκινούν από το μηδέν» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γιόεργκ Σέλινγκ προσερχόμενος στο Eurogroup.

Μ.Σουλτς: Θέμα της Αθήνας αν θα κάνει δημοψήφισμα για το ευρώ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίουΜάρτιν Σουλτς δήλωσε πως περιμένει από την Ελλάδα να παρουσιάσει πιο συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά σχέδια από ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα και πρόσθεσε: «Ενα ελληνικό δημοψήφισμα για το ευρώ είναι δυνατό, αλλά εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει για αυτό, δεν το κρίνω εγώ».
YΠΟΙΚ Ιρλανδίας

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει μια καταληκτική δήλωση» αναφορικά με την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας κ. Νούναν. «Μια θετική δήλωση για την πρόοδο είναι πιθανή», συμπλήρωσε. 
 
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: ΄Ολα έξαρτώνται από το τι θα πέσει πάνω στο τραπέζι

Στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην χθεσινή Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung παρέπεμψε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το τι αναμένει το Βερολίνο από την αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup.

«Δεν βλέπω ότι όλα θα έχουν λυθεί μέχρι τότε» είχε δηλώσει στην εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι δεν αναμένει συμφωνία για σήμερα.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν, σημείωσε ότι όλα εξαρτώνται από το τι θα πέσει πάνω στο τραπέζι του Eurogroup.

thetoc.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top