Select Menu


Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα περιστατικό του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Liberation με άρθρο της που επικαλείται μαρτυρία Υπουργού Οικονομικών που βρισκόταν στη συνεδρίαση, αλλά δεν επιθυμεί να αναφερθεί το όνομά του δημόσια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλα ξεκίνησαν όταν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απέσυρε το κείμενο Μοσκοβισί από τη συνεδρίαση του Eurogroup και παρουσίασε ως δικό του κείμενο την πρόταση της γερμανικής πλευράς. Έξαλλος, ο Γ. Βαρουφάκης σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο Υπουργός Οικονομικών στη Liberation, σηκώθηκε από τη θέση του και φώναξε "ψεύτη" προς τον Γ. Ντάισελμπλουμ.

Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλοι πίστεψαν προς στιγμήν ότι οι δύο άντρες θα έρθουν στα χέρια. Η Liberation επεκτείνεται και σε άλλα σχόλια, όπως ότι ο Γ. Βαρουφάκης μοιάζει με τον... "Μπρους Γουίλις" όσον αφορά τον σωματότυπο και τη φυσική του κατάσταση, ενώ ο Γ. Ντάισελμπλουμ μειονεκτεί ως προς αυτό και χαρακτηρίζεται ως "εύθραυστος" (fragile) απέναντι στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών.

Όλα δείχνουν πάντως πως η... δυσαναλογία των δύο ανδρών δεν έχει τόσο να κάνει με τον σωματότυπο, όσο με την ευστροφία, την ειλικρίνεια και (σίγουρα) τις προθέσεις. Εάν το περιστατικό λοιπόν αυτό είναι αληθινό και η οργή του Γ. Βαρουφάκη ήταν τόση όταν αντιλήφθηκε την προσπάθεια εξαπάτησης, σίγουρα επιστράτευσε όλη του την αυτοσυγκέντρωση για να εμφανιστεί στη συνέντευξη Τύπου ψύχραιμος, να αναφέρει τα γεγονότα νηφάλια ως έγιναν και να μη "χάσει το δίκιο του", όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοια πλαίσια λόγω έλλειψης ψυχραιμίας.

Μπορείτε να δείτε το αυθεντικό άρθρο της Liberation εδώ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top