Select Menu


Καταγγέλλει ένας ναζί. Καμία αντίρρηση. Είναι ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης; Πιθανότατα (αλήθεια τι απέγινε με την έναρξη της δίκης των προφυλακισθέντων Χρυσαυγιτών;) Αλλά τι να πει κανείς για τα ελληνικά τηλεοπτικά ΜΜΕ, που αρκέστηκαν μόνο στην κάλυψη της άρσης ασυλίας του Κασιδιάρη και όχι τι είπε εκείνος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για άρση της ασυλίας.

Η ντροπή του διαπλεκόμενου μιντιακού κατεστημένου, που κάνει τον Κινέζο επειδή ο Κασιδιάρης αναφέρεται στον εκλεκτό Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί απόδειξη της ηθικής κατάπτωσης της ενημέρωσης. Έτσι, κανείς δεν θα μάθει ότι για ακόμα μια φορά αφήνεται βαριά σκιά για την άμεση παρέμβαση Σαμαρά στο έργο της δικαιοσύνης.

Αλλά ξέρετε τι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση; Ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Όχι, δεν διακατεχόμαστε από κάποια εμμονή προς το πρόσωπό του, αλλά διάολε, τι έκανε 2 χρόνια που ήταν στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Μπαλτάκου;

Δεν είναι δυνατόν να εκτυλίσσοταν αυτές οι αλητείες κάτω από τη μύτη του. Και επειδή γνωρίζουμε ότι ο Βενιζέλος δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, έχει ιστορική ευθύνη που δεν κατήγγειλε το "μαύρο μέτωπο" στον σκληρό πυρήνα της συγκυβέρνησης, πόσο μάλλον να το ανέχτηκε ως υπόθεση της "δεξιάς πολυκατοικίας".

Αντ' αυτού τι επέλεξε; Να πριονίζει τον Κουβέλη και να κυνηγά το φάντασμα του Παπανδρέου και όχι να επέμβει σε μια μείζονα θεσμική εκτροπή και ευτελισμού του πολιτεύματος. Το προσπέρασε τότε, το κουκουλώνει τώρα. Το οποίο πολίτευμα ακούει έναν "ναζιστάκια" να καταγγέλλει το δίδυμο του "Παναθηναϊκάκια" και του "Ολυμπιακάκια" με τα γυαλιά, με τον Αντιπρόεδρο να πετά χαρταετό και τα ΜΜΕ να τηρούν πλήρη ομερτά..

Ζητείται εδώ και τώρα παρέμβαση Εισαγγελέα Α.Π. και τοποθέτηση των πολιτικών κομμάτων για το σκάνδαλο

Μας κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχει παρέμβει κανένας εισαγγελέας, αλλά και δεν έχει τοποθετηθεί κανένα πολιτικό κόμμα για τη νέα τροπή που φαίνεται να παίρνει το σκάνδαλο Μπαλτάκου-Σαμαρά.

Κάνοντας μια μικρή αναζήτηση των διαδικτυακών ιστοτόπων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, και Ποταμιού, βλέπει κανείς στα δελτία τύπου ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά:

Νέα Δημοκρατία (nd.gr):


ΠΑΣΟΚ (pasok.gr):


ΣΥΡΙΖΑ (syriza.gr):


Ανεξάρτητοι Έλληνες: (anexartitoiellines.gr):


Δημοκρατική Αριστερά: (dim-ar.gr):


Και "Ποτάμι" (topotami.gr):


Όπως βλέπετε, κανένα από τα παραπάνω πολιτικά κόμματα δεν έκρινε σκόπιμο να κάνει μια τοποθέτηση γι αυτό το κεφαλαιώδες σκάνδαλο. 

Αντίθετα, το καθένα ασχολείται με τον μικρόκοσμό του και το πώς θα πλασαριστεί καλύτερα στις εκλογές που έρχονται. Αλλά εδώ μιλάμε για ένα κορυφαίο πολιτικό σκάνδαλο στον πυρήνα των θεσμών, που καταπατά με πολιτικά αήθη τρόπο κάθε έννοια ευπρέπειας, αλλά και την θεμελιώδη αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Δεν πρέπει να διακριβωθεί αν όντως στο ηχητικό είναι η φωνή του Πρωθυπουργού, που μιλάει σαν κοινός αλήτης και ψευτόμαγκας; 

Δεν πρέπει να μας απασχολήσει το γεγονός ότι στο κέντρο της διακυβέρνησης υπήρχε και ακόμα υπάρχει μια μαύρη σκιά, η οποία κινεί τα νήματα; Επειδή το λέει ο Κασιδιάρης, δεν πρέπει να ασχοληθεί κανείς; Αυτό είναι το κράτος Δικαίου που οραματίζονται Σαμαράς-Βενιζέλος;

Επειδή λοιπόν βλέπουμε (μέχρι τώρα) τα πολιτικά κόμματα να ασχολούνται μόνο με το πώς θα διατηρηθούν, καταλάβουν ή συμμετάσχουν στην εξουσία και όχι στο πώς πρέπει οι εξουσίες να διακρίνονται, καλούμε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να παρέμβει τώρα και να αψηφίσει το ότι Υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο Αθανασίου..

Από epikairo, επιμέλεια logiosermis

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top