Select Menu

Μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου ακούστηκαν τα γέλια από την Ακτή Μιαούλη!

Ο ΟΛΠ, με πρόεδρο το πρώην στέλεχος και υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Ανωμερίτη, άνοιξε τους φακέλους για τον διαγωνισμό ανάθεσης των στερεών αποβλήτων και τελικά βρέθηκε να έχει καταθέσει προσφορά μόνο μία εταιρεία απο τις δεκαοκτώ που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον !

Πρόκειται για τον διαγωνισμό περί αποκομιδής των στερεών αποβλήτων υπό τον τίτλο "Ανάθεση Σύμβασης Παραχώρησης για το έργο παροχής υπηρεσιών ευκολιών υποδοχής στερεών αποβλήτων και καταλοίπων φορτίων πλοίων που καταπλέουν στη λιμενική ζώνη του ΟΛΠ" και το ενδιαφέρον είναι ότι η ανάθεση θα έχει διάρκεια 25 (!) ετών και ο τζίρος του έργου υπολογίζεται στα 150-200.000.000 ευρώ!

Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας πως ο κ. Γ. Ανωμερίτης τοποθετήθηκε στον ΟΛΠ απο τον πρώην πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, σ΄ένα ρόλο άτυπου υπουργού Ναυτιλίας. 

Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, πάμε να δούμε τι εστί Ανωμερίτης.

Όχι τίποτα άλλο, για να μην ξεχνάμε.

Ο κύριος λοιπόν αυτός ήταν διοικητής της τότε Κτηματικής Τράπεζας, την περίοδο του 1989, στη Γερμανία . Προσέξτε. Στη Γερμανία και μετέπειτα στην Ελλάδα.

Οι παλιοί θυμούνται κάμποσα από την περίοδο εκείνη. Το FBI και το IRS μαζί με άλλες ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ,αποκαλύπτουν κομπίνες και απάτες που στήθηκαν από την τότε κυβέρνηση και το διοικητή της Κτηματικής Τράπεζας Γ.Ανωμερίτη. Κομπίνες και απάτες που θάφτηκαν στα σκοτεινά υπόγεια της Χαριλάου Τρικούπη.

Μια υπόθεση θολή και σκοτεινή για την οποία ουδείς μιλά μετά από 20 χρόνια σιωπής... Πέπλου και μυστηρίου... Μια βρώμικη υπόθεση με αναμεμιγμένα ισχυρά πολιτικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ τα οποία και σήμερα κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της Ελλάδος

Το Σκάνδαλο της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ! 

Ένα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο που ενώ διέσυρε την Ελλάδα διεθνώς μυστηριωδώς εξαφανίστηκε από την πολιτική πραγματικότητα.

«Επιχείρηση Ζορμπάς»

Με αυτή την κωδική ονομασία οι πράκτορες του FBI μετά από πολύμηνες έρευνες του IRS, των τελωνειακών αρχών της πολιτείας της ΝΥ και άλλων ομοσπονδιακών κυβερνητικών γραφείων αποκάλυψαν την μεγαλύτερη επιχείρηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μετά την ιταλική μαφία! Μια καλοστημένη επιχείρηση που είχαν στήσει περίτεχνα ανώτατα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Νέα Υόρκη από το 1983, και σταδιακά μέχρι της 21 Ιουνίου του 1989 που γράφτηκε το άδοξο τέλος της μεγαλύτερης οικονομικής απάτης με λεία περισσότερα από 700.000.000$, απλώθηκε και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ με 12 υποκαταστήματα.

Η μεγαλύτερη κομπίνα όπως χαρακτηριστικά έγραφε ο Αμερικάνικος Τύπος, που με περίσσιο θράσος όχι μόνο είχε στήσει η τότε ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά διαφήμιζε και απροκάλυπτα στον τοπικό ομογενειακό Τύπο, είχε αποκαλυφθεί με την μεγαλύτερη ομαδική έρευνα και έφοδο σε όλα τα υποκαταστήματα της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ στις ΗΠΑ! Έφοδος που κατέληξε σε σαρωτικές συλλήψεις ανώτατων στελεχών, υπαλλήλων αλλά και ομογενών καταθετών.

Η μεγάλη κομπίνα σχεδιάστηκε από τα τότε κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως μαρτυρούν καταθέσεις ανθρώπων που γνώριζαν από μέσα αλλά και στα όσα εγράφησαν για περίπου 10 ημέρες εκείνη την σκοτεινή περίοδο στην Ελλάδα, ώσπου το θέμα εξαφανίστηκε παντελώς...Χάθηκε μυστηριωδώς από την δημοσιότητα... Βγήκε από την πολιτική ατζέντα εκείνης της εποχής... Είναι η εποχή που εκτυλίσσεται το γνωστό σε όλους μας «βρώμικο 89»... Η εποχή της πολιτικής αστάθειας

Έκριτοι συνάδελφοι όπως ο Μιχάλης Ιγνατίου (εξακολουθεί να γράφει στο ΈΘΝΟΣ και να εργάζεται στιο MEGAλο συγκρότημα) η Αλεξάνδρα Σπυριδάκη και άλλοι που ζούσαν και μετέδιδαν τα τραγικά γεγονότα υπογράφουν τα ρεπορτάζ που σήμερα ανασύρουμε στην μνήμη σας φέρνοντας ξανά στο φως της δημοσιότητας την πιο σκοτεινή υπόθεση για το Ελληνικό δημόσιο.

O αμερικάνικος Τύπος εκείνη την περίοδο καθημερινά είχε συνεχή δημοσιεύματα με ταπεινωτικούς για την χώρας σχόλια και επικρίσεις και συχνή ενημέρωση. Ενδεικτικά παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού TIME, της 3ης Ιουλίου 1989:
But last week another scandal was revealed as U.S. authorities arrested 14 employees of the National Mortgage Bank of Greece on charges of illegally transferring about $700 million to the bank's central office in Athens, apparently to avoid paying taxes
Και της εφημερίδας THE ΝEW YORK TIMES.
U.S. Charges Greek Bank Ran Scheme to Evade Tax
By LEONARD BUDER
Published: Thursday, June 22, 1989 
The Government yesterday accused a large Greek bank and 14 employees of running an extensive money-laundering scheme that allowed customers to send at least $700 million to Greece to evade American taxes. 
Thirteen of the bank's employees were arrested yesterday and another is being sought. 
So overt was the scheme, the Government said, that the mortgage bank advertised in Greek-language newspapers in the United States, promising to transfer money secretly to Greece without alerting the Internal Revenue Service.
Ψάχνοντας θα βρείτε δεκάδες αντίστοιχα δημοσιεύματα και στον διεθνή Τύπο.Και τα ερωτήματα είναι εύλογα.

Τι έχει να απαντήσει ο έμπιστος της Οικογένειας Παπανδρέου Γ. Ανωμερίτης στις επίσημες κατηγορίες που του προσάπτει η αμερικανική κυβέρνηση και το FBI;

Ο κ. Ανωμερίτης μπορεί να πάει ελεύθερα στις ΗΠΑ χωρίς να συλληφθεί;

Η υπόθεση της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ δεν είναι απλή.Ο Γιωργάκης Παπανδρέου και ο σωτήρας του λιμανιού Ανωμερίτης το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά...Οφείλουν να γνωρίζουν.

Τα οποιαδήποτε άλλα σχόλια είναι περιττά.

Αυτός ήταν και αυτός είναι ο Γ.Ανωμερίτης.

Μπας και νόμιζαν ότι ξεχάσαμε...


Επιμέλεια: www.logiosermis.net
Με πληροφορίες απο press και Greek American News Agency

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top