Select Menu


Στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ υπάρχει ο παραπάνω πίνακας, ο οποίος αντιπαραθέτει τον αριθμό των Ελλήνων που έχουν ακίνητη περιουσία και το ύψος της ακίνητης περιουσίας (520,5 δις), μόνο αυτής που είναι εντός σχεδίου πόλεως.

Αν προστεθεί και αυτή που είναι εκτός σχεδίου, τότε η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων αγγίζει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ.

Η εφημερίδα μας λέει ότι μόνο το 2% των Ελλήνων έχουν περιουσία πάνω από 500.000 ευρώ, εντός σχεδίου. 

Με βάση αυτό το στοιχείο, η σκέψη όλων μας πηγαίνει στο ότι δεν έχει νόημα να επιβληθεί ΕΝΦΙΑ μόνο σ’ αυτό το 2% γιατί δεν θα αποδώσει τίποτα και ότι καλώς επιβάλλεται σε όλους..

Αν όμως έχει την υπομονή κάποιος να κάνει τις σχετικές πράξεις, τότε θα ανακαλύψει εμβρόντητος, ότι το 5% μόνο των Ελλήνων κατέχει το 1/3 του συνόλου της ακίνητης περιουσίας της χώρας (εντός σχεδίου) για αξία πάνω από 300.000 ευρώ και ειδικότερα το 33,08%.

Επομένως, θα πρέπει να γίνει απαλλαγή για τα ακίνητα μέχρι 300.000 ευρώ και να υπάρξει κλιμακωτή φορολογία για το πάνω από αυτό το ποσό.

ΥΓ. Είναι τυχαίο ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λαμβάνουν συνολικά το 1/3 των Ελλήνων;

Πέτρος Χασάπης

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top