Select Menu

Ακόμη και η ψευδαίσθηση απονομής Δικαιοσύνης εξέλιπε ολοσχερώς.

Ο υπουργός ΟικονομικώνΓκίκας Χαρδούβελης από το βήμα της γενικής συνέλευσης τουΣυνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι αδιαφορεί για τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της σε σχέση με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και τα δημοσιονομικά μέτρα που κατά καιρούς λαμβάνονται.

Γράφει σχετικά το Κουτί της Πανδώρας

Ο κυβερνητικός κυνισμός και η αμετροέπεια είναι φαινόμενα που πλέον δεν εκπλήσσουν κανέναν. Όμως χθες Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, δηλώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι αδιαφορεί για τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της σε σχέση με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και τα δημοσιονομικά μέτρα που κατά καιρούς λαμβάνονται.

Η απίστευτη δήλωση του αντικαταστάτη του Γιάννη Στουρνάρα έγινε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, με αφορμή τι άλλο; Τις δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια και τους ένστολους που υποχρεώνουν την κυβέρνηση να επιστρέψει αναδρομικά τις περικοπές που πραγματοποίησε το 2012.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ιοι πολιτικοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν για τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία και πρόσθεσε κυνικά ότι: «η Δικαιοσύνη έχει λόγο για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική»

Ο υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι από τις δικαστικές αποφάσεις ασκούνται πιέσεις στα δημόσια οικονομικά και επί της ουσίας άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, πράγμα το οποίο πάντως έχει ξανακάνει με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, εν αναμονή και της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ερμηνεία των συγκεκριμένων αποφάσεων.

Σχολιάζοντας το μείζον ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλοι και να μην επιμείνουν σώνει και καλά να κρατήσουν την επιχείρησή τους στο σύνολό της, αλλά να επιτρέψουν την εισροή ξένου κεφαλαίου για να υπάρξει ισορροπία που θα βοηθήσει συνολικά τη οικονομία, ενώ έκανε λόγο και για βοήθεια από την πλευρά των τραπεζών, που ήδη έχουν χρυσοπληρωθεί για να σωθούν, από τον ελληνικό λαό.

Ο Γίκας Χαρδούβελης δήλωσε τέλος οπαδός των μνημονίων, διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους του ΣΕΒ ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις. «Ακόμη κι αν το Δεκέμβριο τελειώσουν τα Μνημόνια, δεν μπορούμε να ξαναπάμε στα παλιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

kourdistoportocali.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top