Select Menu


Με φόντο το μαρτυρικό Αρκάδι, σε μία εκδήλωση που ξεπέρασε σε παλμό και όγκο κάθε προσδοκία, περίπου 10.000 με 15.000 κρητικοί διατράνωσαν το μεσημέρι της Κυριακής την αντίθεσή τους στην υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο. Η εκδήλωση πέρα από τη μορφή της διαμαρτυρίας και της παρουσίας που είχε, προχώρησε κι ένα βήμα παρακάτω, όπως μετέδωσε το ekriti.gr, και εξέδωσε μία Διακήρυξη η οποία τις επόμενες μέρες θα παραδοθεί στον έλληνα πρωθυπουργό, στους εκπροσώπους του ΟΗΕ, της Κομισιόν και του OPCW.

Δια της ανατάσεως της χειρός χιλιάδων κρητικών που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ιερά Μονή Αρκαδίου για να πουν «Όχι» στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας ανοικτά της Μεσογείου εγκρίθηκε η Διακήρυξη του Αρκαδίου. Μεταξύ άλλων η διακήρυξη που θα παραδοθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό, τον Μάρτιν Σουλτς και τον εκπρόσωπο του OPCW αναφέρει τα εξής:

«Μας συνοδεύει η δύναμη της φωνής των προηγούμενων γενεών που έζησαν τις συνέπειες των πολέμων. Οι πόλεμοι και η παραγωγή όπλων επηρέαζαν πάντα τη ζωή των λαών. Στις ημέρες μας η τεχνολογική εξέλιξη κάνει το δράμα όλο και μεγαλύτερο. Λέμε "φτάνει πια". Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση. Απαιτούμε από τους Διεθνείς Οργανισμούς να ματαιώσουν την υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο. Απαιτούμε η Μεσόγειος να μην είναι σκουπιδότοπος αποβλήτων, χημικών ή πυρηνικών.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση, την προεδρεύουσα της ΕΕ να πάρει επιτέλους θέση στο δημόσιο διάλογο.

Δεν ζητούμε ούτε αντισταθμιστικά οφέλη ούτε να κατευνάσει τους φόβους μας. Απαιτούμε να εγκαταλείψει το δόγμα της πυγμής και του φόβου, το δεσποτισμό απέναντι στους πολίτες και να εγκαταλείψει μαζί με εκείνους, στις αποφάσεις των οποίων συναίνεσε, τα καταστροφικά σχέδια σε βάρος μας.

Από τα όργανα της ΕΕ, του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ απαιτούμε να αλλάξουν τις πολεμοχαρείς πολιτικές τους κατευθύνοντας τες προς την πλευρά της ανθρώπινης εξέλιξης κι όχι της καταστροφής.

Το μοντέλο που προτείνουμε δεν χωρά άλλα πειράματα. Επομένως λέμε όχι στην εξουδετέρωση των χημικών στην Μεσόγειο. Ο αγώνας μόλις αρχίζει και θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη ώστε η Μεσόγειος να είναι θάλασσα ειρήνης και πολιτισμού».


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top