Select Menu

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου ο Ελληνισμός γιορτάζει διπλά, τιμώντας αφενός τους ήρωες του ’21, που θυσιάστηκαν για μία ελεύθερη Ελλάδα και αφετέρου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, της αιώνιας προστάτιδας των Ελλήνων…

25 Μαρτίου έγινε η «έκρηξη» μια Επανάστασης, που πυροδοτούνταν για πολύ καιρό.

Τότε, σήκωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός το λάβαρο με την εξής απλή φράση: «Ελευθερία ή Θάνατος»! Ένα δίπολο που ανέκαθεν χαρακτήριζε τους Έλληνες από την αρχή της ύπαρξής τους! Δεν χωρούσε στο μυαλό τους η πιθανότητα του «να σκύψουν το κεφάλι»!
“Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή…” 
“Είσαι Έλληνας; Τι προσκυνάς; Σήκω απάνω! Εμείς και στους θεούς όρθιοι τους μιλάμε!” 
“Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω.” 
“Εις τά όπλα λοιπόν φίλοι η Πατρίς μάς προσκαλεί!»
Μερικές από τις φράσεις των “γιγάντων” του ’21, που επιβεβαιώνουν τα προαναφερθέντα!

Από τους 300 του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες … στους 300 του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι. Από τον Θεμιστοκλή που ντρόπιασε τους Πέρσες στον θρυλικό Ναύαρχο Μιαούλη, που ξετίναξε τον τουρκικό στόλο! Από τον Στρατηγό Μιλτιάδη που κατατρόπωσε την περσική ορδή στον Μαραθώνα στον Μέγα Στρατηγό Μακρυγιάννη! Γιατί η ιστορία των Ελλήνων κάνει κύκλους, όπως ακριβώς και οι χοροί μας και όσες φορές κι αν «πέσαμε» πάντα βρίσκαμε τον τρόπο και την δύναμη να σηκωθούμε!

Σύμμαχοι σε αυτήν την προσπάθεια αμέτρητοι επιφανείς και αφανείς ήρωες, που συνέβαλλαν -καθένας με τον δικό του τρόπο- στην μεγάλη ιδέα της ελευθερίας!

Δόθηκαν θρυλικές μάχες (Βαλτέτσι, Αλαμάνα, Γραβιά, Τριπολιτσά, Δραγατσάνι, Χίος, Δερβενάκια, κλπ), στις οποίες οι Έλληνες απέδειξαν ξανά πως είναι αντάξιοι συνεχιστές των προγόνων μας!

Η Ελλάδα όμως γεννά τους μεγαλύτερους ήρωες και τους μεγαλύτερους προδότες… Ανάμεσα σε αυτούς αυτοί που εξόρισαν τότε τον Μιλτιάδη και τον Αριστείδη, αυτοί που αργότερα φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη και αυτοί που σήμερα αμαυρώνουν την δύσκολη αυτή περίοδο που πέρασε ο ελληνισμός αλλά και το έργο αυτών των μεγάλων ανθρώπων!

Έχει γίνει λόγος για ταξική και όχι εθνική επανάσταση, για την «ακμάζουσα» περίοδο της Τουρκοκρατίας, για την απουσία κρυφών σχολειών και για πολλά άλλα…

Όσο και αν προσπαθούν όμως κάποιοι να παραχαράξουν την ιστορία μας, πάντα αυτή θα βρίσκει μία μικρή σχισμή και θα επανέρχεται στο φως ατόφια!


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top