Select Menu


Tη Eurobank Properties επέλεξε το ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων τα οποία θα εκμισθωθούν στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 χρόνια.

Το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί από την Eurobank Properties ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα υπερβαίνουν τα 14 εκατ. ευρώ

Τα κυριότερα ακίνητα είναι: - Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ακίνητο επί της οδού Αν. Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι. - Το Υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι. - Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί. - Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί από την Eurobank Properties ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα υπερβαίνουν τα 14 εκατ. ευρώ, ετησίως αναπροσαρμοζόμενα.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται στο τέλος του 2013.

Μιλάμε δηλαδή για δημόσια κτίρια που πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ, υποτίθεται, για να αξιοποιηθούν ώστε να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα στην κατεύθυνση της μείωσης του δημόσιου χρέους.

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση μιλάμε και για παράνοια, καθώς η Eurobank έχει ανακεφαλαιοποιηθεί σχεδόν αποκλειστικά με χρήματα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, χρήματα δηλαδή που προέρχονται από δανεικά που θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Δηλαδή τα 146 εκατομμύρια ευρώ που θα δώσει η Eurobank στο ΤΑΙΠΕΔ προέρχονται από δανεικά που θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός και τα, τουλάχιστον, 480 εκατομμύρια που θα καταβάλει το ελληνικό δημόσιο για νοίκια στη Eurobank θα προέλθουν από φόρους που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Την ίδια στιγμή, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 προβλέπει αιματηρές περικοπές στις δαπάνες για τα δημόσια συστήματα υγείας και παιδείας.

Δηλαδή το κράτος εγγυάται στην Eurobank (που έχει φαληρίσει!) απόσβεση του κόστους της επένδυσης σε 10 χρόνια και στα επόμενα 10 να βγάλει άλλα τόσα απο τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού!!!

Η κλοπή της περιουσίας του Ελληνικού λαού δεν έχει όρια!

Επιμέλεια: logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top