Select Menu

Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013.

Σελίδα 28
Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2012 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 340,600 δισ. ευρώ ή 169,5% του ΑΕΠ δηλαδή + 4,2%!
ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ!!!
Ούτε η πιο απαισιόδοξη έκθεση είχε τολμήσει να βγάλει τέτοιο νούμερο!
Ούτε ο… Καζάκης.Σελίδα 7
Όφελος PSI 106 δισ.
Κόστος PSI =30+35+5.7+23=93.7 δισ.
Καθαρό όφελος PSI = 12,3 δισ. (στην σελίδα 28 λέει ότι η καθαρή επίπτωση σε ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΣΟ είναι 15 δισ. αλλά λαμβάνει υπόψη και κάποιο ποσό που προέρχεται από το μη χρησιμοποιηθέν ονομαστικό κεφάλαιο της πρώτης δανειακής σύμβασης (τρέχα γύρευε).

Συνδυασμός Σελίδα 7, Σελίδα 27
Αν τώρα πρόχειρα κάποιος λάβει υπόψη τις Δανειακές Συμβάσεις Ι και ΙΙ, τα ποσά που έχουν εκταμιευτεί, τις χρηματοδοτικές ανάγκες λόγω PSI, συμμετοχή στον EFSF, πάγιες –γνωστές χρηματοδοτικές ανάγκες και επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες λόγω ύφεσης τότε καταλήγεις σε ένα ποσό μεγαλύτερο από το άθροισμα των δανείων.

Δηλαδή ένα ποσό από τα 31,5 δισ. της αναμενόμενης δόσης (εκτός της ανακεφαλαιοπόιησης) με σταθερά όλα τα άλλα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ (εκτός αν έχουμε υπογράψει και άλλο δάνειο και δεν μας το λένε).

Μήπως γι αυτό πιέζει η ΤΡΟΪΚΑ τόσο πολύ ώστε να καλυφθεί αυτό το χρηματοδοτικό κενό με επιπλέον περικοπές, αφού όπως πολύ σωστά περιγράφει η έκθεση της ALPHA BANK όλοι οι τελικοί δημοσιονομικοί στόχοι για το 2012 τόσο στα έσοδα όσο και στις δαπάνες έχουν μάλιστα υπερκαλυφθεί;!

Για το παραπάνω σημείο δεν μπορώ να το αποδείξω μαθηματικά γιατί υπάρχουν διαφορές σε κάποια μεγέθη σε αυτά που προβλέπουν οι Δανειακές Συμβάσεις και αυτά που ανακοινώνει ο Προβόπουλος και ο Κρατικός Προυπολογισμός.

Συμπέρασμα: PSI ΠΑΠΑΛΑ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΧΙ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top