Select Menu


Αυτοί είναι οι πραγματικοί άνθρωποι που θα αποφασίζουν τι θα διαβάζουμε στο Facebook και τι όχι!

Προχθές το Facebook ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με διάφορους οργανισμούς για την «επιβεβαίωση των ειδήσεων» που προβάλλονται στην πλατφόρμα του, ώστε να βεβαιώσουν πως καμία «ψευδή είδηση» δεν θα φτάνει στο News feed των χρηστών του.

Για την διαδικασία αυτή θα συνεργαστεί με διάφορους οργανισμούς/εταιρίες όπως το Snopes, PolitiFact, Factcheck.org, ABC News, και το Associated Press οι οποίες εταιρίες θα αποφασίζουν αν μια ανάρτηση στο facebook είναι ψευδή η όχι!


Το μόνο πρόβλημα με τα παραπάνω είναι πως αυτές οι εταιρίες είναι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές ψευδών ειδήσεων παγκοσμίως!

Το PolitiFact έχει μια ολόκληρη ιστοσελίδα αφιερωμένη στις «λανθασμένες» ειδήσεις που έχει δημοσιεύσει! 

Ο δημοφιλής ιστότοπος Snopes βασίζεται στην πραγματικότητα σε μόλις δύο άτομα, ένα αντρόγυνο απο την Καλιφόρνια που ανεβάζουν ειδήσεις από την άνεση του σπιτιού τους χρησιμοποιώντας το Google για να αποφασίσουν αν μια είδηση είναι αληθινή ή όχι!

Ενώ όσον αφορά το Associated Press και το ABC News, εδώ δεν χωρούν συστάσεις, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με προπαγάνδα!

Ο πιο ενδιαφέρον όμως οργανισμός που θα επιβλέπει το άν η ανάρτηση που ανεβαίνει στο διάσημο κοινωνικό δίκτυο, είναι αληθινή ή όχι ακούει στο όνομα Ιnternational Fact-Checking Network (Factcheck.org) και χρηματοδοτείται από τον γνωστό σε όλους μας δισεκατομμυριούχο George Soros!

Το IFCN φιλοξενείτε στο τμήμα Media Studies του ινστιτούτου Poynter στην Αμερική. Με μια αναζήτηση στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου Poynter μπορεί κανείς να βρεί την ξεκάθαρη αναφορά στους χρηματοδότες του, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το Open Society του Soros, το ίδρυμα των Bill & Melinda Gates, την Google αλλά και το Omidyar Network του δισεκατομμυριούχου Pierre Omidyar ιδρυτή του eBay!


Μάλιστα το Omidyar Network έχει συνεργαστεί  στενά και στο παρελθόν με το Open Society του George Soros σε διάφορα άλλα πρότζεκτ.

Απο την πλευρά του το Facebook μας δηλώνει ξεκάθαρα τις αρμοδιότητες των παραπάνω οργανισμών, αναφέροντας στην ανακοίνωση του πως:
«Οι "fact checking" οργανισμοί θα αναγνωρίζουν την ψεύτικη είδηση και αυτομάτως θα μαρκάρεται σαν "ανυπόστατη" παραπέμποντας τους αναγνώστες σε ένα λίνκ όπου θα τους εξηγεί για ποιό λόγο δεν μπορούν να την διαβάσουν»


Αυτή λοιπόν η ομάδα εγωιστών και ψευδοφιλάνθρωπων, που προσφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε αυτούς τους οργανισμούς "βιτρίνα", ελέγχει απο χθές την προσωπική σας πληροφόρηση στο Facebook !

Άραγε τώρα νοιώθετε λιγάκι πιο ασφαλής από τις «ψευδείς ειδήσεις»;

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top