Select Menu


Θα είχαν εισπράξει 3 ΔΙΣ !!! Δηλαδή όσα θέλουν να μαζέψουν με τον ΕΝΦΙΑ !!!

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ο μεγάλος προστάτης των φίλων της των φοροφυγάδων, με τις βίλες στο Κρανίδι και στην Ερμιόνη και με τις θαλαμηγούς !!!

Λεφτά υπάρχουν. Όχι βέβαια από εκείνα τα... πέτσινα του Γιωργάκη. Πολλά δισ. κυκλοφορούν και η κυβέρνηση έχει απόλυτη γνώση τού πού βρίσκονται, αλλά, από γεγονότα και όχι από απλές εικασίες, αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν θέλει να βάλει χέρι σε δικούς της ανθρώπους.

Και για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να δείξει ότι κυνηγάει τα λαμόγια, πιάνει τους... καμένους και τους κλείνει στη φυλακή (Λαυρεντιάδη, Ψωμιάδη, Άκη και λοιπούς).

Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν προχωρούν οι έλεγχοι στις offshore εταιρείες, οι οποίες κρύβουν στα σπλάχνα τους έναν θησαυρό για το Δημόσιο Ταμείο. Το θέμα, μάλιστα, έχει φτάσει και στη Βουλή, αλλά από τους αρμόδιους υπουργούς η απάντηση ήταν άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Και μόνο αυτή η στάση επιβεβαιώνει τη διάχυτη πλέον αίσθηση ότι η κυβέρνηση έχει απλώσει δίχτυ προστασίας πάνω από τις 6.230 offshore, που φυσικά δεν τις έχει ο μπακάλης ή ο ψιλικατζής της γειτονιάς.

Από την αποκάλυψη που κάνει σήμερα το «ΠΑΡΟΝ» προκύπτει ότι υπάρχουν και οι αποδείξεις για την προστασία που παρέχει η κυβέρνηση στους μεγαλοφοροφυγάδες με τις 6.230 offshore εταιρείες, που έχουν την έδρα τους στην Κύπρο και σε άλλους γνωστούς φορολογικούς παραδείσους. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, τον περασμένο Μάρτιο δόθηκε προφορική εντολή (αντιλαμβάνεται ο καθένας γιατί προφορική - για να μην υπάρχουν έγγραφα πειστήρια) να σταματήσουν οι έλεγχοι στις offshore, που γίνονταν βασικά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. Και ακαριαία κατέβηκαν τα μολύβια και ξαναμπήκαν οι φάκελοι στα συρτάρια. Και πήγε στη θέση της η καρδούλα των γνωστών ιδιοκτητών - μεταξύ των οποίων και πρώτα ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας, μεγαλοεπιχειρηματίες κ.λπ. Αυτονόητο είναι ότι η εντολή δεν δόθηκε από κάποιον άσημο υπάλληλο ή από τον τελευταίο στην ιεραρχία διευθυντή. Από ψηλά ήρθε το απαγορευτικό σήμα...

Τι ποσά θα μπορούσε να είχε ήδη εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο; Κατά τους μετριότερους υπολογισμούς, το λιγότερο περί τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή πάει να αρπάξει η κυβέρνηση ακόμη και από εκείνους που έχουν «καμαρούλα μια σταλιά». Κάτι που σημαίνει ότι, αν η κυβέρνηση άφηνε τους εφοριακούς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, η φορολόγηση των ακινήτων, ιδιαίτερα για τους πολίτες που δεν έχουν τίποτε άλλο από το σπίτι που μένουν, θα ήταν από ελάχιστη έως μηδαμινή. Και ενδεχομένως ο υπουργός Υγείας (;), προκειμένου να βρει τα λεφτά που του λείπουν, να μην έκοβε τις διαγνωστικές εξετάσεις, το τεστ ΠΑΠ για τις γυναίκες και το τρίπλεξ για όσους έχουν κάμει bypass, με κίνδυνο να πεθάνουν...

Για να πάρει μια γεύση των φόρων που θα εισπράττονταν από τις 6.230 offshore, πίσω από τις οποίες καλύπτονται παραθαλάσσιες βιλάρες, ακίνητα στον Παρνασσό και αλλού και πολυτελέστατες θαλαμηγοί, σε έλεγχο που είχε προλάβει να κάμει ΔΟΥ, ο φόρος που έπρεπε να καταβληθεί μόνο από δυο τρεις offshore ήταν από 5.000.000 έως 6.000.000 ευρώ! Σύμφωνα με εκτιμήσεις διευθυντικών στελεχών εφοριών, ο μέσος όρος του φόρου που θα πρέπει να καταβάλει κάθε offshore υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ περίπου, ήτοι συνολικά 3 δισ. ευρώ.

Επειδή ενδεχομένως να επιχειρηθεί από το υπουργείο Οικονομικών να αμφισβητηθεί ότι σταμάτησε ο έλεγχος ύστερα από προφορική άνωθεν εντολή, θα πρέπει να συνοδεύσουν την οποιαδήποτε ανακοίνωση με συγκεκριμένα στοιχεία που να απαντούν στα εξής ερωτήματα: Σε πόσες από τις 6.230 offshore έχει γίνει έλεγχος; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Τι ποσό καταλόγισε ο έλεγχος; Στα δύο χρόνια που κυβερνούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εισπράχθηκε έστω και ένα ευρώ;

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top