Select Menu


Ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, έφθασε την Παρασκευή στην Αργεντινή συνοδευόμενος από 250 επιχειρηματίες από τη χώρα του, άνοιξε το πορτοφόλι του και άφησε ένα κύμα ευγνωμοσύνης γύρω του.

Σε μια δύσκολη οικονομική στιγμή που η Αργεντινή βρίσκεται σε ύφεση και η κυβέρνηση της δίνει αγωνιώδη νομική μάχη με τα λεγόμενα «ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια», ο Κινέζος Πρόεδρος έκανε την κίνηση που λίγοι περίμεναν!

Ο κιινέζος πρόεδρος και η πρόεδρος της Αργεντινής, Cristina Fernandez, υπέγραψαν κοινή δήλωση στην οποία κάνουν λόγο για αναβάθμιση των σχέσεων των δύο πλευρών σε στρατηγικό επίπεδο, καθώς και μία σειρά επιχειρηματικών συμφωνιών.

Η μεγαλύτερη από αυτές τις συμφωνίες αφορά τη χορήγηση πιστώσεων ύψους 4,7 δισ. δολαρίων από την China Development Bank για την κατασκευή δύο υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ενέργειας, συνολικής ισχύος 1.740 MW, έργα που έχουν αναλάβει η κινεζική China Gezhouba Group και η αργεντίνικη Electroingenieria.

Μεταξύ των deals, συνολικού ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, ξεχωρίζει και η συμφωνία για χρηματοδότηση με 2,1 δισ. δολάρια -πάλι από την China Development Bank- της κατασκευής σιδηροδρομικών υποδομών με τις οποίες θα διευκολύνεται η μεταφορά της αγροτικής παραγωγής της Αργεντινής προς τα λιμάνια της χώρας.

Ακόμη ο Xi Jinping, αποφάσισε να χορηγήσει στην Αργεντινή δάνειο 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το ένα τρίτο των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Αργεντινής. Μια συμφωνια που θα επιτρέπει στην Αργεντινή να χρηματοδοτεί, σε κινεζικό νόμισμα, τις εισαγωγές της από την Κίνα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top