Select Menu

Σε μια κοινωνία "στενά" συντηρητική, σε έναν κόσμο που ζει για να κρίνει και να κατακρίνει, ακόμα και οι επιλογές της φύσης μπαίνουν στο στόχαστρο. Μοιραία οι άνθρωποι που η ίδια η φύση επέλεξε να πλάσει με ιδιαιτερότητες, έρχονται αντιμέτωποι με ένα κατεστημένο σκληρό και άδικο, προπαντώς χωρίς αιτία...


Διαβάστε για τον ερμαφροδιτισμό από τη μυθολογία μέχρι και σήμερα. Μάθετε συγκλονιστικές ιστορίες για ανθρώπους που έπεσαν θύματα ρατσισμού σε μια κοινωνία που χλευάζει τη φύση γκετοποιεί και καταδυναστεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μάθετε για όλους αυτούς που πληρώνουν ένα τόσο βαρύ τίμημα, απλά επειδή έτσι γεννήθηκαν!

Ο ερμαφροδιτισμός δεν αφορά μόνο τον άνθρωπο. Το ζωικό και το φυτικό βασίλειο έχει πλήθος οργανισμών που ζουν και αναπαράγονται χωρίς την ύπαρξη του άλλου φύλου. Φυσικά αυτοί οι οργανισμοί δεν κρίνονται από τον άνθρωπο. Θεωρούνται ένα στοιχείο της φύσης και του περιβάλλοντος και η ύπαρξη τους δε μαζεύει σχόλια και ούτε αντιμετωπίζεται σαν ασθένεια.

Το εντελώς αντίθετο δηλαδή από το "περιθώριο", το στιγματισμό, την κατακραυγή και την πικρόχολη συμπεριφορά του ανθρώπου για έναν άλλο άνθρωπο. Το παράξενο "πουλάει". Όπως "πούλησε" η είδηση για το "παράξενο εξόγκωμα που ξεπρόβαλε όταν σηκώθηκε το μίνι φόρεμα της Lady Gaga" και η φωτογραφία της έκανε το γύρο του κόσμου με την είδηση που την ήθελε ερμαφρόδιτη...

Και ο ερμαφροδιτισμός θεωρείται κάτι παράξενο. Απασχολεί τα μέσα, αποτελεί συζήτηση, αποτελεί είδηση. Όμως δε θα 'πρεπε. Στον κόσμο που βρεθήκαμε παρά τη θέληση μας, στη φύση που επέλεξε να μας προικίσει η να μας αδικήσει, στα μάτια του Θεού είμαστε όλοι ίσοι. Ας μη γινόμαστε κριτές αυτών που γεννήθηκαν διαφορετικοί. Ας μην κρίνουμε για να μην κριθούμε...

Ας ξεκινήσουμε την περιήγηση σε αυτή την ιδιαιτερότητα της φύσης.


Μυθολογία

Στην ελληνική μυθολογία ο Ερμαφρόδιτος ήταν γιος του Ερμού και της Αφροδίτης.
Λεπτομέρεια από τον «Ερμαφρόδιτο του Μποργκέζε», (Μουσείο του Λούβρου).

Σε ηλικία 15 ετών, ο Ερμαφρόδιτος, ως θεϊκό παιδί, ήταν ο ομορφότερος νέος στον κόσμο. Την ανατροφή του είχαν αναλάβει οι Ναϊάδες που κατοικούσαν στις σπηλιές του όρους Ίδη της Φρυγίας. Μία ημέρα, ο Ερμαφρόδιτος έφυγε από το βουνό για να ταξιδέψει ως την Καρία. Στον δρόμο κάθισε να ξαποστάσει σε ένα δασάκι κοντά στην Αλικαρνασσό. Εκεί κοντά έτρεχε μια γάργαρη πηγή, που σχημάτιζε και μια λιμνούλα. Ο νέος ξεδίψασε και μετά θέλησε και να πάρει το μπάνιο του για να καθαριστεί από τις σκόνες του δρόμου.

Η Νύμφη της πηγής, η Σαλμακίδα, μόλις τον είδε τον ερωτεύθηκε αμέσως, έτρεξε κοντά του και τον αγκάλιασε σφιχτά. Ο Ερμαφρόδιτος αιφνιδιάσθηκε και την απώθησε. Δεν μπόρεσε όμως να ξεφύγει από το αγκάλιασμά της. Παρεκάλεσε τότε τους θεούς να τον ελευθερώσουν. Αλλά και η Σαλμακίς τους παρεκάλεσε θερμά να μην την εγκαταλείψει ποτέ ο αγαπημένος της.

Οι θεοί εισάκουσαν τα παρακάλια της Νύμφης και έτσι ο Ερμαφρόδιτος με τη Σαλμακίδα έμειναν για πάντα ενωμένοι σε ένα πλάσμα, που είχε και τα δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό. Ακόμα και σήμερα, στη Βιολογία οι οργανισμοί που έχουν και τα δύο φύλα σε ένα άτομο ονομάζονται ερμαφρόδιτοι.

Ως αντάλλαγμα, ο Ερμαφρόδιτος ζήτησε άλλη χάρη από τους θεϊκούς γονείς του: όποιος στο εξής λουζόταν στη λιμνούλα αυτή να έχανε τον ανδρισμό του, πράγμα που έγινε. Ακόμα και κατά την ιστορική εποχή, στα χρόνια του Στράβωνα, υπήρχε η πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη λιμνούλα εξακολουθούσε να επιδρά κατά τον τρόπο αυτό στους άνδρες που έμπαιναν μέσα της.

Τον μύθο ενός πλάσματος θεϊκού με διπλή φύση, οι Έλληνες τον αντέγραψαν από τη Μέση Ανατολή. Γνωστή ήταν η διπλή θεότητα Αστάρτη-Άδωνις στους Φοίνικες και η Μύλλιτα-Σάνδωνας στους Βαβυλώνιους.

Στην αρχαία Κύπρο, παράλληλα με τη λατρεία της Αφροδίτηςείχαν και τη λατρεία το Αφρόδιτου, ο οποίος στις αναπαραστάσεις του έφερε γενειάδα, φαλλό και γυναικεία ρούχα. Στην Ελλάδα, πολύ συχνά ο Ερμαφρόδιτος εικονίζεται ανάμεσα στους συντρόφους του θεού Διονύσου.

Ο ορισμός του Ερμαφροδιτισμού

Ερμαφροδιτισμός λέγεται η συνύπαρξη σ' ένα άτομο ενός οργανισμού αρσενικών και θηλυκών οργάνων ή γεννητικών κυττάρων.

Ερμαφρόδιτος είναι εκείνος στον οποίο συνυπάρχουν αρσενικά και θηλυκά κύτταρα.
Στη βιολογία ερμαφρόδιτο λέγεται το άτομο που αναπτύσσεται με το φύλο που κληρονόμησε και τελειώνει με το αντίθετο φύλο.

Στη βοτανική ερμαφρόδιτα φυτά λέγονται εκείνα που στο ίδιο άνθος υπάρχουν θηλυκά και αρσενικά στοιχεία (στήμονες και ύπερος).

Νομικά υπάρχουν μόνο δύο γένη: το αρσενικό και το θηλυκό. Οι ερμαφρόδιτοι ανήκουν στο γένος που επικρατεί σ' αυτούς.

Κατά την Ιατρική

Καλείται το φαινόμενο κατά το οποίο άτομο του ζωικού ή του φυτικού κόσμου φέρει τα γνωρίσματα αμφότερων των φύλλων σε

1. πλήρη μορφολογική και λειτουργική ικανότητα (τέλειος τύπος)
2. σε ατροφική κατάσταση (ατελής τύπος)
3. υπερτερεί η αρσενική ή θηλυκή εμφάνιση (άρρεν ή θήλυς ερμαφρόδιτης)
4. αμφότερα τα γνωρίσματα των 2 φύλλων συνυπάρχουν σε υποτυπώδη μορφή (ουδέτερος ερμαφρόδιτος)
5. τα εσωτερικά γεννητικά όργανα ανήκουν εις το ένα φύλλο και τα εξωτερικά εις το άλλο (εσωτερικός ή εξωτερικός ερμαφρόδιτος)

Κατά τη Βιολογία

Ο όρος ερμαφροδιτισμός δεν έχει την ίδια σημασία στην βοτανολογία και στην ζωολογία. Ερμαφρόδιτα φυτά ονομάζονται εκείνα που επί του άνθους τους υπάρχουν άρρενα και θήλεα όργανα δηλαδή στήμονες και ύπερο. Τα φυτά που φέρουν άνθη αρσενικά ή θηλυκά καλούνται μονόοικα. Στην ζωολογία καλούνται γενικά ερμαφρόδιτα τα ζώα τα οποία έχουν διακεκριμένο άρρενα γεννητικό αδένα και διακεκριμένο θηλυκό.

 Ο ερμαφροδιτισμός παρατηρείται κυρίως στους κατώτερους ζωικούς οργανισμούς όπως π.χ. στις βδέλλες αλλά λείπει εντελώς στα θηλαστικά και στα έντομα.
Κάποτε τα ερμαφρόδιτα θεωρούνταν ικανά να αυτογονιμοποιηθούν αλλά ο Δαρβίνος ανάτρεψε την δοξασία αυτή κυρίως για τα φυτά αποδείχνοντας ότι μόνο με διασταύρωση γονιμοποιούνται. Αυτό διότι στα φυτά τα άρρενα όργανα δεν ωριμάζουν την ίδια εποχή με τα θηλυκά. Συνεπώς ο ερμαφροδιτισμός είναι διαδοχικός σε αυτά. 

Στα ζώα στα οποία ο ερμαφροδιτισμός είναι περισσότερο εμφανής υφίσταται όλα τα όργανα πάντα αμοιβαία. Κατά μια πολύ παλιά θεώρηση υπήρχαν άλλοτε θηλαστικά και πτηνά ερμαφρόδιτα. Ο πρωτογενής αυτός ερμαφροδιτισμός εξηγεί πλήρως ερμαφροδιτικά φαινόμενα , τα οποία σπάνια εμφανίζονται και σήμερα σε αμφίβια του είδους των βατραχιών, στα οποία συνήθως τα γένη είναι τελείως χωρισμένα και διακριμένα.

http://www.vivanews.gr

To παρακάτω βίντεο εξυμνεί την διαφορετικότητα ενός παιδιού με ερμαφροδιτισμό....απολαύστε το..!


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top