Select Menu


Δεν είναι λίγες οι φορές που το λόμπυ του euro, για να δικαιολογήσει τις βάρβαρες μεθόδους του, χρησιμοποιεί την φράση «είμαστε σε πόλεμο.»

Είμαστε σε πόλεμο.

Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε επιλέξει το πεδίο μάχης, αλλά ούτε και τα όπλα.


Δεν έχει περάσει και πολύς χρόνος που με μια ανακοίνωση της η ΕΕ γονάτισε την Κύπρο: «Θα σας κλείσουμε τις στρόφιγγες χρηματοδότησης».

Αλήθεια, είμαστε σε πόλεμο! Αλλά ποιος είναι ο εχθρός;

Και πόσο κακό μπορεί να κάνει στην χώρα μια χρεωκοπία;

Ήδη το Νεώτερο Ελληνικό κράτος έχει κηρύξει μέχρι σήμερα τέσσερις φορές στάση πληρωμών έναντι των πιστωτών του.

Τέσσερις χρεοκοπίες! Όμως καμιά κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν υιοθέτησε μια οικονομική πολιτική αντίστοιχη με την αμυντική που να προστατεύει την ανεξαρτησία της χώρας.
Τέσσερις φορές χρεοκοπήσαμε στις πρώτες δύο μάλιστα συρθήκαμε σε πόλεμο, με Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία, μέχρι η χώρα να δεχθεί την οικονομική κατοχή.

Αρκετοί, αιρετικοί ίσως, ιστορικοί υποστηρίζουν πως η ναυμαχία του Ναυαρίνου, (ναυμαχία που επικύρωσε την ανεξαρτησία του Ελληνικού κράτους) δεν έγινε γιατί ξαφνικά οι Μεγάλες Δυνάμεις της τότε εποχής, πόνεσαν για τον Έλληνα που πέθαινε.

Οι Μεγάλες Δυνάμεις, που την ίδια στιγμή ήταν και δανειστές της Επανάστασης κατάλαβαν πως χωρίς επίσημη οντότητα κράτους θα έχαναν τεράστια ποσά.

Γεννηθήκαμε λοιπόν, σύμφωνα με την μη επίσημη ιστορία, σύμφωνα με την αιρετική άποψη ως αποικία χρέους και συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό.

Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για υπερσύχρονα αεροπλάνα, τανκς ή υποβρύχια για να δεχθούμε τελικά τον κ. Hans Joackim Fuchtel να ελέγχει πόσες ώρες ανάβουμε το τζάκι μας.

Οι νίκες που πετύχαμε στο πεδίον της μάχης δεν έφτασαν να χαρίσουν στο Ελληνικό κράτος την ανεξαρτησία του.

Το Υπουργείο Οικονομικών που σύμφωνα με την κυρίαρχη στην χώρα άποψη, σκοπό έχει την αναδιανομή του πλούτου, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η Αχίλλειος πτέρνα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η μάχη χάνεται στο πεδίον του χρήματος.

Σε εδάφη αχαρτογράφητα για τον μέσο Έλληνα, σε εδάφη που η επίσημη Ιστορία κρύβει επιμελώς.
Πιστέψαμε πως η ιδιότητά μας ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ θα απέτρεπε την Τουρκία π.χ. από το να εισβάλει στην Κύπρο.

Πιστέψαμε, και ακόμα πιστεύουμε, πως η συμμετοχή μας στην μεγάλη «οικογένεια» του euro, θα θωράκιζε οικονομικά την χώρα.

Αιθεροβάμονες και αφελείς.

Περιμένουμε τους άλλους να μας προστατέψουν, να μας χρηματοδοτήσουν, να μας ελεήσουν.

Περιμένουμε.

Σαν πιστά σκυλιά.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top