Select Menu

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τροπολογία, που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο «Ηλεκτρονική επιτήρηση υπόδικων, καταδίκων και κρατούμενων σε άδεια»  με την οποία  ποινικοποιείται η δυναμική αντίθεση σε αποφάσεις, οργανισμών, όπως η ΕΕ.

«Όποιος με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων ή οργανισμών ή φυσικών ή νομικών προσώπων, με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών εκτός αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται και όταν οι προβλεπόμενες σε αυτό πράξεις δεν είναι αξιόποινες κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέστηκαν», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το ΚΚΕ ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης τόνισε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω, υποστηρίζοντας πως η απειθαρχία και η ανυπακοή είναι καθήκον κάθε ανθρώπου που θέλει την πρόοδο της κοινωνίας.

matrix24.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top