Select Menu

H Zωή Κωνσταντοπούλου σαν ..."υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ" θα έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαίωση όταν ένας μετά τον άλλο οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και κάποιοι γνωστοί «τεχνοκράτες» αρχίσουν να διαβαίνουν ο ένας μετά τον άλλον τις φυλακές Κορυδαλλού. Ψηλά στην σχετική λίστα έχει τοποθετήσει εκτός από τους Βενιζέλο-Παπακωνσταντίνου και τους τεχνοκράτες συμβούλους τους!

Η ανάκριση που έκανε στον Παπακωνσταντίνου, κάτω από αντίξοες συνθήκες, θα μείνει στην νεώτερη ιστορία του τόπου μια και ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, ο ανεκδιήγητος Νεράτζης έκανε ότι μπορούσε για να της κλείσει το στόμα!

Κι όμως τώρα πλέον η Ζωή τους περιμένει, έναν μετά τον άλλον να τους οδηγήσει στις... σουίτες του Αραβαντινού.

Και μην ξεχνάτε ότι έχουν προηγηθεί και οι καταγγελίες Ρουμελιώτη για τις οποίες γράφαμε σχετικά.

Θα είναι μονόδρομος για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τους οδηγήσει στην Δικαιοσύνη και από εκεί ...εφτά νομά σ΄ένα δομά του ...Κορυδαλλού!

Τα έγγραφα του ΔΝΤ που απεκάλυψε σήμερα στη Βουλή είναι σοκαριστικά για το μέγεθος της χυδαιότητας, της ανικανότητας σε συνδυασμό με τον αμοραλισμό που διέπει τους επίορκους πολιτικούς οι οποίοι αποτεφρώνουν την χώρα.

Ειδικότερα, η κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία διαπιστεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μελετήσει την δικογραφία, κατέγραψε λέξη – λέξη τα δύο συγκλονιστικά έγγραφα που δημιουργούν αμείλικτα ερωτήματα για τους χειρισμούς των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πιστή αντιγραφή της βουλευτού το πρώτο έγγραφο, διαβαθμισμένο ως «απόρρητο» αποστέλλεται στις 29.3.2010 (σ.σ. ριν την υπογραφή του 1ου Μνημονίου) από τον κ. Ρουμελιώτη προς τον κ. Προβόπουλο και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει όμως επίσης να είναι και ρεαλιστική.

Ακόμη και με επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα της τάξης του 2 με 2,5% του ΑΕΠ, κάθε χρόνο, και για διάστημα 5 ετών, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα ανέβει περίπου στο 150% του ΑΕΠ μέχρι το 2013, πριν σταθεροποιηθεί και ξεκινήσει αργά να μειώνεται. Μια πολύ γρηγορότερη προσαρμογή – σαν αυτή που υπονοείται από τον στόχο του 3% του ΑΕΠ στο έλλειμμα του 2012, που θέτει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, θα είναι πολύ ριψοκίνδυνη…». Σε άλλο σημείο αναγράφει: «Η Ελλάδα είναι μια σχετικά κλειστή οικονομία και η δημοσιονομική αντίφαση που απαιτείται από αυτό το δημοσιονομικό δρόμο, θα προκαλέσει ισχυρή αντίφαση ανάμεσα στην εσωτερική ζήτηση και τη βαθειά, όπως αναμένεται ύφεση, που θα πλήξει έντονα τον κοινωνικό ιστό. Δεν είναι πιθανό ότι αυτό θα μπορέσει τεχνικά να εφαρμοστεί, ακθώς περικοπές για να διαρκέσουν, απαιτούν μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο πρόγραμμα κοινωνικών παροχών, που θα χρειαστούν χρόνο για να εφαρμοστούν και να έχουν αποτελέσματα…».

Το 2ο έγγραφο με ημερομηνία 1.4.2010 και διαβάθμιση «εξαιρετικά επείγον» αποστέλλεται από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον προς την γενική γραμματεία Διεύθυνσης, Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξιακής Συνεργασίας ενώ κοινοποιείται μεταξύ άλλων στο διπλωματικό γραφείο του τότε Πρωθυπουργού, τον υπουργό Οικονομικών και στο γραφείο του κ. Ζανιά.

Ως θέμα έχει: «Συνάντηση με αρμόδιο διευθυντή Υπουργείου Οικονομικών ΗΠΑ επι θέματος ελληνικής Οικονομίας»

Ενώ το κείμενο χωρίζεται σε δυο παραγράφους που αναφέρουν:

- Το ΔΝΤ ουδέποτε θα υποχρέωνε μια κυβέρνηση να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε 1 μέσα σε ένα έτος (στόχος τον οποίο χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο και μάλλον ανέφικτο καθώς δεν υφίσταται αντίστοιχο προηγούμενο σε ιστορία παγκόσμιας οικονομίας)

- Οι προσπάθειες αντιμετώπισης μιας οικονομικής κρίσης, προκειμένου να καταστούν αποτελεσματικές θα πρέπει να έχουν βάθος χρόνου, αποφευγομενης κατά το δυνατόν, υπερβολικής έξαρσης κοινωνικών εντάσεων που υπονομεύουν το όλο εγχείρημα ή πάντως καθυστερούν την υλοποίησή του.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top