Select Menu

Η ισπανική κυβέρνηση, η οποία έχει δεσμευτεί σε μια διαδικασία μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος, ενέκρινε σήμερα σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει την επιβολή μιας νέας σειράς φόρων στον ενεργειακό τομέα της Ισπανίας, οι οποίοι αναμένεται να της αποφέρουν 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.Η μεταρρύθμιση αυτή αποσκοπεί στην εξισορρόπηση "του δασμολογικού ελλείμματος, η οποία έγκειται στη διαφορά μεταξύ αυτού που στοιχίζει η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και αυτού που λαμβάνει κανείς από την πώλησή του", εξήγησε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία.

"Είναι μία από τις πιο απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, καθώς το χρέος που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις φτάνει τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ και αν δεν βάλουμε ένα φρένο, μπορεί να αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 5 δισεκατομμύρια", δήλωσε η ίδια.

Η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει επίσης την εισαγωγή νέων φόρων για την πυρηνική ενέργεια, έναν φόρο για την υδροηλεκτρική ενέργεια, όπως και έναν φόρο 6% στην παραγωγή ενέργειας εν γένει.

Η μεταρρύθμιση αυτή θα εφαρμοστεί σε "δύο φάσεις", διευκρίνισε ο υπουργός Βιομηχανίας Χοσέ Μανουέλ Σορία. Ο πρώτος στόχος θα είναι "να φτάσουμε σε ένα δασμολογικό έλλειμμα ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ φέτος", έναντι 5 δισεκατομμυρίων ετησίως το 2010 και το 2011, και στη συνέχεια "από το 2013 δεν θα μπορεί πλέον να υπάρχει δασμολογικό έλλειμμα", εξήγησε ο ίδιος. 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top