Select Menu

Ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, δήλωσε πρόσφατα ότι η Noble Energy θα διεξάγει δεύτερο γύρο γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 12 εντός του 2013, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου προβλέπεται να ξεκινήσει το 2017 και οι εξαγωγές από το 2019.

Τα αποθέματα του Οικοπέδου 12 εκτιμάται ότι κυμαίνονται έως και στα 8 τρις κ.π., ενώ ο κ. Συλικιώτης τόνισε ότι τα αναμενόμενα έσοδα από τις άδειες και για τα υπόλοιπα οικόπεδα της ΑΟΖ μπορούν να αποφέρουν στο κράτος έσοδα 300 εκατ. ευρώ. 

Τέλος, η αμερικανική εταιρεία δέχτηκε πρόσφατα προσφορές που αφορούν εργολαβικά συμβόλαια, πράγμα που σημαίνει ότι συνεχίζει την ανάπτυξη του κοιτάσματος. Σύμφωνα με τους αναλυτές, το συνολικό κόστος ανάπτυξης του Οικοπέδου 12 θα ανέλθει μαζί με τους απαραίτητους αγωγούς μεταφοράς του αερίου κοντά στα 3,5 δις μακροπρόθεσμα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top