Select Menu

Μήνυση για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και πέντε στελεχών της εταιρείας ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ, κατέθεσαν, οι τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Γενική, Millenium, HSBC και Ελληνική, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννη Σακελλάκο.

Οι επτά τράπεζες ζητούν την ποινική δίωξη του επιχειρηματία και των συνεργατών του για τα αδικήματα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, χειραγώγησης μετοχών της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ, κατάχρησης προνομιακών πληροφοριών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η NEOXHMIKH, εταιρία συμφερόντων Λαυρεντιάδη, πουλήθηκε το 2008 στον όμιλο «Carlyle» με αντίτιμο 750 εκατ. ευρώ, με δημόσια πρόταση, ενώ λίγο αργότερα η εταιρεία, αν και είχε υψηλό δανεισμό και εμφάνιζε μικρότερο τζίρο, επαναπουλήθηκε με 90 εκατομμυρίων ευρώ σε σχήμα του Έλληνα επιχειρηματία.

Οι Τράπεζες φέρονται να κατηγορούν τον επιχειρηματία και τους συνεργάτες του ότι εμφάνισαν αλλοιωμένους ισολογισμούς της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ, ώστε να αυξήσουν την αξία της μετοχής της εταιρείας και να είναι εφικτή η δανειοδότησή της με ποσά περίπου 500 εκατ. ευρώ.
Την υπόθεση έχει αναλάβει ο εισαγγελέας Ι. Δραγάτσης, ο οποίος είχε χειριστεί και τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank.

Για την υπόθεση της Proton έχει ασκηθεί σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 27 ατόμων ποινική δίωξη για κακουργηματικές κατηγορίες.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top