Select Menu

Διαφορετική αντίληψη για τη στρατηγική απέναντι στην τρόικα φάνηκε να έχουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας...

Οι χθεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα έφεραν στο φως ένα μείζον ζήτημα που μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τη χώρα.

Από τη μια ο κ. Σαμαράς έβαλε κόκκινες γραμμές, ζήτησε αλλαγές και εγγυήθηκε μεταρρυθμίσεις και από την άλλη ο κ. Στουρνάρας που με δήλωσή του υποστήριξε ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτε ακόμη και πρέπει πρώτα να επαναφέρουμε το πρόγραμμα σε τροχιά.

Ο έλληνας πρωθυπουργός προσπάθησε να στείλει το μήνυμα ότι το πρόγραμμα «δεν βγαίνει και χρειάζονται αλλαγές», ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας «βλέπει φως στο βάθος του τούνελ» μέσω της πιστής εφαρμογής του προγράμματος.

Το ζητούμενο και για τους δύο είναι αρχικά η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, αλλά απ’ ότι φαίνεται διαφωνούν στη μέθοδο. Για τον κ. Σαμαρά υπάρχει ο παράλληλος δρόμος της εφαρμογής με σημαντικές βελτιώσεις στη συνταγή του Μνημονίου, ενώ για τον κ. Στουρνάρα η αξιοπιστία θα κατακτηθεί με την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου.

Η διαφαινόμενη ύπαρξη δύο γραμμών στην κυβέρνηση μπορεί να μας στείλει πιο γρήγορα στον όλεθρο αφού κινδυνεύει η κυβέρνηση να κατηγορηθεί ότι εξαπατά τόσο τον ελληνικό λαό όσο και τους εταίρους μας, εκτός αν αυτή η διγλωσσία αποτελεί πολιτική στρατηγική…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top