Select Menu

Στη φωτο: Χίκμαν (Siemens) - Καράβελας - Ντόμπεγκ - Γεωργίου 

Όταν ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Σκοπιανό και την σύμβαση του ΟΤΕ (είναι πια κοινό μυστικό και κανείς δεν μπορεί να το αρνείται, ακόμα και οι πιο ακραιφνείς της τότε Πολιτικής Άνοιξης,) ο νέος φορέας του μέλλοντος πρωθυπουργού, έπρεπε να επιβιώσει οικονομικά. Και αυτός και ο ίδιος ο πρόεδρος του που μετά την διάλυση του στα μέσα του 2000, ο κ.Σαμαράς ιδιώτευσε. Το πως επιβίωσε ανεπάγγελτος και χωρίς μισθό από το δημόσιο είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στα επόμενα επεισόδια, μέχρι τη στέψη του! 

Άνθρωποι που θυμούνται καλά τις ορμητικές ομιλίες αλλά και τις πυκνές συγκεντρώσεις της Πολιτικής Άνοιξης κατά την ίδρυσή της, ενθυμούνται ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που εγείρει μεγάλες αμφιβολίες αλλά και ερωτήματα. Στην πρώτη μεγάλη συγκέντρωση της Πολιτικής Άνοιξης το 1994 ανάμεσα στους πολλούς και ενθουσιώδεις προσκεκλημένους στο Καλλιμάρμαρο ήταν και δύο πολύ γνωστά πρόσωπα που απασχόλησαν την επικαιρότητα με τις προφυλακίσεις και τα εντάλματα για την υπόθεση με το λάδωμα του πολιτικού κόσμου από την ΜΙΖ-ΕΝΣ: Ο Χρήστος Καραβέλας, γνωστός στη Siemens Ελλάς με το πλακατζίδικο παρατσούκλι «Taxis», λόγω του ότι γύριζε από τα ταξίδια του στη Γερμανία με τεράστιους λογαριασμούς από ταξί, και ο" έτερος κατηγορούμενος, Ηλίας Γεωργίου, εκ των βασικών παραγόντων που προετοίμασαν και έκλεισαν τις μεγάλες προγραμματικές συμφωνίες με τον ΟΤΕ καθ' όλη τη δεκαετία του 1990.

Μάλιστα όπως είχε γράψει το antinews.gr (για τα δύο πουλάκια) στους πολιτικούς εκείνης της περιόδου όλων των παρατάξεων πρέπει να αποδοθούν και οι πολιτικές ευθύνες για την λεηλασία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών και του ΟΤΕ από την Siemens και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ που ξεκίνησε από τότε που ο αείμνηστος Χ. Φλωράκης είπε στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ότι πρέπει να βοηθήσουν «το γιο του Πέτρου» (Η Siemens, ο Μητσοτάκης, ο Φλωράκης και «ο γιος του Πέτρου»).

Εαν συνυπολογιστούν όλα όσα έχει πει και ο Στέφανος Μάνος στο βίντεο που ακολουθεί για τον Κόκκαλη και τους ανθρώπους της Siemens που πήγαν στο γραφείο του και τον πίεζαν να μην προχωρήσει στον στρατηγικό επενδυτή για τον ΟΤΕ (για να πάρει τη δουλειά η Intracom, ο Σωκράτης Κόκκαλης και οι Γερμανοί) δεν έχουν άδικο όσοι ρίχνουν βαριές σκιές στο ρόλο Σαμαρά εκείνη την περίοδο.

Κάποιοι το προχώρησαν πέρισσότερο. Δεν μας έφεραν όμως ποτέ αποδείξεις. Ότι όλα τα χρόνια της σιωπής, ο Αντώνης δεν ξέμεινε από "χορηγούς".





Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top