Select Menu

Γράφει ο Παύλος Γ. Σφέτσας
(pallerios.blogspot.com)

Πολλά και ποικίλα είναι τα σχόλια σε διάφορες ιστοσελίδες μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» από τον Πάνο Καμμένο. Αν κάτι τα χαρακτηρίζει είναι η αυξανόμενη δυναμική που δίνουν στο νέο κόμμα, μιας και οι δηλώσεις στήριξης πληθαίνουν καθημερινά. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σχόλια απ’ όλη την επικράτεια –και όχι μόνο- που δηλώνουν στήριξη στους «Ανεξάρτητες Έλληνες». Αριθμητικά ακολουθούν οι προειδοποιήσεις προς τον συνιδρυτή του νέου πολιτικού φορέα να μην προδώσει αυτή την εμπιστοσύνη. Έπειτα η ποικιλία των μηνυμάτων χαρακτηρίζει τα υπόλοιπα και αφορούν απορίες, προτάσεις και ενστάσεις. Αν λάβουμε υπόψη μας και την ζωντανή συνομιλία (τσατ) του Πάνου Καμμένου στο enikos.gr την Παρασκευή, ημέρα ίδρυσης των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», τότε μπορεί κάποιος να πάρει αρκετές απαντήσεις.
Καταρχήν στο τσατ δήλωσε μη μασόνος, και Έλληνας Ορθόδοξος… Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ιδεολογικά τοποθετούνται στην …Ελλάδα. «Είμαι δεξιός, είσαι αριστερός, είναι κεντρώος αλλά ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, καταλάβετέ το!», απάντησε χαρακτηριστικά. Κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται γίνεται πράξη καθώς σε ερώτηση για το κατά πόσο καλέστηκαν να ενωθούν κάτω απ’ τα κοινά τους προτάγματα οι αντιμνημονιακές δυνάμεις και κατά πόσο αυτό είναι δυνατό, τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή έχει ήδη ξεκινήσει. Επίσης σχολίασε ότι πρέπει να ανατρέψουμε την μεταπολίτευση η οποία «μεταμορφώθηκε από τις μαύρες σακούλες του κομματικού χρήματος την αναξιοκρατία και τους χρηματοδότες προμηθευτές».

Πολύς λόγος γίνεται σχετικά με τα όσα αναφέρει η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος για την παραμονή της στην Ε.Ε. και το ευρώ, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν αποδέσμευση και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. «Η ΕΕ έγινε για να συνεργάζονται οι χώρες της Ευρώπης ως ισότιμοι εταίροι και όχι ως υποτακτικοί της Γερμανίας. Π.χ. δεν δανείζεις τον εταίρο σου με 7% εισπράττοντας 6% τοκογλυφικό τόκο», δήλωσε ο ίδιος με πολίτες να αντιτείνουν ότι στην Ε.Ε. της έλλειψης δημοκρατίας η Ελλάδα δεν έχει θέση. «Δεν μπορεί να δεχθούμε για κανέναν λόγο να πληρώνονται πρώτα οι πιστωτές και ο λαός να πεινάει. Δεν είναι δεκτή από καμία διεθνή σύμβαση η κατάργηση της ασυλίας του κράτους» επισήμανε στο τσατ ο Π. Καμμένος και γι’ αυτό πλανάται η απορία σχετικά με τη δραχμή. «Το παραμύθι της απειλής ότι θα μας γυρίσουν στη δραχμή δεν υπάρχει. Είναι εφεύρημα του Παπαδήμου-Goldman sachs και των τραπεζιτών για να απειλούν και να τρομοκρατούν τους Έλληνες», τόνισε. Άξιο αναφοράς είναι πως θα συνταχθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος, όπως ξεκαθάρισε.

Όπως προανέφερα οι περισσότεροι πολίτες συνιστούν στον Πάνο Καμμένο να μην τους προδώσει την εμπιστοσύνη, και να μην έχει στελέχη ήδη δοκιμασμένα από άλλα κόμματα. Πως θα επιλεγούν οι υποψήφιοι βουλευτές; «Τα ονόματα των υποψηφίων θα τα επιλέγετε εσείς, η άμεση δημοκρατία προστατεύει το αύριο από τους αρουραίους του παρελθόντος» με «ανοιχτές διαδικασίες», όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος. Άρα απ’ ό,τι καταλαβαίνει κανείς, οι πολίτες θα επιλέξουν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι σε κάθε νομό, άσχετα με τις επιλογές του συνιδρυτή σε στελέχη που ήδη διατέλεσαν ή διατελούν βουλευτές. Άρα ο κόσμος θα πιέσει προς την κατεύθυνση του να γίνει ή να μην γίνει κάτι. Ο ίδιος πάντως απάντησε ότι «δεν ξεκινάμε να κάνουμε υποκατάστημα κανενός παλαιού κόμματος, είμαστε ΠΟΛΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και χτίζουμε το αύριο χωρίς παλαιά υλικά»… Άλλωστε και ο ίδιος τόνισε ότι ξεκινάμε να υιοθετήσουμε το μοντέλο της Ισλανδίας σε επισήμανση να νομοθετούν οι πολίτες.

Προσωπικά θα στηρίξω το νέο –θέλω να πιστεύω- ξεκίνημα. Αναφορικά με τα της Ε.Ε. και δραχμής δεν έχω ξεκάθαρη γνώμη, μιας και οικονομολόγος δεν είμαι. Θαρρώ όμως ότι η πλούσια ελληνική γη φτάνει να θρέψει τα παιδιά της και φυσικά καμία σχέση δεν θέλω να έχω με Ευρωπαίους που κονομάνε με τα κλεμμένα αρχαία γλυπτά μας, προστάζοντας να πουληθούν νησιά, μνημεία κτλ. Σχετικά με τους βουλευτές που θα στελεχώσουν τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ο Πάνος Καμμένος είπε ακόμη ότι «βουλευτές που δεν ψήφισαν το μνημόνιο 1 και 2 και δεν έχουν προκαλέσει πιστεύω ότι δικαιούνται να συμμετέχουν». Του ΠΑΣΟΚ επ’ ουδενί θα έλεγα… Για μένα η μείωση στις συντάξεις είναι κλοπή και πρέπει να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες για όλα τα αντισυνταγματικά εκτρώματα που ψήφισαν. Οι της ΝΔ υπενθυμίζω ότι όλοι, πλην Καμμένου, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν τραπεζίτη, χωρίς την εντολή του λαού. Σκέφτομαι επίσης ότι και με τα όχι στο μνημόνιο 2 ακόμη, που τελικά πάρθηκαν πίσω, τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι περνούν. Άρα το όλο σκηνικό δεν συγκινεί κανέναν πολίτη…

Μέλημα θα πρέπει να είναι η επιλογή των κατάλληλων προσώπων για κάθε θέση και φυσικά νέα παιδιά, άφθαρτα στην πολιτική. Να μην περπατούν δίπλα σου και σε πιάνει η σαπίλα. Καταλαβαίνω ότι χρειάζεται και η εμπειρία, αλλά προσοχή στην επιλογή γιατί εδώ δεν είναι Αργεντινή και ο κόσμος δεν δίνει εύκολα την τελευταία του ευκαιρία. Επαναλαμβάνω ότι άλλωστε η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τα κάτω. Χρειάζονται νέοι άνθρωποι και υπάρχουν αξιωματικοί, αγρότες, επιστήμονες, μητέρες, άνεργοι. Εξειδικευμένα και ελεύθερα μυαλά που πρέπει να βγουν μπροστά και παραμένουν φιμωμένοι. Που θέλουν επιτέλους να πάρουν τη θέση που τους ανήκει, ώστε όλοι μαζί πια να οικοδομήσουμε από την αρχή και συλλογικά την αγαπημένη μας πατρίδα, πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες και ενάντια στη Νέα Τάξη της υποδούλωσης και της σκλαβιάς. Εδώ πλέον δεν χωράνε μικροεγωισμοί για το ποια ομάδα έχει δίκιο και πως θα υλοποιήσει τα δικά της, αλλά ούτε και διχαστικά διλλήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του. Ενότητα χρειαζόμαστε μόνο…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top