Select Menu

Δυστυχώς ζούμε μέρες της απόλυτης παρακμής της Ελληνικής Τηλεόρασης Ζούμε μέρες που η Ελληνική τηλεόραση προάγει την "πουτανιά" και μέσω αυτής την αποχαύνωση ενός λαού.
 Συγκεκριμένα μιλάμε για τις εικόνες που είδαμε σε  κακής ποιότητας ριάλιτι, αμερικανικής απομίμησης, που έβαλαν ημίγυμνα κοριτσια να παρελάσουν μπροστά σε υποτιθέμενους πεινασμένους σεξουαλικά εργάτες.

Μήπως πρέπει όσο είναι ακόμα νωρίς να αντιδράσουμε, υποβάλλοντας μαζικές αγωγές εναντίον καναλιών και ΕΣΡ ζητώντας αποζημιώσεις για ηθικές (στην κυριολεξία) βλάβες της κοινωνίας μας;

Για το συγκεκριμένο ριάλιτι διαβάστε το παρακάτω πολύ καλό άρθρο  της Μαριαννας Τζιαντζής στην Καθημερινή)  
«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα...»

Οταν η εργατική τάξη δεν πάει στον παράδεισο, τότε ο παράδεισος ή μάλλον τα ουρί του τηλεοπτικού παραδείσου πηγαίνουν σ’ αυτήν, πηγαίνουν στον «χώρο της». Ο χώρος ήταν το εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου των Λατομείων Διονύσου, ενώ τα ουρί ήταν οι παίκτριες του ριάλιτι «Next Top Model» (ΑΝΤ1). Περίπου μια ντουζίνα κοπέλες έκαναν πασαρέλα με σέξι εσώρουχα σε ένα μεγάλο βιομηχανικό υπόστεγο μπροστά σε καμιά δεκαπενταριά εργάτες, που είχαν παραταχθεί σε μια γραμμή, φορώντας μπλε φόρμες και πορτοκαλιά κράνη.

Μία μία οι κοπέλες, λυγερές και κουνιστές, κάνουν ένα αλέ-ρετούρ και ύστερα μιλούν μπροστά στην κάμερα για το πώς ένιωσαν. Κάποιες παραδέχονται ότι κάπως κόμπλαραν, αλλά το ξεπέρασαν. Αλλες, πιο αγέρωχες, δηλώνουν ότι δεν επηρεάστηκαν από την παρουσία των εργατών: «Δεν ντράπηκα καθόλου, δεν ντρέπομαι για το σώμα μου… ήμουν συγκεντρωμένη στον στόχο μου».

Δύο κοπέλες, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ΑΝΤ1, αρνήθηκαν να παρελάσουν με εσώρουχα και «τιμωρήθηκαν» από την παραγωγή με λιγότερα «click» στη φωτογράφιση της εβδομάδας. Μια κοπέλα δηλώνει ότι το έκανε με βαριά καρδιά: «Στην αρχή δεν ήθελα με τίποτα να το κάνω. Ντρεπόμουνα απερίγραπτα πολύ, αλλά μετά σκέφτηκα ότι είναι η δουλειά μου… Κοιτάς μπροστά, κοιτάς μόνο τους κριτές που είναι καταρτισμένοι στον χώρο τους».

Η ντροπή δεν ανήκει στα κορίτσια, αλλά σε εκείνους τους «καταρτισμένους» που χρησιμοποίησαν τους εργάτες σαν ζωντανό ντεκόρ: από τη μια, οι σέξι αιθέριες υπάρξεις και, από την άλλη, τα αρσενικά, τα «άτομα». Οι εργάτες ήταν κόσμιοι, δεν έλεγαν χοντράδες, μόνο σφύριζαν κλέφτικα, χειροκροτούσαν, έβγαζαν επιφωνήματα, α-ου, α-ου, και ενθάρρυναν τις κοπέλες με φράσεις όπως «με αέρα, με αέρα!». Στο τέλος ούρλιαξαν εν χορώ «όλε, όλε!» και πέταξαν τα κράνη τους στον αέρα, με λίγα λόγια φέρθηκαν σαν λιγούρια, που όμως δεν ξεπερνούν τα όρια, που συμμορφώνονται με τις σκηνοθετικές οδηγίες.

Στην Ελλάδα της κρίσης, η «περήφανη και αθάνατη εργατιά» του Τσιτσάνη γελοιοποιείται οικειοθελώς(;), όπως και οι κοπέλες που γίνονται βορά της κάμερας. Και αν κάποια από τα επίδοξα μοντέλα ήταν κόρη ή εγγονή εργάτη; Μπαμπά, μην κλαις, ο αγώνας τώρα δικαιώνεται… Για δες πώς «γράφεις» στον φακό!

Φαίνεται πως μετά τους εργάτες ορυχείου που επί 66 ημέρες ήταν θαμμένοι ζωντανοί στη μακρινή Χιλή, το προστατευτικό κράνος γίνεται αξεσουάρ της μόδας – αν και το επεισόδιο αυτό προφανώς γυρίστηκε πριν από τη διάσωση των 33 μεταλλωρύχων.

Ισως η επόμενη πασαρέλα να είναι ένα Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ή ένας χώρος σίτισης αστέγων ή ένα κέντρο κράτησης μεταναστών, αν και το απόλυτο σόου θα ήταν να κάνουν οι εργάτες πασαρέλα με σέξι εσώρουχα και το επιτελείο του «Next Top Model» (κριτές, μοντέλα, εκπαιδευτές, παρουσιαστές) να εργαστούν μια (1) ημέρα σε κάποιο λατομείο.

Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top