Select Menu

Image result for εικόνες συλλαλήτηρια μακεδονια γενέθλια
Σε ποιόν άραγε απευθύνονται οι διαδηλώσεις των Ελλήνων; Τί θέλουν  μέσα από συλλαλητήρια να διατρανώσουν οι  Έλληνες, τώρα που συζητιέται και πάλι η επιδίωξη της γείτονος νεόκοπης χώρας, η οποία προέκυψε ως μέσον για την διασκέδαση ενός ανθρώπινου καπρίτσιου;  Η άρνηση των Ελλήνων να δεχτούν την "αυτοδιάθεση" των γειτόνων, έχει την αιτία της στο ότι  οι γείτονες εποφθαλμιούν την ιστορία και τις ρίζες μας, την χώρα και την εδάφη μας. 
  • Οι Έλληνες, με τα συλλαλητήρια αυτά απευθύνονται πρωτίστως στην ηγεσία της χώρας μας, αλλά  και σε όλους τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού, οι οποίοι διαπραγματεύονται, συμβάλλονται, και είτε ενδίδουν στις πιέσεις των άλλων ή αγωνίζονται υπέρ των δικαίων μας.
  • Θα δανειστώ τις φράσεις του Μίκη μας, που λέει πως "Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα την ξεπουλάς- αυτό είναι ραγιαδισμός" και "Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός!"
  • Δεν απαιτούμε από τους ξένους να κάνουν κάτι, όσο το να απέχουν από προκλήσεις και εχθρικές ενέργειες σε βάρος μας. Σε βάρος της ιστορίας, της αλήθειας και του πολιτισμού μας. Ζητούμε να σεβαστούν τον σύγχρονο πολιτισμό, του οποίου ισχυρίζονται ότι είναι φορείς. Ζητούμε να μην σφετερίζονται  την ιστορία, τον πολιτισμό και την επικράτειά μας,  γιατί είμαστε αποφασισμένοι να τα υπερασπιστούμε, ενωμένοι και πεπεισμένοι για το υπερχιλιόχρονο δίκιο μας.
  • Και πάλι θα δανειστώ τις φράσεις του Μίκη μας, που αναρωτιέται: "Πώς να είμαι «κοσμοπολίτης» όταν με όλα αυτά τα μυθεύματα κάποιοι επιδιώκουν να ακρωτηριάσουν την πατρίδα μου;" 
  • Ο Μίκης μας, και πάλι θα μιλήσει, για όλους μας: "Όταν βλέπω την υπόθεση αυτή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μας να γίνεται πρόσχημα στα χέρια κάποιων σκοτεινών δυνάμεων που εκμεταλλεύονται τους λαούς και το τελικό αποτέλεσμα να είναι να κινδυνεύει αυτή τη στιγμή η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μου, δεν είναι δυνατόν να μην αντιδράσω με όλες μου τις δυνάμεις".
Και γιατί άραγε  οι γείτονες σλάβοι άρχισαν προσφάτως να θέλουν να έχουν καταγωγή "Μακεδονική"; 
  • Μήπως γιατί η Μεγάλη Μακεδονία -που αυτοί ονειρεύονται- βγαίνει -με βάση τους χάρτες που αυτοί κυκλοφορούν- μέχρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης;
  • Μα είναι προφανές πως η μακεδονικότητα είναι  είναι αυτή που θα τους δώσει την πρόσβαση στο Αιγαίο! Άλλως, παραμένουν περίκλειστοι κεντροβαλκάνιοι. Η έναντι πάντων απόκτηση, από τους Σκοπιανούς, της μακεδονικότητας, είναι αυτή που θα τους δώσει επιχείρημα για τον επεκτατισμό τους σε βάρος της Μακεδονίας μας, ακρωτηριάζοντας έτσι την πατρίδα μας.
Και τί θα κάνουν οι γείτονές μας αυτοί, όταν άλλοι γείτονες, δικοί τους, θελήσουν να προσαρτήσουν την χώρα τους  και να την εγκολπωθούν, εξαφανίζοντας την -αυτόνομη και νεόκοπη - χώρα τους; Δεν θα αντιδράσουν;
  • Θα τους αρνηθούμε το δικαίωμα στην καταγωγή και την ιστορία τους;  Ασφαλώς όχι! 
  • Για τον ίδιο λόγο, δεν θα αποδεχθούμε να οικειοποιηθούν την δική μας!


Κι όσο για τον ενδοιασμό που εκφράστηκε από κάποιον ανναγνώστη, σε προηγούμενο σημείωμά μου, συμμερίζομαι πως τα πολιτικά λάθη του παρελθόντος, ασφαλώς εξακολουθούν να παραμένουν, αλλά  για να φρονηματίζουν. Και οι πολιτικές-ηθικές αταξίες και οι ευκαιριακές ωφελιμιστικές συναλλαγές, ποτέ δεν χάνουν τον χαρακτήρα τους, ως τέτοιες.

Επίσης, το γεγονός της αντίστασης στους Γερμανούς, δεν μπορεί να ξεπλύνει τις αγριότητες που διαπράχθηκαν κατά τον εμφύλιο, ούτε να σκεπάσει τους ιδιοτελείς σκοπούς που αποδείχθηκε πως υποκρύπτονταν. Και τούτο, γιατί χάριν αυτών των ιδιοτελών πολιτικών σκοπών, υπηρετήθηκαν τα  ξένα πολιτικά παίγνια της διεθνούς γεωπολιτικής σκακιέρας και των συναφών συμφερόντων, κατά της πατρίδας μας, του λαού και του πολιτισμού μας.

Ο πόλεμος έχει αγριότητες και λάθη. Γι' αυτό δεν μπορεί να διαγραφούν ελαφρά τη καρδία τα ένθεν και ένθεν εγκλήματα και οι αγριότητες. Αλλά δεν θα πρέπει να αποτρέψουμε  το καλό που θα μπορούσε να παραχθεί -με ενσυναίσθηση, μεταμέλεια και εντιμότητα- στο μέλλον.

Σήμερα  δεν μπορεί να επιτρέπουμε να συνεχίζονται τα ίδια λάθη, μνησικακώντας στην επιπολαιότητα και την υστεροβουλία κάποιων, άσχετα από την σημερινή θέση τους στο πολιτικό στερέωμα. [Βέβαια αυτοί έχουνε χάσει την καλή μαρτυρία. Γι' αυτό και οι προτάσεις και τα έργα τους πρέπει να είναι πολύ σπουδαία και να διαπνέονται από αδιάσειστη ακεραιότητα]. Δεν επιτρέπονται πια αγριότητες ούτε από αυτούς που έχουν το λάθος επιχείρημα, αλλά ούτε και από εκείνους που έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπίζουμε την πατρίδα μας και τον πολιτισμό μας, κι όποιος έχει αντίρρρηση σ' αυτό, θα μας βρίσκει σθεναρά αντίθετους, και δεν θα μπορεί να μας ξανα-πλανέψει κανένας δημαγωγός.

Πρέπει όμως να βρούμε τον τρόπο. Να αποκτήσουμε αξιοπρεπή και ικανή διπλωματία, που να πιστεύει σε αυτό που προσπαθεί κι όχι να χρησιμοποιεί την θέση της και την ανατεθειμένη υπηρεσία προστασίας των εθνικών συμφερόντων, για το κομματικό της ονόρε.

Απαιτείται πια, να είμαστε συνειδητοί πολίτες, συνειδητοί απόγονοι  του πολιτισμού που φέρουμε και που δεχθήκαμε. Και να καταδειχθούμε άξιοι πρόγονοι για τους επιγόνους μας.Να είναι συνειδητή η φιλόπατρις στάση μας, σταθερή η απόφασή μας, και  βαθειά η πεποίθησή μας πως ο καθένας μας πρέπει να κάνει το χρέος του. Οποιαδήποτε στιγμή κι αν το συνειδητοποιήσει. Ποτέ δεν είναι αργά για να αγαπήσουμε τις ρίζες μας. Για να μην ξεραθούμε ολότελα.

Αν εμείς που αγαπάμε την πατρίδα μας και τον πολιτισμό μας είμαστε αδόκιμα δείγματα, εκείνοι που τον μισούν μπορούν να κάνουν εναντίον του οποιαδήποτε αγριότητα.

Κι ο Μίκης, όπως και να το κάνουμε, έχει σπουδαία θέση στον Ελληνικό Πολιτισμό, γιατί είναι ένας δημιουργός, που όλη του η δημιουργία τιμά την πατρίδα μας και τον Ελληνισμό, σ' όλα τα πλάτη  και τα μήκη του μελλοντικού χρόνου, κι όπου γης.

* Το σημείωμα αυτό γράφτηκε χάρη στην αντίρρηση σχολιαστή [του "Κ.Παλαιολόγου"] στο προηγούμενο  σημείωμά μου εδώ, στον Λόγιο Ερμή.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top