Select Menu

 screen-shot-2017-01-02-at-15-01-52
Στον πολιτικό μας βίο εκείνο που χρειαζότανε ήταν η διαφάνεια στις πράξεις της διοίκησης και της εξουσίας, δηλαδή του κυβερνώντος αλλά και του αντιπολιτευομένου πολιτικού προσωπικού.
Γιατί, ας μην μας διαφεύγει, όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση ανήκει στην εξουσία του τόπου, ως δυνάμει κυβέρνησή του.

Το άλλο εξίσου αναγκαίο και απαιτούμενο ήταν η ανάπτυξη. Αναγκαίο για την εκκίνηση της οικονομίας και απαιτούμενο για την σταθεροποίησή της και την απόδοση αποτελεσμάτων.

Μπορεί να μην είναι προφανές σε κάποιον που από πάντα είχε ό,τι επιθυμούσε (ή που αποκτούσε ό,τι επιθυμούσε λόγω της έντασης της απαίτησής του, π.χ. κατατρομοκρατώντας τους αντιπάλους του), πως  αυτό το  αποτέλεσμα της ανάπτυξης θα παραχθεί μόνο υπό σοβαρές προϋποθέσεις.

Η κυβέρνησή μας έλαβε την εντολή να αλλάξει το πολιτικό και οικονομικό τοπίο της χώρας επί τα βελτίω και καταπιάστηκε με το έργο αυτό. Αλλά έδειξε άμετρη αλαζονεία, υπεροψία, αψύτητα στους τρόπους και την «αδαωσύνη» του άπειρου, σε όλα τα μέτωπα.

Ο καλόπιστος πολίτης ενθουσιάστηκε με τις πατριωτικές «κορώνες» των πρώτων ημερών. Το ίδιο και ο επιφυλακτικός. Δεν μπορούσε, να μεμψιμοιρίσει στην διακήρυξη της αγωνιστικότητας, στην πίστη για το καλύτερο, στην ελπίδα για την δυνατότητα που επεδείκνυε η κυβέρνηση των πρώτων ημερών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γιατί όλα αυτά ήταν καλοδεχούμενα, ευχάριστα και θετικά. Αλλά συνεχίστηκαν για μήνες, χωρίς κανένα αποτέλεσμα επί του ζητουμένου. Κάτι σαν επαναστατική γυμναστική. Κάτι σαν διαδήλωση κατά αναρμοδίων, και σαν ξεσπάσματα αντίδρασης ή εναντίωσης στην εξουσία!

Ο καιρός περνούσε, κι οι μεγάλες κουβέντες κατά των δανειστών-εταίρων κι εξουσιαστών, οι διακηρύξεις, οι επαναστατικές κορώνες και οι δηλώσεις υπερηφανείας αντί να μας ενθουσιάζουν, άρχισαν να μας φέρνουν ντροπή. Γιατί ήταν απροσανατόλιστες. Ήτανε φανφάρες. Ήτανε «μαγκιές». Ήτανε παιδικές αντιδράσεις -από άγνοια- των κυβερνώντων, μπροστά στην εξουσιαστική μανία των συνομιλητών. Έλειπε (κι έγινε πια ολοφάνερο) η γνώση των πραγμάτων, η γνωριμία του πολιτικού περιγύρου των διαπραγματευτών, η κατανόηση του βάθους και της προοπτικής του προβλήματος γι' αμφότερες της πλευρές, και έλειπε, εντελώς, η μέριμνα των κυβερνώντων για την προστασία και την διαφύλαξη της εθνικής μας αξιοπρέπειας και προοπτικής. Δηλώσεις, δηλώσεις, τερτίπια, φιγούρες! Έργο; Ακόμα να φανεί στον ορίζοντα της ελληνικής κοινωνίας!

Από διαφάνεια, είμαστε στην κορυφή! Τα πρόσφατα δημοσιεύματα δείχνουν ότι όλα πλέον είναι -όχι διάφανα-, αλλά προφανή! Όλα, και -κυρίως- η πρακτική της αδιαφάνειας στην διαχείριση της αριστερής εξουσίας, λόγω του -εξ ορισμού δεδομένου ...- ηθικού της πλεονεκτήματος!

Όσο για την ανάπτυξη, βρίσκεται και αυτή στην κορυφή! Έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ η ανοησία στην πολιτική, η ασυδοσία στην διαχείριση της εξουσίας, η αναποτελεσματικότητα στην οικονομική ανάκαμψη και η αδυναμία στην διαπραγμάτευση, που διακυβεύονται πλέον τα πάντα. Το ίδιο, ακριβώς, όπως και με τους προηγούμενους!

Αυτό τελικά που διάφανα αναπτύχθηκε είναι η αλυσιτελής πολιτεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Τί κρίμα, τόση αναμονή να αποδειχθεί μάταιη και η μεγάλη ελπίδα να αποδειχθεί φρούδα!

Σας παρακαλούμε, λυπηθείτε τους εαυτούς σας, για τους τόνους ντροπής που θα σας σκεπάσουν αν συνεχίσετε έτσι, και κάντε κάτι, για να μειώσετε αυτό το φορτίο, που είναι επονείδιστο για σας, και ασήκωτο για όλους εμάς!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top