Select Menu


Δύο οδηγούς του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές στην Κακαβιά, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, καθώς μετέφεραν στη χώρα μας προπαγανδιστικό υλικό!

Όπως μετέδωσε η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα epiruspost.gr, στην κατοχή των δύο κρατικών υπαλλήλων Αλτίν Τάφα και Αγκίμ Ασλάνι βρέθηκαν βιβλία, φυλλάδια και χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας», τα περισσότερα στην αλβανική γλώσσα.

Το υλικό κατασχέθηκε ως προπαγανδιστικό και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα ελεγχθεί στο σύνολό του από τις ελληνικές υπηρεσίες.

Μετά την σύλληψη των δύο κρατικών υπαλλήλων παρενέβη η Αλβανική Πρεσβεία αλλά και το Αλβανικό Προξενείο που βρίσκεται στα Γιάννινα.

Ο εκπρόσωπος του Αλβανικού ΥΠΕΞ σε δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Δευτέρας στο Top Channel υποστήριξε ότι οι δύο οδηγοί μετέφεραν τα βιβλία για τα παιδιά των λαθρομεταναστών. Σημείωσε ότι η Ελληνική πλευρά θεώρησε ότι περιέχουν ευαίσθητα ιστορικά στοιχεία ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι οι διπλωματικές αρχές της χώρας του «εργάζονται προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κράτησης αλλά και η τύχη των βιβλίων»!

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοια σύλληψη στην Κακαβιά και εν πολλοίς οφείλεται στους αυξημένους και εξονυχιστικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, με βάση όσα ακριβώς προβλέπει και η συνθήκη Σένγκεν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα προηγούμενα χρόνια, με χρήση διπλωματικών σάκων, μεταφέρονταν ανάλογο υλικό στην Ελλάδα και κατέληγε σε Αλβανούς μαθητές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι δύο οδηγοί του ΥΠΕΞ οδηγήθηκαν στα Γιάννινα και ήδη απολογήθηκαν στον Εισαγγελέα, από τον οποίο ορίστηκε τακτική δικάσιμος. 

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης δίνουν εκτενή δημοσιότητα στο θέμα αυτό και υποστηρίζουν ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερη όξυνση στις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top