Select Menu

Image result for εικόνες κωστης στεφανόπουλος

Ένας Πρόεδρος, από εμάς. Ένας ταπεινός Πολιτικός, με ήθος και άποψη, με πίστη και προσήλωση στις αξίες του. Που ήταν και είναι αξίες όλων των Ελλήνων.

Γι' αυτό, και όταν εκτέθηκε ανάμεσα στους πολλούς, φάνηκε πόσο αταίριαστος ήταν μέσα σ' εκείνον τον κόσμο. Το σύστημα, που δεν άντεχε το ήθος και την στερρά πίστη του ανδρός στις αξίες, σαν άλλο Αριστείδη, τον εξοστράκισε από την πολιτική καθημερινότητα. Γιατί ήταν Μοναδικός.

Ήταν ενοχλητικός στην καθημερινή πολιτική πραγματικότητα, ως ασύνηθες μέτρο σύγκρισης με τους πολιτικούς ανταγωνιστές και συναγωνιστές του. Όλοι όμως, αναγνώριζαν και συναισθάνονταν, πως ο ανταγωνισμός μαζί του ήταν ασύμφορος για όλους και άδικος για εκείνον.

Ήταν αληθινή ευλογία, που αποφάσισαν να τον επιλέξουν ως επικεφαλής της Πολιτείας μας. Μ' ετούτη την απόφαση το πολιτικό προσωπικό εξιλεώθηκε ενώπιόν του μια και δεν μπόρεσε να κατασιγάσει την διάχυτη πίστη στην αξία του ανδρός.

Και σαν προϊστάμενο κι επικεφαλής της Ελληνικής Πολιτείας, ο λαός τον περιέβαλε μ' εκείνη την αγάπη που αγαπάει κανείς την μάνα του: απλά και αυτονόητα. Δυνατά και ολοκληρωτικά. Και, σε όλα αυτά τα δέκα χρόνια της Προεδρίας του, ποτέ δεν διαψεύστηκε ο λαός στην εμπιστοσύνη και την αγάπη του, προς το πρόσωπο του Κωστή Στεφανόπουλου.

Σήμερα που το χώμα της πατρίδας του τον υποδέχεται, μένουμε φτωχότεροι. Κι άλαλοι πονούμε μπροστά στα προβλήματα, τις απειλές και τα οδυνηρά -ανά πάσα στιγμή- ενδεχόμενα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάζει τον αγαθό και ακέραιο Έλληνα, τέτοιον που σπανίζει στις μέρες και στις ανάγκες μας, κι ας μας φωτίζει η διαδρομή του για τις υποθέσεις της πατρίδας, μια που ο ίδιος έζησε ταπεινός κι αφοσιωμένος σε αυτήν, και σε όλους εμάς, για χάρη της.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top