Select Menu


Δεν ξέρω από Brexit και από Grexit, αλλά ξέρω τι έπαθε η χώρα μου και εμείς οι ίδιοι που αποφύγαμε το Grexit και παραμείναμε στην ασφάλεια της λεγόμενης ευρωζώνης.

Εν τάξη, δεν χάθηκε το κωλόχαρτο από τα ράφια των σούπερ μάρκετ όπως έλεγε η κυρία Βούλτεψη, αλλά χάσαμε τη μισή μας σύνταξη που δε φτάνει πια να ζήσουμε και να πληρώνουμε ρεύμα και νερό, μας κόπηκε το μισό επικουρικό, χωρίς να γίνει καμία αύξηση των αποδοχών μας έχουν ακριβύνει τα πάντα και στο σούπερ μάρκετ πρίν μπεις μέσα κάνεις το σταυρό σου γιατί βρίσκεις τα πάντα ακριβότερα κατά 25% λόγω ΦΠΑ και στο τέλος φεύγεις με τα μισά τρόφιμα που είχες ανάγκη, από όσα είχες προγραμματίσει να αγοράσεις.

Χιλιάδες κόσμου τρέφεται από τα συσσίτια της εκκλησίας ή των δήμων και άλλοι από τους κάδους απορριμμάτων.

Το χειμώνα οι άνθρωποι πεθαίνουν από το κρύο, γιατί δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο στις πολυκατοικίες, ή καίγονται που προσπαθούν να ζεσταθούν με ένα κερί που παίρνουν κρυφά από τις εκκλησίες, ή από ξυλόσομπες που είχανε να τις χρησιμοποιήσουν από το 41 .

Στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν ούτε ασπιρίνες για τον πόνο και για να κάνεις μια επέμβαση σου κλείνουν ραντεβού μετά από κάποιους μήνες και εσύ μπορεί εν τω μεταξύ να έχεις αποδημήσει εις Κύριον.

Στα νεκροταφεία πληθύνανε οι ταφές, αλλά λιγοστέψανε δραματικά τα τρισάγια.

Αυτά δε συμβαίνουν μόνο τώρα, αλλά εδώ και έξι χρόνια καθώς υπογράψανε οι κυβερνήτες μας τα μνημόνια για να μας σώσουν.

Τα μισά ίσως και περισσότερα από τα μαγαζιά έχουν βάλει λουκέτο και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που ζούσαν από αυτά, βρεθήκανε στο δρόμο και έπαψαν να πληρώνουν πλέον τα ασφαλιστικά τους ταμεία που κινδυνεύουν κι' αυτά να μαραζώσουν και να βαρέσουν φαλιμέντο.

Άσε πια το Δημόσιο, εκεί να δεις κλαυθμός και οδυρμός.

Είναι γνωστό ότι χιλιάδες από αυτούς είχαν προσληφθεί με ρουσφέτια και έπρεπε να απολυθούν, αλλά σήμερα πηγαίνεις στις διοικητικές υπηρεσίες ας πούμε του παλαιού ΙΚΑ και βρίσκεις ουρές στα γκισέ να περιμένουν τη σειρά τους και μέσα από το γυάλινο χώρισμα να βλέπεις πέντε έξη ξανθές και μελαχρινές να τρέχουν αναμαλλιασμένες και να μη προλαβαίνουν να πάνε ούτε για κατούρημα.

Τη σύνταξη που περίμενες να πάρεις στα γεράματά σου, δεν ξέρεις αν μετά από κα να δυο χρόνια καθυστέρησης θα προλάβεις να την χαρείς ή θα σου χρειαστεί για τα εισιτήριά σου στον άλλο κόσμο

Πριν πηγαίναμε και καμιά τσάρκα μέχρι τη Χαλκίδα να πιούμε κα να ουζάκι, τώρα με την ακρίβεια των διοδίων και της βενζίνης είναι πλέον όνειρο μακρινό και απατηλό.

Και το κυριότερο απ' όλα τα χαμένα, είναι η αξιοπρέπειά μας.

Οι μόνοι λαοί στην Ευρώπη που αντιστάθηκαν επιτυχώς εναντίων της Γερμανικής βαρβαρότητας στο Β' παγκόσμιο πόλεμο ήταν η Ελλάδα και η Αγγλία.

Εμάς τώρα χωρίς Βερμαχτ και στούκας μας κατακτήσανε με το ευρώ και τους οικονομικούς δολοφόνους που μας παρουσίασαν για σωτήρες.

Τώρα ήρθε η σειρά της Αγγλίας να την καταπιεί κι' αυτή το Βερολίνο και η Μέρκελ ετοιμάζεται να εγκατασταθεί στο Μπάκιγχαμ

Αυτά λοιπόν πάθαμε εμείς που αποφύγαμε το Grexit. Για να δούμε τι πάρα πάνω θα πάθουν οι Άγγλοι άμα ψηφιστεί το Brexit και φύγουν.

Λέω τώρα εγώ: μπας και η βουλευτίνα θυσιάστηκε η γυναίκα σαν την Ιφιγένεια για να κερδίσει "το μένουμε Ευρώπη" στο αυριανό δημοψήφισμα που ανεβαίνει ραγδαίως μετά το θάνατό της;

Θεόφιλος Αιγινήτης 
Ζωγράφος - Συγγραφέας 
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top