Select Menu

ndpΣπάνια πια βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση. Είπα κι εγώ, σήμερα να δώ, κι έμεινα κατάπληκτη βλέποντας ένα στιγμιότυπο από την τελευταία εκπομπή στο τσαντίρι του κ. Λαζόπουλου.

Διαπίστωσα ότι ο εκλεκτός του πρωθυπουργού -και προεκλογικά στρατευμένος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ- καλλιτέχνης, σήμερα είχε μια στάση που έκρουε τον κώδωνα της πολιτικής αποτυχίας και της κατολίσθησης των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά αυτό δείχνει πως κι ο ίδιος ο καλλιτέχνης είχε λαθέψει στην εμπιστοσύνη που έδειξε στον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του. Είχε κι αυτός λαθέψει, και απατήθηκε, όπως και όσοι υποστήριξαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά, τί ακριβώς περίμενε ο κ. Λαζόπουλος, και σε τί ακριβώς στηριζόταν τότε η τόσο θερμή υποστήριξή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ;

Για ποιό λόγο πίστευε και υποστήριζε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μας βγάλει από την κρίση; Είχε ουσιώδεις ενδείξεις και στοιχεία, και τί έγιναν αυτά;

Για ποιό λόγο στρατεύθηκε με τη δύναμη του λόγου που του δίνει η δουλειά του και το μέσο που έχει στη διάθεσή του, προσπαθώντας να επηρεάσει την εκλογική μας προτίμηση; Αρκούσε η προσωπική του προτίμηση για να μας παρασύρει;

Δεν αισθάνεται πως δημαγώγησε σε βάρος μας; Δεν αισθάνεται πως αυτή του η τελευταία του κίνηση και δήλωση, στο τελευταίο νούμερο, αντί να συνιστά μια ειλικρινή συγγνώμη, συνιστά μια νέα άφεση στην ασυνέπεια και την ασυδοσία, ή μια νέα πρόσκληση για να συνεχίσουμε την ανοχή μας;

Αγαπητέ κ. Λαζόπουλε, η κυβέρνηση δεν μπορεί να «διορθωθεί», όπως επανειλημμένα την καλείτε στο νούμερο αυτό, γιατί από την αρχή ήταν «εκτός θέματος»! Δεν είχε συναίσθηση ούτε πού βρίσκεται, ούτε τί πρέπει να κάνει, ούτε είχε και τον τρόπο ή τον λόγο να το κάνει!

Επειδή τα μέλη της δεν είχαν ποτέ τους ασχοληθεί με τα ουσιαστικά του τόπου, αλλά μόνο με τις επιθυμίες και τα όνειρα των επί μέρους -πολλά και διαφορετικά ονειρευομένων και επιθυμούντων- μελών του κόμματος!

Επειδή αυτό που κυρίως ενδιέφερε πολλούς στο κόμμα ήταν η αλλαγή του κόσμου, κι όχι η πρόοδος της πατρίδας και η ανακούφιση των πολιτών από τα βασανιστικά παρόντα και τα εφιαλτικά προβλήματα του μέλλοντος.

Επειδή οι κυβερνώντες δεν είχαν ποτέ τους δημιουργήσει! Είχαν κυρίως δηλώσει και επιθυμήσει, διακηρύξει και αγανακτήσει!

Επειδή το κόμμα ποτέ δεν πίστευε στην αξία ή στην ιστορία της πατρίδας, πράγμα αποδεικνυόμενο με πολλαπλές συμπεριφορές χωρίς σεβασμό στο μέλλον και στην προοπτική της, και χωρίς σεβασμό στους αιώνιους συνεκτικούς μας δεσμούς.

Τελικά, τί θέλετε από εμάς κ. Λαζόπουλε αυτή τη φορά;


Σημείωση: Η φωτογραφία που πλαισιώνει το κείμενο έχει ληφθεί από εδώ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top