Select Menu


Ο ρόλος και οι πράξεις του πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας όλα αυτά χρόνια είναι γνωστός. Το θράσος του όμως δεν έχει όρια!

Σύμφωνα με το euro2day.gr, ο Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), αποκάλυψε πως από τον Μάιο του 2008, ο Μπομπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία αναφερόταν πως το δημόσιο χρέος – κάθε μορφής – ήταν πάνω από 800% του ΑΕΠ.

«Τον παρακαλέσαμε να μη το δημοσιεύσει γιατί θα γινόταν χαμός», ανέφερε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιοι τον «παρακάλεσαν». «Αυτή πάντως ήταν η πραγματικότητα και κάνανε ότι δεν την έβλεπαν», τόνισε.

Σχετικά με το χρέος 800% του ΑΕΠ σημειώνεται πως σε αυτό συνυπολογιζόταν και αναλογιστικό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων που ήταν της τάξης του 400% του ΑΕΠ.

Περιγράφοντας την κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, έκανε λόγο για ένα «ναρκοπέδιο στο οποίο έχουμε κολλήσει», ενώ αναφερόμενος στο πως φτάσαμε στην κρίση τόνισε πως «πέσαμε στα βράχια, καθώς η Ελλάδα ακολούθησε λανθασμένες πολιτικές από τη στιγμή που εισήλθε στην Ευρωζώνη». «Αν είχαν γίνει οι διαρθρωτικές αλλαγές η Ελλάδα θα είχε βγει από την ύφεση σε διάστημα 2-3 ετών και με πολύ μικρότερες απώλειες για το ΑΠΕ», υποστήριξε.

Δηλαδή ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, τι μας λέει;

Πως είμαστε στα όρια της εξαθλίωσης σήμερα γιατι το 2009 δεν μπορέσαμε να κρύψουμε οτι το χρέος ειχε ξεπεράσει το 120% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα να μην μας δανείζει κανείς, όταν ένα χρόνο πριν είχαμε πείσει τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ να σφυρίξει αδιάφορα για χρέος ίσο με 800% (!) του ΑΕΠ, περισσότερα απο 2 τρις ευρώ δλδ!!!!

Και εννοείται πως ποτέ δεν θα μάθουμε ποιοι ακριβώς "παρακάλεσαν" τον Μπομπ Τράα να αποκρύψει τα στοιχεία αυτά, όπως εξάλλου κανείς δεν θα κατηγορηθεί ποτέ για αυτην την απίστευτη περίπτωση παραποίησης των οικονομικών στοιχείων του κράτους...

Για αυτό και εσύ κορόιδο Έλληνα, θα πληρώνεις τα κερατιάτικα μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top