Select Menu

Η ιδανική επιχείρηση είναι εκείνη που μπορεί να αποφέρει δισεκατομμύρια, χωρίς κόπο και χωρίς ρίσκο, σε όσους τη διοικούν! Φυσικά, ο λόγος γίνεται για τις τράπεζες, οι οποίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά χώροι υποδοχής μετρητών, άυλων τίτλων και χρεών, που πάλι μεταφράζονται σε μετρητά. Νομιμοποιούνται για το παράλογο και κατόρθωσαν να ποινικοποιηθεί η αντίσταση σε αυτό. Εχουν 100% ιδιωτικά κέρδη και οι ζημιές τους περνούν στους πολίτες, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 100%, διότι όποτε «κοκκινίζουν» χρεώνεται η χώρα μας με έντοκα δάνεια για να τις ξεχρεώσει!

Οταν γίνεται αυτό και οι τράπεζες λαμβάνουν «ενισχύσεις» από το εξωτερικό, για να βουλώσουν οι «τρύπες» που άνοιξαν λόγω των θαλασσοδανείων σε κόμματα, χρεοκοπημένα ΜΜΕ και αεριτζίδικες... μπίζνες, το εγχείρημα λαμβάνει ως όνομα τον ευφημισμό «διάσωση της χώρας» - λες και η χώρα είναι οι τράπεζες. Η Ελλάδα πληρώνει για λογαριασμό τους, αλλά εκείνες δεν εξυπηρετούν τους πολίτες όπως θα όφειλαν.

Οι Ελληνες, είτε εργάζονται είτε όχι, είτε το θέλουν είτε όχι, συντηρούν τις τράπεζες και εξασφαλίζουν το παντεσπάνι των ιδιοκτητών και των υψηλόβαθμων στελεχών αυτών. Ανεργοι και εργαζόμενοι ρίχνουν το εισόδημα ή τα απομεινάρια των διαθεσίμων τους στο Πίθο των Δαναΐδων των «διασωθεισών» τραπεζών.

Τώρα, μάλιστα, έχει θεσμοθετηθεί στα βουβά ένας ιδιότυπος φόρος, τον οποίο εισπράττουν μόνο οι τράπεζες, δίχως να κάνουν απολύτως τίποτα για αυτό! Η προμήθεια που χρεώνουν για κάθε συναλλαγή σε πλαστικό χρήμα είναι εξωφρενική: Περίπου 2% εισπράττουν οι τράπεζες από τον τζίρο που κάνουν τα μηχανάκια POS, τα οποία έχουν εγκαταστήσει πλέον στα περισσότερα καταστήματα - κόστος, το οποίο αφαιρεί επιπλέον ρευστότητα από την αγορά, ενώ η πιθανότερη εξέλιξη είναι η αύξηση της τελικής τιμής των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Η ΓΣΕΒΕΕ έχει επισημάνει αναλυτικά τα προαναφερθέντα σε ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, και το οικονομικό επιτελείο και οι επαγγελματίες όλων των κλάδων αναμένουν και αξιώνουν τα αυτονόητα.


Εφημερίδα Δημοκρατία

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top