Select Menu


Δε μας φτάνανε οι πολιτικοί που παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο, τώρα έχουμε και τους δημοσκόπους δημοκόπους να θέλουνε να μας πείσουν ότι δε φταίνε αυτοί για τις λανθασμένες προβλέψεις τους, αλλά για άλλη μια φορά υπαίτιος είναι ο λαός που τους έδινε λανθασμένες πληροφορίες.

Το σαράντα περίπου τις εκατό του λαού συνειδητά δεν πήγε να ψηφίσει δείχνοντας τη σιχασιά του στο πολιτικό σύστημα .

Εάν τώρα αναλύσουμε τις πολιτικές επιλογές των ψηφοφόρων θα διαπιστώσουμε πως επέλεξαν για άλλη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό γιατί δεν έβλεπαν άλλη αξιόπιστη λύση.

Πίστεψε στην ελπίδα που του προσέφερε κάνοντας πραγματικότητα την κατάργηση των κοινωνικών ανισοτήτων και πως επί των ημερών του θα γίνει η πολυπόθητη κάθαρση.

Πως θα τα καταφέρει τώρα όλα αυτά όντας μέσα στα μνημόνια δεν ξέρω.

Το σκίσιμο των μνημονίων το αφήνει για αργότερα μετά το σκοτσέζικο ντους που υπέστη στις Βρυξέλες τους τελευταίους επτά μήνες.

Στη ΝΔ γύρισε για άλλη μια φορά την πλάτη γιατί τον είχε ξεγελάσει πολλές φορές στα τελευταία χρόνια που διοίκησε μόνη της είτε παρέα με το ΠΑΣΟΚ, κουκουλώνοντας τις μπομπές τους, καλύπτοντας τους ενόχους της κατάντιας του λαού.

Το ΠΑΣΟΚ ενώ είχε υποσχεθεί πως το τούνελ θα είναι μικρό και πως σε δύο χρόνια θα βγούμε στον καθαρό αέρα και στην ανάπτυξη, ήρθε όμως μετά παρέα με τη ΝΔ και το έκαναν τόσο μακρύ, ώστε να μη ξέρουμε πότε και εάν θα βγούμε απ' το τούνελ της νεότερης γερμανικής κατοχής.

Ο χώρος που τόσα χρόνια κάλυπτε η ΝΔ των πατριωτών και των νοικοκυραίων και από δεξιά έγινε ψευτοδεξιά, οι ψηφοφόροι της έμειναν χωρίς στέγη.

Έτσι βρήκε την ευκαιρία η Χ.Α. να αλώσει το χώρο, διαλαλώντας πως μόνο αυτή αντιπροσωπεύει τον πατριωτισμό και έτσι κατάφερε να αναδειχτεί σε τρίτο κόμμα με τους πολιτικά άστεγους δεξιούς ψηφοφόρους.

Έκπληξη μού κάνει η άνοδος του ΠΑΣΟΚ πως μετά από τόσα χρόνια σκανδάλων και δολίων παραγραφών των υπευθύνων, να υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που ζουν στο παρελθόν και εξακολουθούν να το εμπιστεύονται με την ψήφο τους.

Τόσοι πολλοί της διπλανής μας πόρτας φάγανε και ευεργετηθήκανε επί ΠΑΣΟΚ, ώστε τώρα βγάζουνε τις υποχρεώσεις απέναντί του με την ψήφο τους;

Τους ΑΝΕΛ πάλι, παρά την όποια λυσσαλέα αντίδραση αυτών που έχουν συμφέρον να μη βγουν τα σκάνδαλά τους στη φόρα και αρχίσουν να πληρώνουν τις αμαρτίες τους, τους πολέμησαν μαζί με τον ξεδιάντροπο Γερμανό Σούλτς, με κάθε μέσον και κάθε τρόπο.

Αυτοί όμως κατάφεραν να πείσουν μια μερίδα του εκλογικού σώματος να τους εμπιστευθεί για άλλη μια φορά και να βρεθούνε και πάλι στη Βουλή.

Ευκαιρία είναι Πάνο μου τώρα με τις σκοτούρες της εξουσίας να κάνεις και καμιά δίαιτα, γιατί όσοι χοντροί υπήρχανε στη Βουλή, οι εκλογείς τους εξωπέταξαν σαν ξένο σώμα.

Καιρός είναι να πραγματοποιήσεις τις υποσχέσεις σου για την πάταξη της διαφθοράς γενικώς και να δούμε πως θα τα βρείς με την κυρά Τασία στο μεταναστευτικό.

Το μαύρο παρελθόν του Σημίτη, παρέα με μεγαλοεργολάβο - εκδότη εφημερίδας και καναλάρχη που έφαγε τον άμπακο επί των ημερών του, δημιούργησαν το ΠΟΤΑΜΙ για να συμμαζέψουν τους αγανακτισμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να μην στραφούν σε άλλα κόμματα που δεν θα μπορούν τόσο εύκολα να διαφεντέψουν.

Εν μέρει τα κατάφεραν με το ΠΟΤΑΜΙ αλλά όταν είδαν πως ο κόσμος πήρε χαμπάρι το ρόλο που παίζει και άρχισαν οι διαρροές, πήραν απ' το πουθενά και ανέδειξαν ένα πολιτικό ψώνιο που αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια να μπει στη Βουλή.

Για χρόνια δεν τα κατάφερνε, αλλά τώρα με την προβολή που του έγινε από τα μέσα που κατέχει ο μεγαλοεργολάβος - μεγαλοεκδότης και καναλάρχης, να σου και μπαίνει επί τέλους στην Βουλή η ΕΚ, για να γελάσουμε με τους πύρινους λόγους που θα εκφωνεί από το βήμα της ο αρχηγός της.

Δεν ξέρω, αλλά λένε πως τον προορίζουν για πρόεδρο της Βουλής στο πόδι της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Μακάρι να αληθεύει γιατί έχουμε να κάνουμε πολύ γέλιο μα πάρα πολύ γέλιο.

Η Ζωίτσα θέλησε να το παίξει Μπουμπουλίνα παρέα με το Λαφαζάνη και μερικούς επαγγελματίες επαναστάτες συνδικαλιστές που γίνανε και υπουργοί χάριν του Τσίπρα, βρεθήκανε όλοι μαζί εκτός Βουλής να περνάει η κυρά Τασία να τους βλέπει στις πλατείες και να λέει πως λιάζονται.

Το ΚΚΕ κατάφερε να κρατήσει τους ιδεολόγους του τίποτα οπαδούς του, στρέφοντας τους μύδρους μονίμως εναντίον της ξενοκρατίας, της πλουτοκρατίας και της μπουρζουαζίας.

Αυτό μόνο είναι υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και πως όλοι οι άλλοι είναι μια κάλπικη αντιπολίτευση και όλοι μαζί θα προωθήσουν τη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων.

Πως αυτό μόνο είναι υπέρ του εργάτη και είναι πρώτο και καλλίτερο στις παρατεταμένες απεργίες εναντίον των εργοδοτών που τους αναγκάζουν να κλείσουν τελικά τις επιχειρήσεις τους αφήνοντας τον εργαζόμενο στο δρόμο.

Οι εκλογές γίνανε, ο λαός ψήφισε και τώρα περιμένουμε όλοι με αγωνία την εφαρμογή των μνημονίων που υπέγραψε με την παρότρυνση όμως των υπολοίπων να υπογράψει πάση θυσία ο Τσίπρας.

Τώρα ποιές θα είναι οι δικές μας θυσίες δεν ξέρω, γι' αυτό απευθύνομαι στον ύψιστο να βάλει το χέρι του.

Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος - Συγγραφέας

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top