Select Menu

Image result for εικόνες μετανάστες
Τούτες τις μέρες διαβάζω στις εφημερίδες για τα κατορθώματα των απελπισμένων που καταφτάνουν στην πατρίδα μας είτε για να βρούνε τη σωτηρία τους εδώ, είτε σαν ενδιάμεσο σταθμό, μέχρι που να φτάσουνε εκεί που πιστεύουνε ότι θα τη βρούνε πραγματικά.

Οι άνθρωποι αυτοί, με τη μεγάλη και σωτήρια βοήθεια της Ε.Ε., ρημάζουνε -κάθε μέρα κι από λίγο, ο καθένας τους- τον τόπο μας. Κι άμα τύχει, σε καμμιά κατάλληλη συγκυρία- μας ρημάζουνε και λίγο περισσότερο, σε αγαστή συνεργασία, αναμετάξυ τους.

Έτσι και ληστείες και φονικά γίνονται κατά καιρούς σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και κάποιες άλλες προσπάθειες μεγαλύτερου βεληνεκούς, χωρίς προσωπικά προηγούμενα! Αυτά, σε επίπεδο κρατικής υπόστασης και εθνικής αυθυπαρξίας, μας δημιουργούν ισχυρότατο πρόβλημα. Γεννάται ζήτημα εθνικής μας προσβολής!

Αλλά τι να κάνουμε; Να κηρύξουμε τον πόλεμο; Να απευθυνθούμε στην Ε.Ε.; Να θυμώσουμε;

Τους δώσαμε τις γειτονιές μας, τους δώσαμε τις θέσεις μας στα νοσοκομεία μας, τους δώσαμε τις πλατείες μας, τους δώσαμε τα πάρκα μας, τους δώσαμε τροφή, τους συνδράμαμε καταφτάνοντες με τα σκάφη του λιμενικού μας, παίρνουμε επιδότηση για να τους φροντίζουμε. Τι άλλο να κάνουμε;

Αχ! κυρία Τασία μου, εσείς η τόσο φιλάνθρωπη, η απλοχέρα, η στοργική που συντρέχει τον ανθρώπινο πόνο και το κυνηγητό, εσύ που προνοείς για τους κατατρεγμένους, τους ατυχείς και τους χωρίς προοπτική, δεν ρίχνεις μια ματιά και στους ιθαγενείς της πατρίδας μας, που δεν βλέπουνε παρά μόνο μαυρίλα στο αύριο, και δεν έχουνε -νέοι και γέροι- ούτε μιαν ελπίδα για καλύτερο αύριο;

Ακόμη κι ο Αλέξης, όσα υποσχέθηκε τα ξέχασε. Δεν αναγνωρίζεται. Έχει μεταλλαχθεί πλήρως! Κάνει όσα έκαναν -κι ακόμη χειροτερα-  οι προηγούμενοι! Αυτοί, τελικά είναι πιο έξυπνοι από τούτη την κυβέρνηση, γιατί γίνονται όλα όσα αυτοί συμφώνησαν και είχαν ξεκινήσει, και τώρα τα προχωρείτε εσείς, και μάλιστα χωρίς αυτοί να επωμίζονται κανένα απολύτως πολιτικό κόστος. Να το δεις, κ. Τασία μου, πάλι μπροστά θα σας βγούνε, αγνοί κι ακέραιοι, γιατί θα ‘ρθουνε «σωτήρες της χώρας» από την διακυβέρνησή σας!

Γι’ αυτό σας λέω, φέρτε κι άλλους κατατρεγμένους, φροντίστε κι άλλους, οργανώστε γιορτές, φαγοπότια, παζάρια, γιατρικά, οικογενειακά και θρησκευτικά δρώμενα για τους ενδεείς του κόσμου, εσείς με τη φιλανθρωπία και το γνωστό φιλότιμό σας. Και ποιος, ξέρει, οι άλλοι στο τέλος μπορεί να μπερδευτούνε και να μη γενούνε αυτοί η νέα κυβέρνηση εδώ.

Γιατί άμα φωνάζει ακόμη κι ο Καμίνης για το συνωστισμό των μεταναστών (που λιάζονται, που κατεβάζουν σημαίες, που κλέβουν και σκοτώνουν για να φάνε κλπ), πού ξέρεις, μπορεί να τα καταφέρετε να κάνετε την ελλάδα Μέκκα!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top