Select Menu


Η ανακοίνωση-καταπέλτης των εργαζομένων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τα έργα και τις ημέρες του τέως επικεφαλής Ανδρέα Γεωργίου

Την ικανοποίησή του για την αποχώρηση του Ανδρέα Γεωργίου από το τιμόνι της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) εκφράζει ο σύλλογος εργαζομένων της σε χθεσινή ανακοίνωσή του, στην οποία κατηγορεί τον απελθόντα πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ότι διοικούσε επί πέντε χρόνια χωρίς κανέναν έλεγχο και καμιά λογοδοσία.

Στην ανακοίνωση-καταπέλτη για τα έργα και τις ημέρες του περιβόητου τεχνοκράτη τονίζεται ότι ο κ. Γεωργίου απηλλάγη μεν από τις κατηγορίες περί τεχνητής διόγκωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, αλλά παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος λόγω ασυμβιβάστου, για μη τακτική σύγκληση του επταμελούς συλλογικού οργάνου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. (συμβούλιο) και «κατάλυση του συμβουλίου με τροπολογία του ιδρυτικού νόμου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., προκειμένου να ενισχύσει την εξουσία του ως πρόεδρος και να μπορεί να διοικεί χωρίς κανέναν έλεγχο και λογοδοσία», καθώς και για διαβίβαση των δημοσιονομικών στοιχείων του 2009 στη Eurostat, στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ), χωρίς να τεθούν υπόψη του συμβουλίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. προς έγκριση, όπως ορίζει ο νόμος.

Ο σύλλογος εργαζομένων επισημαίνει επίσης πως ο τέως επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. άσκησε καθ' όλα συγκεντρωτική διοίκηση που υπερέβαινε τα όρια του λογικού, φθάνοντας σε καθήλωση και δυσλειτουργία της Αρχής, ενώ ασκούσε πλήρη έλεγχο ακόμα και σε ενέργειες ρουτίνας όλων των επιπέδων της ιεραρχίας. Επιπλέον, κατηγορεί τον κ. Γεωργίου ότι προέβη σε παράτυπες ενέργειες, όπως στην πρόσληψη του νομικού συμβούλου, η οποία είχε κριθεί άκυρη από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά με αναδρομική διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή το θέμα τακτοποιήθηκε και απηλλάγη ο κ. Γεωργίου από τις ευθύνες του.

Τέλος, οι εργαζόμενοι της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θεωρούν ότι με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο απελθών πρόεδρος για τη λήξη της θητείας του την περασμένη Κυριακή επιχειρεί να απαξιώσει πλήρως το σύνολο του έργου της Στατιστικής Αρχής πριν από τη δική του προεδρία, ενώ η υπηρεσία λειτουργεί από το 1956.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top