Select Menu


Η τιμή του πετρελαίου τον ΙΟΥΛΙΟ του 2008 ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία τα 145 δολάρια το βαρέλι! Αργότερα και προκειμένου να χτυπηθεί η οικονομία της Ρωσίας έπεσε κάτω από τα 100$ και όταν ήρθε η περίοδος της υπερπαραγωγής, έφτασε σήμερα να πουλιέται ακόμη και κάτω από τα 45 δολάρια/βαρέλι με περεταίρω πτωτικές τάσεις που μπορούν να φτάσουν ακόμη και στα επίπεδα του 1977, σε τιμές εξευτελιστικές!

Οπως επίσης, σίγουρα, μετά το τελικό ξεκαθάρισμα των "μεγάλων αφεντικών" θα επανέλθει και πάλι στα επίεδα της κανονικότητας που είναι τα 75-95 δολάρια / βαρέλι!

ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ;

Διότι στην Ελλάδα είτε ανεβαίνει είτε κατεβαίνει το πετρέλαιο οι τιμές των καυσίμων παραμένουν στα ύψη!

Πρωταγωνιστής της τεράστιας αυτής κλοπής είναι το Ελληνικό Δημόσιο με το ποσοστό ρεκόρ της τάξης του 67% σε φόρους!!! Αλλά κι έτσι να ήταν, δεν μπορεί σήμερα να αγοράζουν οι δυο πετρελαιάδες της χώρας μας το βαρέλι με 37 δολάρια στην προθεσμιακή αγορά συναλλάγματος και να πουλιέται η αμόλυβδη στα πρατήρια με 1.55Ε -τουλάχιστον-!!!

Η κανονική τιμή του καυσίμου θα έπρεπε να ακολουθεί αναλόγως τις διεθνείς διακυμάνσεις και να βρίσκεται -σύμφωνα με υπολογισμούς που έκανα-, στα 0.95 λεπτά το λίτρο της αμόλυβδης! Maximum η τιμή αυτή ε!

Προφανώς λοιπόν, κάποιοι εισαγγελείς δεν λένε να καταλάβουν ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες και τρωγλοδύτες της αγοράς, πρέπει να πάνε φυλακή για 3 κακουργήματα!

- Αισχροκέρδεια κατά συρροή

- Στρέβλωση του ελεύθερου ανταγωνισμού

- Κατασπατάληση δημοσίων εσόδων σε αλλότριες δράσεις!

Και άλλα πλημμελήματα που τα ξέρουν καλύτερα οι νομικοί!

Δεν μπορεί τα ΣΚΟΠΙΑ να ψωνίζουν καύσιμα απο τον Βαρδινογιάννη και να τα πουλάνε μισό ευρώ φθηνότερα στους Σκοπιανούς!

Τα κουβαλάνε δηλαδή 900+900 χιλιόμετρα και τα πουλάνε μισό ευρώ φθηνότερα από το βενζινάδικο που βρίσκεαι δίπλα στο διυλιστήριο του Βαρδινογιάννη!!!

Πότε επιτέλους θα τους χώσουν όλους μέσα;

Μήπως όταν δεν έχει το υπουργείο δικαιοσύνης ... ούτε ένα ευρώ για να αγοράσει πετρέλαιο και αναγκαστούν οι δικαστές να δικάζουν σε ... πολικές συνθήκες;

Λέω μήπως τότε , προκειμένου να ζεστάνουν τον κώλο τους, χώσουν το σατανικό αυτό (μικτό ) κύκλωμα (απο πολιτικους+ιδιώτες) στην φυλακή;

Αιντε να δούμε πόσο δούλεμα θα φάμε ακόμη....

Γιώργος Αδαλής, Οικονομολόγος.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top